Flytta hemmifrån






















Ibland känner jag hur gärna jag vill flytta till en egen lägenhet. Känslan av att kunna bestämma allt själv och känna att man klarar av att sköta sitt liv själv. Att få inreda och göra som jag vill, laga och servera den mat jag vill och bjuda hem de kompisarna jag vill precis när jag vill, när det passar mig. Det ger en frihet och gör att man känner sig stor,  vuxen och kan känna sig stolt. Men om jag börjar tänka på att betala räkningar och allt det där tråkiga som tvätta och städa, tystnaden (på kvällen), betala hyra etc. kanske det faktiskt är skönare att bo hemma några år till.
Ibland är drömmar bäst.


Kolla in väskan till vänster. Den är döläcker!!

Kram
~Salta~

Som om jag inte förstår att krämer finns föra att återfukta

Det var något mycket mycket viktigt jag skulle skriva om men det bara försvann.
Ja, så kan jag ju berätta att jag ska till hudläkaren imorgon och jag kan stolt gå dit! Min hud är mycket bättre idag än vad de var förra gången jag var där! Jag känner en lättnad att jag inte behöver hålla på så mycket med huden. Att jag fortfarande lägger ansiktmasker och smörjer in mig med olika salvor varje kväll är ju normalt och det gör de flesta. Men en sak jag inte förstår är kommentarer jag fått när jag klagat på att min hud är torr eller finnig. Människor har sagt t.ex. "Men jag smörjer in mig varje dag med en återfuktande kräm". Okej! Klart de vill hjälpa till men det känns som om de tror att jag är dum i huvudet som inte smörjer in mig med återfuktande kräm. Jag tror att jag har fler krämer än de flesta faktiskt och det är ju tråkigt att jag behöver men jag undrar hur de tänker om mig. Nåja, det är gulligt att de vill hjälpa och nu har jag fått lite ordning på det hela!
Och nu ska jag fixa naglarna. =)

Kram
~Salta~

Jag sjunger i duschen

Jag undrar hur många det egentligen är som sjunger i duschen?! Jag sjunger alltid när jag duschar, annars är det ju så tyst! Man kan förstås ha en musikspelare men jag har bara min mobil med dålig musik så det fungerar inte! Men jag trivs med att sjunga! Jag är helt tondöv och ja, jag kan inte beskriva hur illa det låter men det är ju så skönt att bara få vara och göra. Ingen ser, dock så hörs det tydligt då mina kompisar brukar "kommentera" det men annars är det ju underbart!
Ska snart hoppa in i duschen så skriver mer imorgon!

Kram
~Salta~

Carmex - mitt nya beroende

Hallå!
Efter skolan drog jag och Anna vidare till en killkompis som bor en bit bort. Vi åt mellis och eldade strumpor. Ja, riktigt trevligt! Mitt luktsinne är helt borta och smaken är ytterst svag. Synd(!), livet blir så tråkigt utan lukt och smak!
Tänk om man faktiskt aldrig kunnde smaka eller lukta något. Det skulle bli så tomt. Aldrig skulle man kunna känna goda killparfymer eller doften av nybakat eller tigerbalsam som luktar så otroligt gott.
Och på tal om tigerbalsam, jag hittade ett läppbalsam  som luktar liknande och det är otroligt skönt att ha på läpparna. Det går inte att beskriva kännslan men ja, ni vet.... när det känns varmt men ändå kallt. Jag började med den imorse men jag är redan beroende!
Det ser ut som en limburk och det fick jag också kommentarer om i skolan. Tuben är snygg och jag bara älskar den!
På baksidan står det: Drug facts. Ja. Det kan man ju också skriva!



Kram
~Salta~

Hela familjen sjuka

Ja, idag är hela familjen sjuka. Från ont i huvudet, halsen och snoriga näsor till magsjuka. Skoj, verkligen jätteroligt!
Jag är bara lite täppt i näsan och snoret rinner men det är alltid härligt så jag drar mig iväg till skolan idag och hoppas på att jag överlever. Man vill ju inte missa tisdagar. Då har vi bl.a. gympa, matte och so, herregud! Det kan man ju inte missa!

