Helosan

Handsalvor är ju härliga! En ny favorit är den klassiska Helosan. Den luktar helt underbart och görmycket gott för händer som nagelband. En perfekt tub att ha i hanväskan såhär års. Det ända negativa, om man vill aplicera den i skolan, på jobbet eller dyl. där man behöver jobba med händerna, är att den är relativt fet och sjukner in ganska sakta.


Love it! =D


Goji, skoji

Hejsan!
Jag har varit på bio med familjen. Fimlen Sherlock Holmes är en film jag verkligen rekommderar. Mycket underhållande handling samt snygga skådespelare, vilket alltid är ett plus.


Filmkväll senare med bl.a. Gojibär som snacks - proppade med nyttigheter som antioxidanter, aminosyror, vitaminer samt mineraler etc. Coolt!
Kramar

Mål 2010

Har ni några mål för 2010? Jag gjorde en lista för ett tag sedan. Några som gäller mig personligen och några gällande mina studier. Några mål är livsstilsmål som ska gälla längre än bara i år, andra kommer jag kunna checka av under årets gång. Men riktlinjer är de allihop.

Personligt;
- Tro på mina idéer,
- stärka min självkänsla och hålla den i god kondition,
- ta extrajobb (√)
- läsa fler böcker
- gå min Egen väg och göra det Jag vill.

Studier och utbildning;
- Gå en kurs inom valfritt område,
- balansera sömn, kost och träning för att orka prestera 100%, varje dag.Scrubs - my love

Hej på er!
Mer snö idag, kanske inte det vi behövde. Synd där att man inte var vädret själv.
Jag har inte så fasligt mycket läxor i dagarna vilket är mycket skönt, men de kommer de också. Ikväll har jag planerat manikyr framför Scrubs med lillasyster. Jag fick nyss reda på en hemsida där man kan titta på alla avsnitt vilket kommer göra henne glad, och det är alltid roligt!

Jag har bara ett svenskarbete att skriva på nu.
Kram

God morgon

God morgon tänkte jag i huvudet men så är ju inte fallet. God natt är det faktiskt vid denna tid.
Jag sitter med läxorna i famnen och när jag tittar på klockan ser det riktigt bra ut. Jag är nämnligen klar med alla uppgifter som ska göra till imorgon. Imorgon ska jag och en kompis stanna efter skolan och plugga det som behövs pluggas på. Skönt att få det gjort då vi har hemstudiedag på fredag. Vi gör den dagen till en ledig dag istället.

Nu blir det läggdags för min del. Första dagen jag faktiskt lägger mig innan 22.00 som är ett av mina mål detta år.
Kramar

Trötthet är som pesten - det drabbar de flest

Halli hallå!
Jag skulle legat i sängen för fem minuter sedan men som vanligt är jag dålig på att passa tider. Det får bli en snabbdusch och sedan hoppar jag i säng. Hela dagen idag var jag på vippen att börja gråta av trötthet. När jag kom hem somnade jag i soffan och sov bort en del läxtid, men som tur är har vi studiedag på fredag då jag kan plugga hela dagen om så behövs. Det återstår att se!

Sov gott!
Salta

Fotografías

Min häst Enil är den finaste häst jag vet! Jag saknar henne.Frank och Cordi.


Syskon


Hundvalpen Rassel


Jag, Josefine, Filip (bror) och Anna på väg till mangan på gården.


Anna och jag var på dico.


Aica.


Vi visade tjejerna området La Boca. Alla hus är målade i olika färger. Området var fattigt och därför gick invånarna till hamnen och fick färgen, som är väldigt tålig och bra,  som var kvar efter att de målat båtarna. Där av de många blandade färgerna.


Och en avslutande bild på min kalv Sugus, en liten kviga, som är mycket saknad.

Jag har, för en stund sedan, kommit hem efter jobbet på cafét. Jag har hjälp dem i två dagar då en av dem ligger sjuk. Jobbigt! Det har i alla falla varit väldigt roligt.

Nu är det middagasdags.
Kram

Somos primos

Det jag längar mest efter i Argentina är alla små gulliga kusiner och övriga släktingar. Tänker på er varje dag!

Solhälsning

God morgon!
Lördag igen. Skönt! Jag ska dock jobba några timmar idag men det ska bli roligt.
När jag vaknade idag hade solens strålar tagit sig in genom en springa bredvid gardinen. Det var ren lycka att vakna till sådant ljus.

Frukosten väntar. Vi hörs senare idag!

Kram

Extraknäck

Hejsan!
Nu ska jag gå och lägga mig efter en kort men rolig filmkväll med tjejerna. Måste sova ordentligt för imorgon ska jag jobba extra på det café jag gjorde min prao på, två veckor innan jul ungefär. Engentligen ska jag inte vara nervös men trots det att jag varit där i två veckor har jag lite fjärilar i magen. Gör jag mitt bästa kan det inte bli bättre. Det får bli mitt motto denna helg.

Kramar


Avkoppling

Läxan till imorgon gjord, middagen äten, ingen träning idag och surfat har jag gjort länge vid det här laget, då återstår fri tid att koppla av helt och hållet till 100%. Duscha, titta på film, drömma och filosofera är vad resten av kvällen ska spenderas åt.


