Jag vill flytta till andra sidan jordklotet

Igår kväll pratade jag och mina syskon om att vi alla ville flytta till Argentina. Min pappas hemland som alla i familjen älskar!
Om det fixade sig med bra jobb, höga inkomster som ledde till ett gott ställt liv och platser i bra skolor som ger bra utbildningar skulle det vara bingo! Att bo i de lite snobbigare delarna av Buenos Aires, vilka jag antar är de lite mer trygga, är det jag vill mest nu! Min dröm i mitt liv!

En enorm lägenhet med stor balkong på en mysig gata i solläge, många sovrum, centralt läge och en gästlägenhet bredvid till gäster som kommer och hälsar på = drömmen.






I Gropen

Tidigare idag var jag med Jossan vid Gropen och badade.
Underbart väder och svalkande bad sätter guldkant på tillvaron!
Imorgonbitti bär det av mot Riga.


Vattnet är isblått men det syns tyvärr inte på bilden.


Vi köpte glass. Vi simmade till kiosken, pengar i en plastpåse, simmade hem, glass en plastpåse.


Jossan.


Jugando con el camera.


The feet belongs to Josefaine!

Kram

Att aldrig gå vilse ger en fattigare världsbild

"De som aldrig går vilse, ser inte mycket!"

Diskussioner om man som liten ska få åka in till stan själv. Vissa föräldrar tycker att det är läskigt om de inte hittar och då går vilse och då kom jag att tänka på ordspråket ovan. Det stämmer verkligen! Själv går jag inte vilse så ofta men när jag väl gör det trillar 10-öringen ner och jag förstår hur stan hänger ihop, när man väl känner igen sig igen. Man lär sig av sina misstag och då lär man sig också när man går vilse. Om inte annat är det ju faktiskt bara att fråga någon som ser ut att ha stenkoll på kartan. Svårare än så behöver man inte göra. Onödigt att göra en höna av en fjäder tycker jag!
Är man rädd för elaka människor och fula gubbar måste man följa barnen överallt de går och vad de än gör. För elaka människor finns det gått om! Vare sig man vill eller inte.

Michael Jackson

Morgonen efter Michael Jacksons död meddelade mig min mamma det. Jag har aldrig lyssnat särskilt mycket på hans låtar men när hon sa det kände jag mig ledsen. Jag vet inte mycket om honom, inget jättefan men jag blev ledsen ändå! Han gjorde så många fina saker och har betytt så himla mycket för människor och musiken! Mer än värd att kallas King of pop!


Remeber him
 as the star
 he was!

5 bästa krämer

Här är en lista på mina fem bästa krämer:

  1. Vichys aprés soleil - för bränd och öm hud
  2. Locobase repair - för extremt torr hud
  3. ACO Alsogel - lindrar klåda vid outhärdliga myggbätt
  4. Skinoren - motverkar pormaskar
  5. L300 eye cream - återfuktande ögonkräm för kännslig hud

Ja, allt finns att köpa på apotek, Vichys after sun finns dock på apotek i t.ex. Frankrike och Skinoren är receptbelagdmen finns i Sverige.

God natt!♥


Solen steker

Hejsan!
Efter en dag utan skugga, vattnet som speglar solens strålar och stek på klipporna är huden rätt bränd. Jag är inte värst drabbad. Min syster kan man knappt nudda utan att hon gnyrtill. Tur att min makalösa after sun finns till hjälp!

Det har verkligen varit en underbar dag!
En åkte vattenskidor för första gången och en annan lärde sig både att åka och starta på en skida. Den sistnämnda var min bror. Där på klippan står man, som stolt storasyster, när lillebror stylar runt på sjön i full fart, strålande sol och en svalkande vind som blåser i håret. Ja, underbart!
Själv åkte jag faktiskt men jag åkte samtidigt som Lia. Alltså på två skidor! Väldigt roligt!
Efter allt vattenskidåkande åkte jag och brorsan, en åt gången, på rygg efter båten. Man håller i linhandtaget med ena armen bakåtböjd och sedan drar båten snabbt iväg och efter några meter planar kroppen ut på vattenytan och man studdsar runt, upp och ner, fram och tillbaka. No control at all! Men kul var det!

P och Lia i något av deras djupa(?) samtal?


Visst är det sött när svanungar simmar på rad! Så som de alltid gör i film. =D


Båten


Jag

Båt i det blå

¡Hola guapos!
Idag ska jag ut på den blå
(gröna?) sjön och åka vattenskidor med några kompisar.
Jag vet dock inte om jag kan åka idag då jag har träningsvärk i mina lår efter min löptur igår. Men det visar sig nog!
Kram på er!


Änglar vandrar på vår jord

Idag efter en löptur runt Kyrksjön tog jag mitt tredje bad i sjön. Eftersom jag sprang hade jag ingen handduk med mig, jag räknade med att gå hem blöt. Det är ju varmt och sommar, no problem!
När jag kom upp ur vattnet skakade jag av vattnet på händerna för att åtminstone de skulle vara torra! Bredvid mig stod en äkta medmänniska, hon frågade om jag ville låna en handduk. Själv tänkte jag:
Nej, inte ska jag snika på deras handduk. Hennes barn hade redan andvänt den så de behövde den inte. Jag tog i alla fall emot handduken med glädje och tacksamhet. Tänk att det finns sådana människor bland oss. Det kan man vara tacksam över!


Framgång och lathet

Ja, ska jag vara ärlig finns det inte så mycket annat att skriva om än just sol och det som har med sommaren att göra i dessa tider. Idag kan jag då istället lägga in ett ordspråk att reflektera över och tolka på mitt vis. Skriv också hur ni tolkar det eller om det är bra eller dåligt!

Utan ansträngning ingen skörd kommer att vara rik.

Detta ordspråk kommer från Burundi.
Jag får en självklart betydelse i huvudet av att läsa dennna mening: Den som inte jobbar förblir utan framgång. Alltså att man måste jobba för att få det man van vill ha.
Ett bra ordspråk som verkligen är sant!

Vad tycker ni?

Sista 26 juni 2009

Hej på er!
Denna dag har varit en ren nöjesdag!
Igår kväll kom Emelie hit och sov hos mig.
Idag var det shopping, sol och bad och umgås med familjen sommaren bjöd på.
Själv tycker jag att det är obeskrivigt underbart när man själv får bestämma vad man vill sysselsätta sig med. Bara det man tycker är roligt!
Imorgon blir det åter bad och nöje. Kan det bli bättre?


Plockade blommor och smultron(!!) igår på promenad med hunden och familjen. =)

BilenBrumm

Här kommer filmen jag och co. gjorde en kväll vid Kyrksjön. Vad tycks? =P

By Salta, josefaines.blogg.se, Sebbe, Fille och Olli.