Nej, tillbaka till allvaret. Det är påsklov om en vecka bara.  Det har gått väldigt fort och jag ser att klockan också tickar på fort nu! Det är väl ingen som har glömmt att ställa fram klockan en timme?!
Nu måste jag borsta tänderna och går jag då till skolan.

Kram
~Salta~

Fransk Manikyr

Jag tycker att en välgjord fransk manikyr är riktigt snyggt! Till bruna händer och fingrar ser det extra fräscht ut! Det ser ordentligt och som sagt fräscht ut.

                                   

Gör så här:

1. Börja med att applicera ett tunt lager med baslack.                     

2. Lägg sedan på ett tunt lager vit French Manikyr längst med din egen vita nagelkant. Det finns mallar om du tycker det är svårt att få ett jämnt resultat.


3. Välj därefter ett rosa eller beigetonat nagellack som du lägger över hela nageln.


4. Avsluta med två tunna lager topplack som ger glans och förlänger resultatets livslängd.

Bild och text från kicks.


Från Make up store

Jag satt och tittade i en gammal VeckoRevyn från i höstas och där slog jag upp en reklamsida från Make Up Store där det stod:

Ingen kvinna föds med kunskapen om hur man sminkar sig. Det är en kunskap och känsla som växer fram genom övning.

Jag kände bara hur rätt det var. Man föds ju faktiskt inte med kunskapen om smink och mode etc. Det är något man måste öva på och se mycket för att sedan göra det själv och sätta ihop olika färger som man passar i. Det är faktiskt något man lär sig med tiden.
Kul är man hittar något som bara klickar till och man känner att ja, klart det är så!



Kram
~Salta~

090329

Hallå!
I morse väcktes jag halv sju. Vi gick upp och sjöng för mamma som fyller år och sedan sov jag ett par timmar till. Jag är fortfarande förkyld. Det är faktiskt jobbigt att vara lite småförklyd! Man sitter på bussen och andra sitter och snuvar men man tänker inte så mycket på det men när man däremot själv är förkyld är det jättejobbigt att åka buss till exempel. Allt blir jobbigare och man kan inte träna, ja.... ni vet! Det är helt klart bättre att vara frisk! Hoppas bara att det går över snart!

Snart ska vi åka in till stan, antar jag, och äta brunch med familjen. Ska bli jättemysigt!
Bloggar senare!

Kram
~Salta~

090328

Hejsan bloggen!
Jag är förkyld!! Typiskt!
Jag sov hos Julia med några kompisar och vi hade jätteroligt. Vi såg på film men den enda jag följde och verkligen tittade på var Indiana Jones och ja, det är ingen kvalitets film och jag kan inte säga att jag gillade den. Den var härlig ibland men nej, den går bort!
Ikväll ska jag lägga mig tidigt. Relativt tidigt i alla fall om man jämför med igår. Det blev inte sent jämfört med andra fredagkvällar men betydligt senare än vad det blir idag! Det är nog det som behövs för att få bort denna satans förkylning, mycket sömn. Eller hur blir man frisk?

Imorgon fyller min mamma år. Jag har ingen present, än så länge, men det är så svårt! Jag har ingen aning om vad ska  köpa till henne.
Vi ska äta brunch imorgon tillsammans hela familjen och då kan jag förhoppningsvis hitta någon liten symbolisk present.

Nu ska jag äta middag och sedan titta på Robinson. Jag funderar på om jag verkligen måste stänga av tv:n mitt i programmet. Stockholm är ju ändå inte med!


Kram
~Salta~


Varför dessa harembyxor?

Nu i pausen såg jag raklamen från Gina Tricot. Jag förstår inte vad det snygga med harembyxorna är! En stor påse som hänger mellan benen. Min kompis har äkta harembyxor från Indien och de är fina! Jättesnygga men de som Gina Tricot kommer med i vår är fruktansvärda! Modellen som passar i det mesta hon brukar göra reklam för passar inte i byxorna! Vem ska då passa i dem?