Bilden lånad från: http://creativityinlife.files.wordpress.com/2008/12/avalon-spa.jpg
Något i denna stil hade jag tänkt mig. Dock utan pedantiskt vikta handdukar, rosor, pinnar, naturkvistar, champange och badkar eftersom vi inte har något. Men ljus i duschen går alltid att fixa. Alltid något!

Kramar


Mörkret faller än

Jag tycker bara att det blir mörkare och mörkare. När jag satt vid frukostbordet var det nästan bäcksvart ute och klockan var halv åtta. Otroligt vilket mörkt land!
Skolan kallar, torsdagar vet jag inte vilket tempo det brukar kännas som att det går i. Vissa dagar går fortare än andra. Jag hoppas bara att det blir en rolig dag!

Kramar

Bilder är för minnet

Jag satt och kollade på bilder från sju åtta år sedan och det är väldigt roligt. Väldigt underhållande miner och uppfriskande för minnet att se bilder från gamla resor jag glömt. Härligt!

Våra första fiskar, då för mycket länge sedan, hette Felicia (orange) och Joakim (svart).


Kolla in denna bild! Visst är den vacker, på bloggaren Lia. Ni hittar hennes blogg här.

Foto: Sofia
Duktig fotograf!!Mitt mål idag är att lägga mig innan tio. Kanske att det ska gå på en kvart, inkl. att skriva ut lite bilder.

Kramar


Försova sig

Jag lyckas ofta slänga mig upp ur sängen när larmet ringer på morgonen men idag hade jag lagt telefonen lite för nära sängen så jag kunde lätt stänga av den utan att gå ur sängen helt. Jag la mig igen men som tur somnade jag inte om. Det är livsfarlig, att somna om när man stängt av larmet. Men jag hade tur, idag...


Den rinnande guldklockan

Att klockan alltid ska rinna iväg så fort. Varje kväll är likadan. Det måste nog bli ett mål detta år: en tid då jag måste sova. Kanske vid åtta?

sov gott

Kunskap

God morgon!
Ännu en tisdag. Jag satt på sängkanten i morse och tänkte på när jag kommer kunna sova hur länge jag vill, då det inte är sommarlov eller liknande. Jag kom fram till att det måste vara när jag är pensionär om många många år. Sedan slog det mig hur bra jag har det som kan gå och sätta mig i skolbänken och bli lärd och senare får jag utdelning av det. Helt okomplicerat men dock med lite slit. Så nu går jag till skolan och lär mig något nytt. Roligt!

Kramar

Uppe med tuppen

Kvart över åtta eller kvart i nio är min stora fråga idag. Elevrådsmöte idag och tiden för mötet skulle stå på webben men det gör den inte. Det ända sättet att vara helt säker på att komma i tid är då att komma i tid till den förstnämnda tiden. Lite smått irriterande då det är vår ända sovmorgon i veckorna, på måndagarna. Till skolan och jobba järnet nu!

Kram


Argentina

Jag hade med mig två kompisar till min fars fädernesland, det landet min pappa är född i. Tillsammans med min familj shoppade vi i huvudstaden Buenos Aires, åt glass varje dag i byn dit min pappas föräldras gård hör till, gick på disco och solade, badade, lekte med djur och kusiner på "Gården". En drömresa enligt mig.
Vi visade dem Buenos Aires, stadens mysiga restauranger och sevärda delar av staden.Vi visade tjejerna pampas, ett speciellt landskap där alla träd som finns är planterade och vattenansamlingarna konstgjorda. Förr fanns där ingenting, bortsett från gräs, gräs och åter gräs som indianerna galloperade över. Gården, det som är min släkts del av Argentina fick tjejerna också ta del av.
Spanskan snurrade i mitt huvud i ca tre veckor och jag utvecklade mina kunskaper en del, tillräckligt för att motivationen skulle driva mig till att plugga vidare nu när jag kommit hem.


Shopping, shopping. Dessa tre hårvårdsprodukter fick jag för 160 kronor. Ett riktiskt kap!

Denna necessär som jag i början av resan tyckte var ful är nu min älskling. Det bästa är kvalitén och att jag får ha den länge, länge.

En sak man snabbt inser är extremt argentinsk är denna typ av smycken. Alla på bilden ovan är väldigt typiska för argentinska smycken. Just nu är de den ända typ av smycken jag bär.

Bloggen ett år utan ett ord

Januari, 2010. Ett nytt år, en ny start, för de som behöver.
Fredagen för ca en vecka sedan landade vi i Sverige efter vår resa till och från Argentina. Vi var där 28 dagar och under de dagarna var det ett antal speciella dagar som jag inte uppmärksammat här i bloggen. Det var julafton, nyårsafton och att bloggen faktiskt fyllde ett år den femte januari, vilken dag som jag tycker var mest speciell angående bloggen. Nästa år blir det mer uppmärsammat när bloggen blir två.
Nu är jag i alla fall hemma, redo för en ny termin i skolan och drömmar, mål och vägar dit har redan tagit fart.

Argentina. "Ligger inte det i Spanien?", har jag fått höra några gånger och därför visar jag er en karta här nedan.
För det ligger faktiskt på andra sidan ekvatorn vilket är en väldigt stor skillnad i gämförelse med Spanien.


RSS 2.0