Hemgjord flädersaft

Hej på er!
När jag kom hem efter stranden var familjen i full gång med att göra flädersaft.
Inte pappa dock. Men mamma och mina syskon hade plockat fläderblommor på tomten och köpt alla ingredienser. Jag joinade dem och nu ska bunken ner i matförrådet och stå där i tre dagar. Sedan kan vi dricka hemgjord flädersaft för glatta livet här hemma! Härligt och otroligt passande en dag som denna. Hoppas bara vädret håller i sig ända in i...... september! Hehe, stor chans..



Sola dagen lång med Aprés Soleil

Idag ska tillbringa min dag på en badplats tillsammans med Julia. Jag har packat min väska full med vattenmelon, saft, gifflar, macka och så ska jag köpa jordgubbar vid ett fruktstånd här i närheten. Visst ska man äta jordgubbar varje dag, hela sommarlovet? Det hör mer än mest till sommaren. Jordgubbar och glass = sommar!

Nu när alla pressar i solen och det ofta kan bli lite för mycket måste jag påminna er om en after sun kräm jag tipsade om i frebuari. Den är den bästa after sun jag någonsin prövat och jag kan rekommendera den till alla!
Den finns att köpa i Frankrike och antagligen Spanien och andra länder i Europa men min kommer från just France.

Den är från Vichy och heter Aprés Soleil.


Kärlek!


Sommardag i solen ger konsekvenser

Efter en hel dag i solen syns bikiniränderna. Tyvärr. Större delen av dagen gick jag i bara bikinin men när det kom gäster på fika åkte byxdressen på och fasen vad solen har tagit! Bara på den lilla halvtimmen har det blivit fyra ränder iform av ett X på övre delen av ryggen. Otroligt, fult! Nåja, det jämnas ut så småningom!

Erhm..... Haha, den bjuder jag på! Man ser galen ut vid vattnet!

Tro det eller ej, min bror kan gå på vatten, as you can see!


Kusin, Selma.


Jag undrar vad som snurrar i hennes huvud egentligen!


Köttbullelunch

Finns det något mer somrigt än köttbullemackor och ett glas mjölk? Me like anyway! Och det är bara på sommaren som man får vara så fräck och äta mackor som lunch! Men det är vi värda! Nu j*vlar är det SOMMAR!


Efter en söt glass!

Daim, en sommarfavorit som duger året runt!

MUF - Bara för att jag kan själv!

I måndag kom mitt första medlemsbrev. Jag fick ett brev som välkomnade mig till MUF och det var med en härlig känsla i kroppen som jag öppande det. Känslan att jag fick ett brev, signerat till mig, ett politiskt sådant, var häftig! Jag ser verkligen fram emot att få engagera mig i MUF!



BARA FÖR ATT JAG KAN SJÄLV!

Bli medlem du också eller titta bara in på hemsidan,
här!


Update: Onsdag 24 JUNI(!)

Solen giver oss sina skinande strålar även idag och jag är så glad för det!
Tänk att solen kan lysa även i Sverige. Det trodde man inte för en vecka sedan! Och det är bara att tacka och ta emot antar jag, även om man blir lite gnällig på fotbollsplanen över värmen!
Här hos mormor har vi precis avslutat frukosten och nu ska vi röra oss till trädgården. Kanske att vi också kan bada lite i sköna Mälaren när värmen blir så påtaglig att kroppen behöver svalkas! =D


Sovande kusin.


Haha, det här var inte igår men för några dagar sedan vid Kyrksjön.


Och vi gjorde även en film om bilen Brum som flög hit och det, över kanten och ner i sjön.
Kanske att jag kan lägga upp den på något sätt.

Kram


Morden i MidSomer

Hej på er!
Läggdags för mig också och tidigare ikväll såg vi, alla tillsammans, ett avsnitt av Morden i MidSomer. Jag funderar på att sätta på en till film, Morden i MidSomer, att somna till. Den var ju faktiskt rolig eller vad säger man? Bra, spännande?
Jag måste vara den sista som ser det men nu har jag i alla fall gjort det!


Sov så gott så hörs vi imorgon!

Hos mormor

Hejsan på er!
Det blir då bara att fortsätta som vanligt antar jag.
Nu är det i alla fall varmt och sommar. Jag befinner mig hos mormor just nu och ska sova här.
Min lilla kusin och självklart mina syskon är här tillsammans med mig.


Här är mina naglar och jag i bakgrunden, Haha, ett hjärta på pekfingernageln om det sysns.
Det är sommar och inget smink på flera dagar har rört mitt ansikte, Skönt!

Nu ska jag gå ner och bada Semlan, kusinen.

Kram

Aldrig att jag lämnar min plats vid datorn!

Nej, min plats är vid min blogg. It is true, it is mine, my blog! Klart att jag inte slutar blogga eftersom det är det jag älskar! Jag vet inte vad som flög i mig men nu när vädret kom tillbaka kanske det var en släng av sommaren som tog med sig suget att sitta och formulera mig framför datorn. Det försvann för några dagar men. Men varför skulle jag sluta egentligen? Helt ärligt är det bland det bästa jag vet och jag vill självklart fortsätta!
Själv tror jag att alla bloggare någon gång känner och tänker efter varför just de bloggar och om de faktiskt ska dela sitt liv och sina tankar med andra människor och om de ska lägga tid för att bygga upp en personlig blogg på internet. Tillgänglig för alla.
Så nu kommer jag att fortsätta, över sommaren och frammåt.


Sluta blogga

Nej, jag funderar på att sluta blogga! Kanske kommer jag tillbaka i höst men nu har jag i alla fall provat på det. Jag kommer fundera över det hela sommaren och tar jag det ena beslutet kommer jag fundera över det andra. Så kommer bollen bollas i mitt huvud i sommar!

Skriv er åsikt om min blogg. Kanske den blir kvar, eller inte. Jag kommer i alla fall ha kvar min adress! Det är bara att jag tar en väldigt lång paus!

Kram
Salta

I stand for hope and glory

I do.


Nu åker jag

Ja, okej. Mitt sista inlägg nu innan jag åker!
'


Hihi, stövlar kan faktiskt komma till användning med svenskt väder!


Haha, fick världens största boll på huvudet!

Nu, paus.
Kram och glad midsommar på er!


Midsommar och en paus

Hej på er alla underbara människor!
Igår var jag dålig på att uppdatera här på bloggen och några dagar framöver ska jag bli ännu sämre.
Jippie! Kul va?
Nej, jag tar en paus över midsommar men på måndag (kanske söndag kväll om jag inte kan hålla mig) är jag tillbaka med nya fräscha ideér! Hoppas ni kan vänta och kanske också bara njuta av det någorlunda fina vädret som är idag!