Nej, nu börjar programmet igen!

~Salta~

Monstret på tv 4 nu

Nu ska jag ta mig mod till och titta på dokumentären om den hemska Fritzl.
Det är så sjukt men det går inte att sätta ord på det. Man kan inte förstå!
Men nu måste jag kolla!


~Salta~

090326

Hej!
Nu känner jag hur förkylningen försöker krypa sig på. Jag stannar hemma från träningen och hoppas på att bli bättre! Att bli riktigt sjuk är inget jag önskar just nu!

Jag har äntligen bakat inför imorgon då vi ska sälja bakverk i skolan, tjäna pengar till klasskassan med andra ord. Det kommer bli lite spring på lektionerna för vår del men ska man sälja kakor i cafeterian tycker lärarna att det är okej. Tur det, annars skulle det inte fungera!
På svensklektionen imorgon ska vi spela upp pjäser vi jobbat med under några veckors tid. Jag och några tjejkompisar spelar Törnrosa och det känns som den kommer bli riktigt bra! Jag måste bara skriva allt så att vi eventuellt kan lämna in det till läraren imorgon. Det stod det nämligen på en lapp men hon har inte nämnt det.... Får se!
Nu måste jag sätta fart!
Kram
~Salta~

Sängen är vår bästa vän

God morgon!
Igår var det fysträning och när jag kom hem värkte hela kroppen. Nu är jag bara morgontrött och det är tröttheten som värker.
Det är när man ska ta det lilla steget ur sängen som man kommer på hur skönt det är att ligga i en varm, gosig, mjuk säng och inte behöva gå runt i den kalla luften på det svala golvet. Kuddarna blir så otroligt sköna och för varje minut man ligger kvar inser man hur liten lust man har att börja de äventyr dagen kan bjuda på, alla problem som kan uppstå och utmaningar man måste möta.
På natten ligger man och vänder och vrider på sig utan att känna sig det minsta trött men när morgonen kommer och det verkligen gäller då är man så trött att man inte ens kan ta sig ur sängen.
Nej, tackar vet jag helger där man tillåts sova hela dagen om det skulle behövas. Och det som är så bra då är att man går upp frivilligt. När man väl gör det vill säga.

Kram
~Salta~

Trandagen

Idag på matrasten frågade en klasskompis mig om jag visste vad Trandagen var? Nej, det visste jag inte. Men det är nämligen en tradition som firas Kalmar, Kronoberg, Blekinge samt i Värmland. Det är så att barnen får godis från "tranan" som lämnar spår efter sig. Antingen fyller man strumpor med godis eller så gömmer man godis och så får barnen en skattkarta. Traditionen har funnits sedan 1500-talet. En ganska gammal tradition alltså!
Det hela grundar sig i att tranorna återvänder runt den 25 mars.

Kram
~Salta~


Onsdag

God morgon!
Nu har jag 9 min på mig!
Idag är det skola som vanligt och jag har lite "quiz" om man säger så. Både i NO och spanska. Båda är efter lunch så jag kommer plugga då! På lunchrasten. =)

Här är en ögonkräm jag köpte på Apoteket igår.



Kram
~Salta~

Morsning korsning

Morsning!
Sitter här hos mormor och vi har precis ätit klart. Nej!!! Kom just på att mitt te kallnar men detta får gå snabbt så att jag hinner dricka mitt te varmt!
Min lillasyster tittar på Disney channel och det är verkligen bara skit! Tänk att man bänkar ungar framför tv:n och visar program som ska ha humor som inte ens är snudd på roliga. De är så dåliga att man bara skrattar! Nej, jag är ingen tv människa men Disney channel ÄR inte bra! Jag låter henne titta så får jag blunda när jag går förbi!

Kram
~Salta~

Tandmodell

Hejsan!
Nu har Loppan precis åkte hem och snart ska vi till mormor. Tiden har bara runnit iväg nu på eftermiddagen! För en stund sedan var klockan fem och hux flux är klockan tio i sju. Nåja, kanske får vara nyttig och göra det jag behöver istället för att titta på skojiga bilder!

