Middag

Hej allihopa!
Har lockat hela håret nu. Allt ligger perfekt men när vi, la familia, väl är framme vid middagen så kommer det ligga platt igen.
Jag har haft i ca 1 ton hårspray...
God kväll,
Salta

Uppskattning

Jag älskar mitt liv. Jag tycker allt är så roligt och varje morgon vaknar jag nyfiken på dagen som väntar. Det är en känsla som jag uppskattar väldigt mycket.
Just nu sitter jag och jobbar med ett skolarbete som innebär en uppsats om FN och jag älskar det. Jag lär mig nya saker för varje mening jag läser. Kunskap som jag lär mig för livet.
Jag njuter av dagen som är, av dagen som varit och av dagar som kommer.
Kärlek
Salta

Skänk 5 kronor på 2 min

Tänkte bara tipsa om ett väldigt intressant frågespel där man dessutom skänker 5 kronor till världens fattigaste kvinnliga jordbrukare. Världens fattigaste folk!
Klicka på länken här och ta 2 minuter av din tid med gott samvete!
Kram

Gym

Mamma och jag startade dagen med en runda på gymmet. Det bästa med det är att man känner sig så fräsch resten av dagen. Annars är det pluggande idag också men om en knapp vecka är det höstlov. Så det är slutspurt i skolan just nu!
Kram

Fältplugg

Hej allihopa!
Jag sitter nästan mitt ute på hoppfältet. Tänkte försöka plugga lite samtidigt som vi väntar på att pappa ska upp i luften med flyget.
Som tur är har jag tjocka jackan på mig. Solen skiner, men kylan gör sig påmind ändå.
Kram

Gryttjom

God morgon!
Julia har sovit här hos mig inatt. Vi hade en väldigt mysig kväll igår med chokladdoppad frukt framför idol.
Idag bär det av till Gryttjom igen. Fadern min ska hoppa fallskärm så hela familjen följer med upp till klubben. Förra försöket tillät inte värdet ett hopp och jag håller tummarna på bättre tur idag!
Kram

Effektivitet

Idag (?) har blogg.se (bloggplattformen jag bloggar på) fixat så att man kan skriva inlägg i förväg och sedan ställa in vilken tid de ska publiceras. Detta är superbra för att göra bloggningen effektivare. Låt oss se om det har någon effekt i antal av inlägg...
Salta

Jag är människa

Hej!
Idag har varit en ganska vanlig dag.
Jag hade där emot ett möte med rektorn precis efter skolan för att framföra elevrådets ärenden. Till min förskräckelse kom jag på det så sent som på bussen på väg hem. Jag slängde mig av bussen och ringde henne. Som tur var ska prata med henne imorgon.
Först kände jag mig jättedum. Men jag är en tjej i årskurs nio som har ganska mycket som snurra i huvudet och som frivilligt engagerar mig i elevrådet. Jag är bara en människa och sådant händer faktiskt! Att man glömmer.
Ingen är perfekt, som tur är!

Kallaste vintern på tusen år

Hej på er!
Denna vinter ska bli den kallaste på tusen år har det stått i tidningarna, och då funderar jag mer än någonsin på att lämna kylan för ett varmare klimat!
Valencia?

Stäng av under helgen

Hejsan!
Jag har befunnit mig i Sälen de senaste dagarna. Vi surfade, gick två promenader och gjorde ingenting. Väldigt, väldigt nyttigt. I fredags kväll kunde jag inte sluta tänka på skolan och fick en smula panik. Jag tänkte att det inte alls skulle vara så, att tankarna var i skolan även under helgen. Faktiskt så tror jag att det är något man måste träna upp, att kunna släppa tankarna på skola, arbete och andra "måsten" som man gör i veckorna, under helgen för att klara av vardagen. Något de flesta av oss måste bli bättre på.
Som tur är har jag mina fina syskon!

Nya ideér föds

Det är när jag sitter och pluggar, sitter med huvudet djupt ner i en lärobok, som jag får nya idéer. Det kan vara nya drömmar som föds eller projekt jag vill genomföra eller bara saker som måste göras, senare.
Är det inte konstigt? Borde det inte vara när man har tråkigt eller stannar uppför att försöka tänka fram dem? Idéerna.
Eller varför inte framför en solnedgång?

Salta

Pärm när man behöver den

Igår kom jag på hur stort behov jag hade av att skaffa en pärm till alla papper som åker fram och tillbaka i väskan. De är alltid skrynkliga och nu är det slut på det!
Jag hade dock bara en ful trasig mapp så jag gjorde en egen av kartong och tapet.
Ha! Nu kan ingen påstå att det är deras mapp i alla fall.

Energi till helt fel saker

Tänk hur otroligt stor del av vår tid vi funderar på hur vi ser ut. Hur håret ser ut, hur hyn ser ut, hur kroppen ser ut, hur kläderna sitter, vad alla andra tycker om oss etc. Vi lägger ner så obeskrivligt mycket onödig energi på detta. Att vi hela tiden måste leva upp till våra krav snor så ofantligt mycket energi och tid från det vi egentligen behöver dem till.
Uppenbarligen är det vi som sätter våra egna krav. Alltså kan vi själva också komma ifrån dem genom att försöka bortse från dem och ha roligt istället.
Det kommer alltid att finnas någon som är snyggare men att det stoppar oss från att vara vi ska inte hända. Ingen kommer någonsin bry sig om håret ligger lite tokigt, om brösten är små, om fötterna är stora eller om hyn inte är perfekt. Det är bara vi som sätter krokben i vardagen för oss själva och ingen annan.
Lägger vi energin på rätt saker blir vår tid mycket mer värdefull och rolig att leva.

Svamplockning

I många timmar har jag plockat svamp med familjen idag. Det fanns trattkanrateller precis överallt i skogen och på slutet tvingades vi blunda för att inte plocka fler...lite svårt att gå åt rätt håll och inte snubbla på alla grenar.
13.5 kilo fick vi ihop. Det blir svamp i alla former för resten av tiden jag bor hemma tror jag...

RSS 2.0