Glad midsommar med andra ord!



Kram
See you!

Minnen

Att sitta på IP och kolla på fotbollsskolan är rena minneschocken! Jag, P och Jossan snackade om allt möljigt som hänt under fotbollsskoletiden och det är mycket!
Mest av allt vill vi spola tillbaka tiden för att få uppleva allt
igen! Det har varit så sjukt roligt och jag är så himla glad att jag gått alla de år jag gått! Vissa i laget var där enstaka år men förstod inte hur otroligt kul det var!
Förra året.... ehrm.... var vi The Queens of otbollsskolan! Coolt? Kanske inte dem men fasen vad kul vi hade!
Jag tycker bara synd om tränarna. Stackars pojkar som var tvungna att ta hand om oss! Det kan inte varit lätt då vi retades och moppsade mest hela tiden men det kanske var bland annat därför de var där år ut och år in! För att få reta oss! Men fotbollsskolan, sista veckan på sommarlovet, var det man såg fram emot hela sommaren! Nu är de veckorna slut! Livet går vidare! 







Visst är de färgglada?

IP och svalkande dopp i Liksjön

Hej hopp i lingonskogen!
Har ni sovit gott? Jag har i alla fall sovit alldeles för kort men snart ska jag träffa två underbara människor och vi ska då dra oss mot fotbollsplanen.
Jaha, vi hörs väl senare!

Jo, juste. Igår efter träningen skulle vi badat i Kyksjön. När man står där på planen alldeles kokhet, svetten rinner och fötterna kokar känner man att tankarna redan är långt i förväg mot Kyrksjön men när man väl är där kan man snabbt ångra sig. Vägen dit ät ganska lång om man ska hålla värmen uppe för att vara sugen på ett svalkande dopp när man kommer fram. Men med gott samvete kan man ta sig en simtur då det är Sveriges renaste vatten, tror jag det var i alla fall!


Voff!


Irritation

Irritation uppkommer endast nrä saker inte fungerar. Som till exempel nu när det inte går att publicera inlägg.

Umgås med främlingar

Luften var kall men vattnet relativt varmt! En hoppade i efter en sko med jeans, tjocktröja och en mobil i ena handen och en annan balancerade på bryggkanten. Kameran var framme (inte min dock) och vattenpistolen gick varm! Så kan en kväll vid Kyrksjön se ut!
Med underbart sällskap blir bara att umgås på bryggan trevligt! Tänk om man var tvungen att sitta där själv i den kalla luften utan skratt som värmer.
Det var bara några tjejer som badade. Själv tyckte jag att det var på tok för kallt! Vi rörde oss från bryggan till IP och lirade lite fotboll, pepprade en fotbollstränare med onödiga frågor och kommentarer men han var trevlig och tyckte att det var roligt att vi ville lira lite boll tillsammans och visst är det det!
Myggorna terrade oss med deras små måltider av vårat blod och hur de kan förstöra en kväll alltså! Det är svårt bara att sitta och snacka utan att bli slagen av myggjagare men det är ju bra det att man har små änglar runt sig som vakar över en så att man kan slippa några myggbett i alla fall!
Tack för en underbar kväll tjejer!


Kameror bara krånglar!

Att jag skulle ägna min fritid åt att fotografera är tydligen ingenting som skaparen av världen tänkt sig! Kameran jag använder mig av krånglar stup i kvarten!
Vi skulle ta 50 olika bilder på samma objekt och efter 13 bilder la min kamera av.... jippie!
Men nu måste jag fukosera på kursen!


Ordspråk

"Det som inte dödar, härdar."
Helt rätt om du frågar mig!
Att gå igenom svåra tider och utmaningar gör oss bara starkare. Ibland kan det nog vara bra till och med för att sedan kunna bemöta världen och kunna stå stadigt i blåsväder! Jag tycker att det ligger lite ironi över meningen. Den låter lite humoristisk och finurlig!
Vad tycker ni? Är det sant, bra ordspråk eller är det helt fel och fullständigt åt tjotahejti?

Vila i frid, Therese!

På förstasidan på blogg.se visas ett inlägg från bloggen "Vila i frid<3" tillägnad Therese. Det är till minne av Therese några starka tjejer startat bloggen. Själv grät jag genom alla texter! Det är inte möjligt att beskriva det som hände den 7 juni 2009!
Om du känner för att gråta och visa ditt stöd kan du gå in på bloggen. Jag beundrar tjejerna som nu lever vidare för deras saknade ängel och för att de är starka tillsammans och skapar en blogg så att folk kan ta del av sorgen! Heder åt dem med!
Vila i frid, Therese! <3


Fotokurs dag 1

En dag full med fula foton och det återstår nu två dagar. Det var saker och finnesser jag inte visste fanns så jag matades med information precis hela dagen! En läxa att göra till imorgon och det är ju alltid skoj såhär i oktober... eller vänta... är det inte juni? Nja... jag tvivlar på det jag!
Jag fotade mig själv när jag kom hem och hunden förstås och de fotografierna blev betydligt mycket finare än på kursen!


Ja, hittar inte den på hundtassen och nu är det träningsdags så jag funderar på att byta om nu för att komma i tid till träningen!
Fler bilder kommer.... senare!

Kram


Packat och klart

Kameran på laddning och kameraobjektiven ligger stilla bredvid, hoppas jag. Nu återstår bara att fixa en cd-skiva och några bilder som jag tydligen ska tycka om. Hm.... kommer inte på en enda just nu men det blir bara till att leta runt lite. Jo.... genast kommer olika bilder upp i huvudet! Bland annat en på min pappa och en annan på mig. Jag jan lägga upp dem imorgon!
Nu ska jag bara leta rätt på dem också...
Ciao!


Fågelfobi!

"TJOHOOO. Alla barnen till hallen." tjoar mamma när hon och pappa kommit hem från hundpromenaden ute i regnet.
Hm... vad kan det vara, tänkte jag. Med en positiv inställning till situationen närmar jag mig dörren ut till hallen.
Titta..... pappa sträcker på sig och ut ur fickan tar han fram en blöt, äcklig, ful, svart liten fågelunge som av regnet tappat sin flygförmåga. Antagligen en kråka eller vad heter de... kaja.
Min rekation blev: Uäääk! Sedan sprang jag in på mitt rum i ren chock och började grina. Töntigt kan man tycka men fy så äckliga fåglar är! Jag rös i hela kroppen och kände mig starkt äcklad! Ja, det kan inte vara lätt att leva fågelliv men that's it! Jag kommer inte gilla dem för det!
Jag kan knappt cykla förbi en fågel som sitter på marken utan att dra upp benen så långt det går. När jag väl är förbi måste jag liksom skaka av äckelkänslan ur benen.
Det har kommit på senare år men klart blivit värre nu under våren! Vet inte varför det blivit  upp på dette viset man förhoppningsvis går det åver med tidan! (medveten dialekt om någon misstycker!)