Tänkte visa hur mina tänder såg ut innan jag började behandligen med tandställningen.

Från vänster sida.

Från höger sida.

Framifrån.
Dock ser det annorlunda ut då jag också har ett ansikte med läppar osv. Ni vet.... det man brukar ha!

Modellen gjorde jag hos Sjöholm - Möller, tandtekniker.
Det blir roligast när jag är klar med tandställningen och man kan se före och efter! Och så blir det ju snyggt i munnen också!

Kram
~Salta~

090324 - tisdag

Hallåj!
Idag är det tisdag, fyra hela dagar till helg(om man räknar idag). Huh. Som tur är ser det inte ut att bli en jobbig vecka i skolan! Skönt (!), för när jag vaknade i morse kännde jag ingen lust att gå till skolan! Ingen alls! Jag tänkte om det var något lov i närheten och det är det ju! Knappt två veckor till påsklovet men ändå, det är långt! Jag får helt enkelt traska iväg till denna eviga skola. Trots allt väntar ju kompisarna och det är det som gör skolan rolig!

Jag får skriva mer ikväll. Vi ska troligtvis till mormor på middag men jag hör av mig senare!

Kram
~Salta~


Kvällsrunda

Hejsan!

Tog en springrunda och gjorde minimalt med styrka då vi har det på gympan imorgon och då ska jag ge allt. Ikväll var bara för konditionen.

Ser ni reflexen? Den fick jag av min tränare och det är extrem bra när man springer! Sitter på foten och märks inte av alls!

Sov gott!
Kram
~Salta~

Klar med storstädning

Nu är jag äntligen klar med mitt rum! Bara garderoben att rensa men den tar jag imorgon eller en annan dag!
Här är före- och efterbilderna:

Hehe, rätt stor skillnad!


Nu ska jag ut och springa. Träningen blev ju som jag skrev inställd.
Jag tar med hunden!
Kram
~Salta~


Alltid ska saker och ting krångla

Hejsan!
Jag skrev i morse att jag skulle göra ett klädkollage. Icke!
Jag sitter här nu och försöker göra det i Picasa men det går absolut inte! Jag får inte in alla bilder i programmet jag vill ha med på kollaget. Typiskt när jag suttit i en timme och bara hittat snygga kläder efter snygga kläder. Alltid blir det fel!

Träningen idag är inställd eftersom denna eviga vinter aldrig tycks ge sig och gav oss ännu lite snö. Det är förhoppningsvis inte snö på skolavslutningen!

Nu måste jag städa mitt rum. Jag lägger ut en före- och efterbild som bevis på att jag städat!
Kram
~Salta~


God morgon!

God morgon!
Idag drar skolan igång igen, en ny vecka att ta sig an. Jag har bara tre träningar denna vecka men jag funderar på att träna lite själv. Jag behöver slipa lite på vissa saker inom fotboll.
Ikväll ska jag lägga upp ett klädkollage. Det Ska bli snyggt! Let´s se what I can make!

Kram
~Salta~

Bli fadder i Plan Sverige

70 000 flickor i tonåren gifts bort varje dag. 
Världen över diskrimineras flickor - bara för att de är flickor.
De gifts bort som barn, och graviditet orsakar flest dödsfall hos flickor i 15-19 års åldern.

Som flickfadder stödjer man Plans arbete för utsatta flickor i fattiga länder. Man kan bidra från 100 kronor i månaden och följer resultaten i deras rapporter

Eftersom jag inte har någon inkomst kan jag inte skänka pengar men när jag får det ska jag göra en god gärning och bli fadder!

Kram
~Salta~

43% anser att påven ska pensioneras

I en undersökning av franska opinionsinstitutets Ifop som publicerats idag anser 43 procent av katolikerna att påven ska pensioneras eller avgå. 80 procent vill att han ska ändra sina åsikter till preventivmedel och abort. Under sitt besök i Afrika, den värst aidsdrabbade regionen i världen, sade han att kondomer inte var den rätta lösningen för att bekämpa aids.  Det har väckt ilska och protester världen över.