Fotokurs

Yes! Imrogon är det heldagsfotokurs som gäller för min del! Jag tar med pappas kamerautrustning och klickar foton förfullt hela dagen. Kursen fortsätter tisdag, onsdag och på torsdag är jag fotoproffs! Skoj, eller hur?
Jag går med LaLia, you see och självklart kommer bilder från dagarna upp på bloggen så att ni kan se resultaten!



Kommer ni ihåg? - Följ min blogg med bloglovin!

Halo

HALO - så maffig, så bra, så äkta! Love it!
 
Är hon vackraste kvinnan?
beyonce.jpg beyonce image by g17r

Du duger som du är!

Självförtroende är bland det viktigaste vi måste ha för att kunna leva lyckligt! Med bra självförtroende kan man gå långt.
När SO-lektionerna är slut brukar vår lärare säga åt oss att lägga höger hand på bänkkompisens högra axel och säga till varandra: "Du duger som du är!"
Självklart ska många trotsa och säga: "Du suger som du är!"
Om man istället verkligen försöker förstå och ta till sig ordens innerbörd kan det visa sig att den korta meningen kan betyd väldigt mycket! Den försöker säga till oss att alla människor duger som de är och att man blir accepterad som den person man är född till. Att sedan tönta sig och säga att man suger som man är är så barnsligt! Att man inte ska kunna säga en uppskattande och peppande mening till varandra utan att några ska förstöra. Tänk om de förstod hur viktigt det är att peppa varandra...
Jag undrar hur det var förr, för flera tusen år sedan. Var männskor lika utseendefixerade då?


Förs sent att skriva men en sjukt härlig kväll att minnas!

Ja, man skriver troligen inte bäst klockan tre på natten men ett bloggberoende säger mig att jag måste skriva och jag gör lydigt det min vilja säger mig! Såklart. Det är ju jag!
Jag tror inte jag har skrattat så mycket på hur länge som helst! Jag mår illa och har ont i halsen av allt gapskrattande men huh, vad kul vi hade det!
Det var länge sedan jag kände mig lika barnslig och omogen som kommentarerna denna sena lördagkväll bjöd på. Men ack så skönt det kändes! Att bara få vara sig själv, tillsammans med den kompis jag känner som min egen syster, enda sedan jag föddes. Vi pratade om allt från mattetal (inte mycket dock!) till killar till barnaminnen. Fullständigt underbart att få minnas tillsammans och bara snacka så otroligt värdelösa som viktiga saker, hela kvällen!
Ett av samtalen var om att det var ganska bra att först ta alla samtalsämnen, oberoende av innebörd, betydelse eller handling, bara rabbla igenom dem snabbt för sedan kan man ju gå tillbaka och snacka mer om det man tycker är intressant. Men skulle man göra så varje gång man pratar med någon skulle man antagligen aldrig komma fram till det man egentligen ville ha sagt! Kanske är det bättre att ta det i den ordning de flesta samtalen brukar lyda ändå!

Nej, jag funderar på att sova nu. Klockan tickar mot halv fyra och jag känner mig lite lätt pömsig(!). Sängdags härnäst!


Kram och sov gott till er alla!


Denna man är helt sjuk!

Hemlös, uppträdandes på gator och besökare av 29 olika länder tar han över Talangs scen med stormsteg! Att han, med sin magiska begåvning vann hela tävligen förvånar mig inte det minsta! Det var idag jag första gången såg klippen på YouTube och han är mer värd en Talang 2009 titel i bakfickan! Nu vill han etablera sig i Sverige men att han kommer åka runt på världsturné är en sak som är säker. Han kommer gå långt denna kille! Jo Labero kan slänga sig i väggen! Jag antar att ingen överhuvudtaget kan mäta sig med Charlie Caper!

Se och njut av stunden men klippen ligger i bakvänd ordning! (Första tävligen längst ner)


Blocket.se

Godagens!
Jag har varken åkt in till stan eller jobbat för pengar! Jag har alltså gjort ingenting nödvändigt utan bara slappat hemma och spenderat lite tid med min bror och hans kompis. Gulliga är de!
Just nu lägger jag in en annons på blocket, ett bord och två stolar. Väntar bara på att mamma ska godkänna annonsen då det är henne jag hjälper.
Brukar ni söja saker på blocket?
Det är en riktigt bra handelsplats på nätet! Man hittar ofta det man söker efter och det går snabbt och smidigt att handla. Man kan hitta annonsen ena minuten och några timmar senare kan man köra in på uppfarten med fyndet i bagageluckan, lycklig över ännu ett klipp man gjort! Coolt, eller hur?

Morgonpigg säljare

God morgon på er!
Imorse steg jag upp 7:00 för att göra mig iordning att stå i kosken på Grimsta IP. Vädret var inte det bästa och då var det perfekt med förstapasset då vi fick kånka ner allt till borden det skulle stå på och då blev man ju varm. Det är skoj att sälja och perfekt blev det att lära känna nya tjejen som stod bredvid mig vid borden!

Idag ska jag kanske följa med familjen in till stan eller kanske ska jag försöka jobba ihop pengar på något sätt. Jag behöver en ny bärbar dator! Men det tar tid att spara kan jag säga! Pengarna behövs till annat också!

Vad tycker ni om låten? Jag diggar den!

Säg nå't bättre passande än smoothie?

Jag var sugen på någonting. Antingen något sött eller surt, nyttigt eller onyttigt. Ingenting tilltalade min hjärna. Smoothie! Där satt den!
Det finns ingen dryck som känns lika rätt lika ofta! Relativt nyttig också! Jag är fullständigt galen i smoothies!
I'm a smoothie lover!








Månadsinkomst?

Vad tycker ni om barnbidrag/månadspeng?
Jag får relativt låg månadspeng (enligt mig jämfört till mina kompisar) och jag känner att jag gärna skulle vilja ha högre och därmed ha möjligheten att spara en summa i månaden tills jag flyttar hemifrån eller liknande.
Får/fick ni barnbidraget och vad ska pengarna räcka till? Jag tycker det är jättesvårt att veta vad jag ska betala själv och inte. Nöjen och "nöjesshopping" är ganska självklart att jag betalar om jag har en hög månadspeng men om inte kanske det är för lite pengar till det också.
Jag tycker att det känns viktigt att lära sig behandla och få en uppfattning om hur pengar ska hanteras så att jag är förberedd när det väl ska skötas på helt egna ben! Jag vill känna mig säker och veta hur jag ska prioritera senare!
Nu vill jag ha alla tips och råd ni kan ge! Vad ska jag betala och vad ska jag inte betala?




Nättidningar

Jag läser ganska ofta på olika nättidningar på internet för att få inspiration till olika saker. En del tidningar är väldigt bra och seriösa medan andra håller lite lägre kvalité. Men det kan ju faktiskt vara kul att bara läsa om kändisskvaller och töntiga "gör-din-egen-spakväll" artiklar etc.
Jag läser:



Dove

Idag när jag skulle åka från mormor fick jag en kräm. Det var Dove - silk glow.
Det ser riktigt fräscht ut med lite glow i krämen till brunbrända ben i sommar! Den luktar fräsch också!




Aha..? Nej, jag häller inte ut den! Jag älskar den redan!


Avloppsrensning

Godagens på er alla!
Min syster och jag tog bussen ut till mormor och där var det ett jäkla halabalo! Hela avloppet hade slammat igen och svämmat över i badrummet. Avloppsspolarna kom och avloppet var renat på 10 minuter. Det återstod bara resterna av det som orsakade det hela men som tur fanns jag där så slapp mormor allt. Vågar knappt erkänna det men det var faktiskt skoj att städa upp efteråt! En utmaning jag antog och genomförde galant så nu har min mormor renast badrum i stan! Jag gled runt i gummistövlar med en Ajaxflaska i ena handen och en kvast i andra. Yeay!


Rensar avlopp eller?


Förhandsvisning

Jaha, då var tänderna spännda! Nej men tandregleraren bytte tråd till en som är värme- och kylkännslig. Dricker jag varmt te spänns den och om jag äter glass blir den slapp. Äter hellre en glass då!

Nu ska jag till Ekerö centrum på förhandsvisning på en jeansutförsäljning i en butik som ägs av en kompis till min mormor. Det är ju bra med billiga jeans, hehe. Vad annars?

Vad har ni för er idag? Det är väl ingen som badar utomhus i detta väder antar jag...

Kram

tandläkaren

Yes! Idag ska jag till tandläkaren igen för att spänna min tandställning. Skönt att tiden går frammåt!
Jag har inte vant mig vid den och kommer heller aldrig göra det! Jag både hatar och älskar den. Samtidigt som det är sjukt fult (på mig!), obekvämt och krångligtt gör den mina tänder raka och fina och gör att jag ända gillar den!
Redan efter tre månader var mina tänder någorlunda raka och det var det bästa i början, att se att det fungerade! Haha, men nu måste jag gå så att jag inte kommer försent!

Kram

Karriär som sömerska?

Hm.... kanske ska starta en karriär som sömerska? Nja... det tål att tänkas på!

Här kommer i alla fall bilder på en klänning jag sydde ihop idag. Från ett stycke tyg och ett par hela leggings till en fullt användbar,  mycket söt klänning. Jag är riktigt nöjd för att vara första gången jag skapar en klänning, utan mall dessutom. Det är det härliga men också lite riskabla med att sy utan en bestämd form - det kan sluta i vad som helst!
Denna gång lyckades jag, utan krångel på maskinen! I´m lucky!

Dress "Isabel" by: Wierd Micka/ Odd Micka/ Saltas/ etc. ( vad ska jag kalla mig?)



Wannabe Dollyblond...
(Fick hela idén från hennes blogg! Remeber that, I guess!)




090611

Hejsan!
Idag har jag tänk göra iordning mina naglar kanske träna lite och bara njuta av ledigheten. Rätt slapp dag och det är ju också skönt!
Men till att börja med ska jag gå ut med hunden.
Kram

Cool blogg alltså!

Har ni sett denna blogg? Har aldrig sett liknande! Den är otroligt söt och en ytterst udda idé måste jag säga! Jag gillar den!

Bilder från bloggen.
Hela idén bakom den serie som bilderna bildar finns skriven i menyn till höger om du går in på bloggen.
Du kan hitta mycket rolig läsning!

Vilken eftermiddag det blev!

Oj, vilken eftermiddag det tillslut blev!
Jag sov till elva och satt vid datorn tills jag skulle gå hemifrån.
Vid tre träffade jag Julia i simhallen. Simning är underbart och idag ökade vi metrarna med 500 meter. Allt som allt blev det 1500 meter. Bra va?
Sedan var det dags för fotbollsträning. Sjukt roligt var det men segheten smög sig sakta på och benen orakde inte springa så snabbt på slutet. Tur att jag hade humöret uppe för att vara sur på våra träningar är inte lätt! Jag skrattar hela träningarna och alla har något roligt att säga hela tiden!
När jag kom hem väntade Sverige-Malta matchen och tur att vi vann den alltså! Det hade varit något pinsamt om vi missade det! Men chansen att lyckas i VM är inte stor tror jag! Tur att jag är argentinare också! Jag känner mig aldrig lika argentinsk som under olika fotbollsevent! Det tar fram passionen och kärleken till både landet och sporten!




Ett test om mig

Hur bor du: Villa.
Brukar du komma i tid: I skolan och till träningar
Hur lång är du: Ca 167
Kan du laga mat: Ja
Vad pluggar du: Grundskola
Vad har du på dig just nu: Mina snygga mjukisbyxor och en T-shirt
Har du någon fobi: Fåglar (lite)
Hade du en bra kväll igår: Ja
Vilket är ditt senaste inköp: Hm.... godis till igårkväll
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe eller te
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Pappa
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja
Vad hade du sönder senast: Hm.. det händer inte ofta men kanske.... mina fötter?
Vem snackade du med senast: Mamma
Varm favoritdricka: Kaffe eller te
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten ur en vattenflaska på fotbollsplanen!!! Finns inget tillfälle vatten är lika gott!
När gjorde du senast något riktigt dumt: Ehm..... länge sedan!
Saknar du någon just nu: Ja!
Vad ska man göra för att få dig irriterad: För mycket egosnack!
Intressen: Fotboll, kompisar, träning, blogga, sommarlov, resa utomlands, läsa bloggar, lära mig nya saker
Senaste person du kramade: Julia tror jag
Senaste person du ringde: Mamma
Senaste person som ringde dig: Mamma
Vad drack du senast: Kaffe
Vill du ha barn: Nej, om du frågar ang. framtiden nu. Kanske ändrar mig senare i livet
Längtar du till din nästa födelsedag: Ja
Har rakat dina ben någon gång: 1 gång, använder inte den "metoden"
Är du sugen på något nu: Nej
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: 0-2
Använder du hudkräm: JAAA! Too many!
Attraheras du av män med skägg: Nej
Micro-pop eller poppa själv: Micro-pop
Brukar du baka: Nja... relativt sällan
Röstade du i det senaste valet: Nej
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Ja, ganska
Vilken låt lyssnade du senast på:Little bit, Lykke Li
Har någon annan sovit i din säng inatt: Nej
Vad tycker du är äckligt: Snor, hårstrån, spott, fåglar, puderdränkta necessärer, svettlukt och sunkig mat.
Har du pengar på mobilen: Japp

Ordspråk

Vad tycker ni om ordspråk? Kan de ha någon mening och faktiskt få oss att tänka efter eller är det bara löjliga ord?
Det finns hur många olika ordspråk som helst. Många av dem är konstiga och svåra att förstå men vissa av dem är faktiskt riktigt bra och stämmer in på vad man känner och tycker om något ibland. De får bland andra mig att tänka efter vad de betyder och där med får de mig att tänka efter hur jag är eller gör. De kan få mig att hitta mina fel och brister med vad de betyder och kanske få mig att försöka ändra på mig.

*Skriv det onda i snön,
knacka in det goda i hälleberget.*

Jag tolkar detta att man inte ska lägga mycket tid på det man är missnöjd med. Man ska fokusera på det man är lycklig över och det man uppskattar med sig själv. Viktigt att tänka mer på det sättet tycker jag!


Kvällen efter avslutningen





Alltid så söt.....



Arga leken?



SOMMARLOOOOOOOOOOOV!

Solen tittade tillslut fram på oss! Tack för det lilla!


Att hon alltid ska springa om alla på cat walken....






Somrig för hela slanten!


Fräsiga naglar, right?


En ensam anka som stannade hos oss hela kvällen fick tillslut lite chokladbanan.
Han var lycklig efteråt och jag är stolt över min goda insats. Jag mättade en anka för hans kommande dygn!

Yeay!

Woho! Jag vann idag!
Jag vann en "utmärkelse" för bästa elev, akademiskt. Bäst betyg i klassen och jag är riktigt nöjd med det! Och nästa termin blir det ännu bättre!
Jag trodde jag sänkt mig i engelska men ikke. Jag har behöll mitt betyg, åh så skönt!

Ja, vad var mitt pris då? Jo, en bok. Oliver Twist på engelska.




Känslan jag fick när hon ropade ut mitt namn i klassrummet var så befriande! Jag tänkte: Yes! Där kom belöningen men jag kunde aldrig innan tro att jag skulle få priset!
Jag älskar att få belöningar och det var lika härligt idag! Det visar att det var mödan värt, ger motivation att fortsätta satsa högt nästa läsår!
Men nu är vi alla värda lov!!

Ja, så här ser jag ut på föttern

6b028acd69fa0fd30ece3964238bdc41.png

Ja, så här ser jag ut på fötterna nu. Efter avslutningen tog jag gummistövlar till min vita klänning. Det var så mycket skönare och det ser faktiskt somrigt ut! Kram


skolavslutning med strålande sol och 40 grader varmt, tack!

Att det alltid ska vara dåligt väder på skolaavslutningen. Det är inte många år det har varit 100% sol. Nåja, sommarlovet är några veckor så jag antar att det blir sol under den perioden!
Imorse regnade dewt ju som sagt så jag tog jeans under min klänning. Konstigt kanske det låter men jag tror det fungerar. Hellre det än att frysa!


Skoj... eller inte! Men vadå, det är ingen viktig avslutning!



Fixa till imorgon!

Jag måste få allting klart inför imorgon! Jag får faktiskt sommarlov på riktigt då även om det redan känns så nu. Den enda skillnaden är väl att jag vet mina betyg efteråt! Det är spännande även då de inte har någon betydelse än men det kommer det alltid vara, spännande när man ser hur man gjort ifrån sig, fotbollsträning som skolbetyg!
Liten liknelse faktiskt! Ju mer man tränar desto bättre resultat! Och ju bättre tränad man är desto färre skador och då blir träningen lätt och harmonisk utan avbrott. Samma i skolan. Ju mer man kämpar desto bättre betyg och desto bättre betyg desto lättare och mer kunskap har man senare i livet!



Kunskap är makt!
Kram på er!

Endast döda fiskar flyter med strömmen

Hejsan!
Idag har det varit en slapp dag till en början!
Jag sov till 10, åkte in till Gamla Stan och åt lunch med mamma och pappa på Melanders fisk vilket var mycket gott! Därefter träffade jag Julia för att åka och simma.
Det är så härligt! Som tur var det nästan inget folk och då är det lätt att simma var man vill och hur man vill! Julia hade med sig simglasögon som jag fick låna så vi såg ut som två fräcka simproffs!


Ouff! Inte så skarp som den såg ut i mobilen! =P
Men i alla fall, tack Johanna och Julia för de mosade jordgubbarna! Sjukt gott efter träningen på väg hem!
Perfekt med lite antioxidanter och C-vitaminer efter ett hårt pass! Sanks!

I went through the forrest....


Det här var för två veckor sedan men visst ser det gott ut? Snygg bunke som satan och somrig som bara den!

solen kikar på oss

Äntligen kikar solen på oss igen! Det gjorde den visserligen igår också men även idag gör den det!
Jag hade tänkt sola sista minuterna innan skolavslutningen men fastade vid datorn. Igen!

Bruno, älskade hund!

Här är min vovve. Han är så underbar att det inte är sannt!
Älskar honom!!
¨
Söt?

Och här är mina skor jag går i på dagarna! Hahaa.
Sov gott!

Jelly Belly

Idag kom Emelie hem till mig och lämnade en present till mig. JELLY BELLY!! 
Jag blev så himla glad! Jag beställde ju det från USA när hon i förra veckan var där men hon skrev att de inte hittade det någonstans. Nåh, vad synd tänkte jag men så hittade de JB på flygplatsen! Jippie!
Det är så roligt att gissa och jämföra smaker men man blir väldigt mätt av bara några stycken!
Vackert!

Bilder från fredag

Här är bilderna från i fredags:

Vattnet är läskigt!
Känner jag denna kattiga flicka? Cool är hon i alla fall!





Likadana affärer överallt!

Att hitta en ljus jeansjacka som faller mig i smaken verkar inte lätt!
Jag och Mikaela gick runt i alla affärer som finns på Drottninggatan idag, vilket inte är många, men hittade ingen. Den ska ju inte vara för dyr heller! Bara att leta vidare!
Affärerna är dem samma som överallt! Det är så trikigt att det bara är H&M, DinSko, Indiska, Gina Tricot, Monki, Zara... ni vet! Det är det som är roligt att shoppa utomlands med annorlunda affärer och att alla inte har likadana varor! Hur ska vi göra  för att det inte ska vara likadana affärer överallt? Om man räknar alla H&M butiker i Hötorget-området lär det bli ett par stycken! Är det inte trist?!
Hötorget 1900. Det var annorlunda då!


tatuering

Haha. Nej, jag har ingen riktig tatuering!
Jag gjorde den på Hötorget igår för att skoja med mamma. Det hela var pappas idé och jag tror att hon gick på det! Först var det tänkt att han skulle ha en men det blir lite konstigare om jag har en!  
Den är bara en spray som kommer gå bort om en vecka! Jättebra om man vill testa att ha en riktig tatuering!

Så.... var inte oroliga! Haha, den går bort, jag lovar! =P

Själv tycker jag inte att det är snyggt med stora, blaffiga tatueringar över hela kroppen! Det ska vara symboliska tatueringar på diskreta ställen som verkligen betyder någonting! Men jag funderar på att tatuera tre små hundtassar för min hund på vänster handled om några år.  Liten, prydllig och bara så gullig tatuering! Min pappas kusin gjorde det för ett tag sedan och det var så häftigt att jag vill göra likadant! Men..... kanske att jag ändrat mig när det blir mer aktuellt!


Tråkigt!

Nej, va tråkigt!
Såg att mitt mobilinlägg inte kommit fram! Här kommer det i alla fall!


Här är min första tatuering. Det gjorde inte så himla ont faktiskt!

Kram på er!
Salta

nattdopp

Hej på er!
Ikväll har jag haft Jossan och Anna här. Anna ligger kvar i soffan men innan det har vi varit vid Kyrksjön och badat.
Jossan lånade bikini hos mig, vi gick ner till sjön och hon bytte från bikini och gick sedan hem. Haha, ja, så kan man också göra! Anna och jag tog i alla fall ett dopp i sjön. Kanske årets mest panikslagna dopp då jag påminnde henne om att det kanske låg ett lik på botten....
Ja, doppet blev kortvarigt och sedan satt vi på bryggan med filtar, ljus och ostbågar i bollform.
Vad har ni haft för er i kväll?

Bilder kommer imorgon!


Tillsammans

Inser ni hur starka människor blir tillsammans?
Att rektorn försökte röra om i våra klasser är det dummaste hon någonsin gjort! I stoert sett alla elever i åk. 7 var helt och hållet emot rektorn.
Nu har det gått drygt ett dygn sedan de kom ut med "nyheten" och nu är det hela över.
Jag skulle vilja veta hur många mail och telefonsamtal vår rektor fick från igår eftermiddag till nu. Det är många!
Det senaste dygnet är nog det mest händelserika och kännslofyllda dygnet på många år!
Mina ögon sved i morse av alla gårdagens tårar.
Nu är det hela över och det är tur för rektorn det! Åren vi är kvar på skolan hade inte blivit lätta för henne kan jag säga!
En sak de sa till oss, det konstigaste och mest respektlösa jag hört på mycket länge var:
- Ni måste inse IDAG att bara för att ni begär och kämpar för något kommer ni inte få som ni vill! (Alltså, vi bryr oss inte ett dugg vad ni tycker och tänker! Vi gör det vi vill!)
Är det inte hemskt?!
 De hade inte väntat sig de rektionerna, sårade och förkrossade elever, som de fick igår. Vad hade de väntat sig då? De tog ett beslut, en kväll, två och en halv dag kvar i skolan, med rektor, vice rektor, akademiska kordinator och head of the department-lärarna i varje ämne om detta. Halva min klass har en enda lärare från modern language department och hon har bara halva klassen. Att de personerna ska ta ett sådant beslut är fullständigt ologiskt och opedagogiskt! De känner inte eleverna och idag när de goda nyheterna framfördes sa rektorn att verkade ha en sammanhållning de inte sett. Nej, konstigt. Hon träffar aldrig eleverna. Kanske skulle lärarna fått en syl i vädret också?
Men vi vann och allas sommarlov är räddat. Jag känner hur sammahållningen blir starkare och starkare för varje sak som hotar klassen!

hejsan! Nu sitter vi i skolan oc

5907e8ee2b82eb98799280e3ecc6356d.png

Kolla varifrån!

hejsan! Nu sitter vi i skolan och tittar på film. <br> Rektorn kom imorse och berättade att de inte ska dela klasserna. Jag grät då också men det var stolta glädjetårar! Kram


think twice

Lyssna till denna text! Älskar denna låt!
Vad tycker ni?
 

Sverige klättrar tre placeringar!

Ja, visste ni att Sverige idag klättrar tre placeringar på världsrankningslistan idag! Är det inte häftigt? Haha, nej! Jag håller inte på Sverige i fotboll kan jag säga! Go Argentina och Holland! Det är fabulous fotboll det!
Holland 2:a plats och Argentina 7:e plats men nästa sommar då j*vlar smäller det! Argentina kommer ta hem VM-titeln ännu en gång! Med Maradona som förbundskapten....
*Längtar!*

Värsta dagen i skolan

Idag har varit den absolut värsta dagen i min "nya" skola någonsin!
Idag, 2 timmar kvar av riktiga lektioner innan sommarlovet får vi veta att alla klasser i min årskurs ska splittras.
Det hade läck ut bland eleverna och lärarna visste inget. Det ska de få veta nu, efter eleverna gått hem. Ja, jag vet inte när de då tänkt berätta för oss elever, om det ej kommit fram idag.
Jag har aldrig sett så många upprörda elever och det var många ledsna ansikten i aulan på "krismötet" rektorn och vice rektorn stod för. Där ibland jag! Alla elever var mycket arga och ville skrika ut samtidigt vad de tyckte om det hela! Självklart!
Det var länge sedan jag varit så ledsen och det kom som en stor chock för alla! Vissa tog det lugnare och andra blev så ledsna att de inte orkade vara kvar de återstående två lektionerna.
Som sagt, sista riktiga skoldagen idag och dessa sista dagar ska vara roliga! Antagligen hade beskedet kommit på avslutningen eller imorgon. Imorgon är det tänkt att vi ska städa ut våra skåp, grilla utomhus (sol?) och sedan tillbringa tid med klassen. Det kommer definitivt bli en riktigt jobbig och sorligt dag. För att inte tala om avslutningen. Jag ska definitivt ha min vattenfasta mascara för att tårarna kommer spruta är en sak som är säker! 


Frukostmatte

Hejsan!
Idag ska vi ha med frukost till första lektionen och titta på bilder tillsammans från när vi sov över i skolan.
Jag ska snart göra amerikanska pannkakor att ta med. Får se hur det går! 
Idag är också sista skoldagen enligt schema och det är hur skönt som helst!! Det känns nästan som sommarlov men..... Kul med avslutning!

Ge aldrig upp!

Det finns inget man ska ge upp men det jag nu tänkte på var finnar. Alla säger att det är vanligt i tonåren och att det kommer att växa bort! Klart det kommer men jag kan säga att det också sänker självförtoendet rejält, för vissa!
Julen -08 hade jag medelsvår acne och jag mådde väldigt dåligt av det! Nu, ett halvår senare har jag inte en finne kvar! 
Jag har provat alla krämer, äter medicin(ska sluta med det nu) och är mycket noga med hur jag behandlar huden och det har hjälpt mig mycket! Mitt självförtroende har blivit bättre (det ytliga självförtroendet?) och jag behöver inte lägga ner lika mycket pengar på smink vilket är ett mycket skönt!
Till exempel imorse när jag stod på bussen kom jag att tänka efter om jag verkligen sminkade mig innan jag åkte. Ja, det gjorde jag men jag hade lika väl kunnat åka utan! Det känns inte lika självklart längre.
För ett halvår sedan gick jag inte utanför dörren osminkad och idag väljer jag att använda (nästan alltid) endast mascara. Mascara för att  jag känner mig bekvämare med det!
Så mitt tips är att uppsöka en huddoktor som hjälper dig tills acnen är borta! Ge aldrig upp!


LAGET ÄR MIN DROG!

Nu efter matchen känner jag hur mycket jag älskar mitt lag! 
När man är nere innan en träning eller match mår man såå mycket bättre efter den! Alla i laget har alltid ett leende på läpparna och sprider glädje åt alla! Det är som min drog!
Vi förlorade matchen idag men tjejerna är glada och skojar ändå! Nej, det finns inget bättre än gemenskap och glädjespridare! Eller hur?

Tillägg: Måste även nämna mina fantastiska klasskompisar! Ni är mer än guld värda!

Alexander Rybak i K:fem

Hejsan!
Sista lektionen var basketmatch mellan lärare och några åk. 9 elever. Lärarna vann och det var roligt att se dem i sportsammanhang. Inte det man ser dem ofta i kan jag säga! I England och USA är ju alla sorter i skollag och jag fick lite den kännslan nu när större delen av skolan tittade på och jublade/buade. Vilken stämmning alltså!


Engelskläraren.

Haha, ja! Så seriöst var det!
Efter matchen åkte jag in till Vällingby Centrum, lämnade tillbaka skorna, köpte leggings och en glasfil och sedan var det dags för det "stora". Underbara Alexander Rybak uppträdde i K:fem. Han sjöng bara två låtar men det var alldeles lagom!
Om man hade tålamod kunnde man stå i en låååååång kö för skivsignering. Ca 2 timmar lång skulle jag tro. Visst är han gullig och sjukt söt men att köpa en försignerad skiva på Åhléns är lättare! Det var jätteroligt att ha sett honom uppträda live! Han är underbart gullig!



090603

Hejsan!
Sista onsdagen denna vårtermin. 
Igår redovisades sista projektet och återstående lektioner kommer troligtvis bara att flummas igenom. Skönt kan jag tycka men samtidigt rätt onödigt att slösa tid i skolbyggnaden istället för att sitta och fika någon stans eller shoppa viktiga sommarprylar.

Efter skolan idag ska mamma, min lillasyster och jag åka till Vällingby Centrum där Alexander Ryback ska uppträda. Roligt va?
Jag ska också köpa några saker och ikväll ska jag börja sy en söt klänning ni kommer få se om några dagar! Om det blir bra vill säga!
Nej, nu ska jag äta frukost!

Ha det bra!
Kram

Tror du på gud?

Tror du att gud skapat världen? Inte? Om jag skapat världen liksom Gud enligt Bibeln sägs gjort, hade du varit troende då?


Fotvård

Hejsan!
Idag simmade jag tillsammans med Julia i Åheshovs simmhall. Det var riktigt skönt och avslappnande! Det är något vi kommer göra om!

Mina fötter ser ut som om de var 100 år gamla så jag måste nog göra något åt dem själv. Hade nämligen tänkt gå på någon slags fotvår i Sturegallerian (mamma tipsa?) här i dagarna men jag vet inte om jag kan vänta till dess, så allvarligt är det! Fotbollen fullständigt förstör fötterna!


Abrazos!

3 hemliga saker

Tre saker ni inte visste om mig:

- Jag längtar till nästa tandläkarbesök! (Jag vill veta hela tiden hur bra jag sköter mina tänder och vara lika stolt varje gång jag går där ifrån utan några hål)
- Jag ska flyga själv för fösta gången i mitt liv i sommar
- Jag har aldrig brutit några ben i kroppen


Air France flight AF447

Här kan ni få svar på viktiga frågor gällande planet som i måndags störtade i Atlanten.
Det är hur läskigt som helst och jag hoppas de kan bärga den svarta lådan och få klart för sig vad som egentligen hände!

tjafs och förakt

God morgon!
Jag går rakt på sak om vad mitt inlägg ska handla om!
Vi måste sluta jämföra oss med andra!
Varje dag finns det saker vi jämför med andra. Kanske gör vi det omedvetet. Om vi försöker sluta jämföra det vi gör medvetet kommer vår avundsjuka att försvinna då det inte finns något att vara avundsjuk på. Vi är nöjda med det vi har och kan glädjas åt andra då vi inte jämför det vi har med det andra har.
Det kan vara små, onödiga och värdelösa saker vi jämför som kan uppbåda både tjafs och förakt. Och det är ju något vi absolut inte vill!


Gott natt

Jaha, då har jag slösat tid på värdelöst surfande igen. Jag har kollat igenom alla mina vänners bloggar vilket jag kan göra imorgon egentligen men det är så roligt! Till exempel om ett äventyr i storstaden New York, kika in(http://eemies.blogg.se)!
Dags att sova!
Ville bara häsla god natt så God Natt!

Kram och sov gott!


Lämna tillbaka

Nej, nu har jag bestämt mig att lämna tillbaka mina skor som var tänkta till avslutningen!
Dels har mamma berättat alla nackdelar och ja.... det var nog det som fick mig att ta mitt beslut! Haha. Värsta grejen alltså! Men då kommer nästa problem: Vilka ska jag ha till min klänning då?


Kan vi hålla solen kvar?

Alla vet väl att det ska bli sämre väder från och med imorgon? Om alla önskar och ber på sina bara knän kanske vi tillsammans kan hålla den kvar? Alla håller fast den och så kan den stanna ett par dagar till!
Tänk om det vore så lätt....


Lite av min framtid

God morgon!
Idag är det sista måndagen i skolan för mig. Så skönt!
Idag ska jag till läkaren och kolla min stortånagel. Jag tror jag har en infektion under nageln och det vore skönt att få bukt på det innan sommaren så att det kan se någorlunda bra ut!

Ja, här har ni lite av hur min framtid kommer vara formad!

RSS 2.0