Bild från dn.se.

Kanske han borde avgå. Finns det ingen lite mer nutida påve med modernare åsikter och syn på dagens problem i samhället?
Kanske jag ska bli påve? Nåja, kanske inte ändå! Jag är ju ateist så det skulle nog inte klaffa särskilt bra! Tyvärr!

Kram
~Salta~

Sofies värld

Nu ska jag börja läsa Sofies värld av Jostein Gaarder.
Mamma har läst högt för mig några kapitel och den verkar jättebra! Den handlar mycket om existentiella frågor och tankar. Det är Sofie som får mystiska brev som visar sig vara en brevkurs i filosofi. Spännande!
Den var världens mest sålda bok 1995.


Kram
~Salta~

Gratis bio

När jag har kikat runt i olika bloggar ser jag att det är många som är medlemmar på GratisBio.se. Nu är även jag det!
Det är en väldigt smart sajt där man ska samla poäng och där med får man till exempel presentkort eller biobiljetter som är giltiga i ett helt år! Är det inte bra?! Man klickar runt och besöker olika hemsidor och deltar i tävlingar. Roligt!
Det som är så bra är att det är lätt att samla poäng! Allt står mycket välformulerat på deras snygga hemsida.
Jag tycker att du ska bli medlem nu! Eller åtminnstånde titta in på sajten!
Tänk att få hem två underbara biobiljetter....
Man hör på namnet till och med: Gratis Bio!

Kram
~Salta~

090322 (igen)

Hallå!
Idag är de åter sol och det är underbart. Jag har match och trodde att jag skulle hinna till Stadium innan men det är omöjligt! Jag måste ta det efter!
Nu ska jag ladda med en bra och ordentlig frukost.
Hörs senare!
Kram
~Salta~

Penelope Cruz

Penelope Cruz ser så häftig ut!Hon ser ut att ha attityd!
Hon har gjort en egen klädlinje för butikskedjan Mango och färgerna går i rosa, vitt och jordnära färger.
Stella

Stella

090322

God natt, god natt!
Kvällen har varit mycket trevlig! Vi åt middag och spelade b.la. kort. Ja, en variant av stress och det var ju annorlunda sysselsättning för min del. Jag och mina kompisar spelade mycket kort i sexan, på rasterna. Det gjorde vi varje rast vecka efter vecka och det gjorde att jag tyckte kortspel blev tråkigt! Men när man inte spelar i skolan varje rast, då är det roligt!

Imorgon (idag) ska jag åka med pappa och köpa nya fotbollsskor. De jag köpte i höstas är för små och har gett mig blåtå. Och nu tappar jag snart nageln. Inte så najs och tyvärr väldigt olägligt till sommaren! Men det är smällar man får ta om man spelar fotboll. Eftersom jag spelar så pass mycket är det absolut värt att införskaffa ett par skor som är lagom!
Jag får väl lägga upp en bild på dem imorgon!
Nu ska jag sova och hoppas på att kunna göra toppen insats på matchen imorgon!
Kram
~Salta~


God dag?

God dag?
Jag har sovit hela dagen. Nej, inte riktigt men efter min fotbollsmatch och när jag ätit lunch somnade jag i soffan och sov i ca 3 timmar. Ganska skönt men nu får jag panik. Vi ska bort till några kompisar och jag vet inte vad jag ska ha på mig. Jag har idé torka! Det borde finnas en blogg som bara bombar med outfits. Inte sådana som clowner har men sådana som passar till vardag och inte liknar de som går en modevising. De ser ju helt galna ut!
Nu måste jag i alla fall fortsätta fundera!

Blev det inte fint med den röda brodyrbilden på sidan?! Jag ska bara fixa header också! =P

Kram
~Salta~

Sommartid

Fil:DaylightSaving-World-Subdivisions.png
Jag längtar till sommaren!
Man ställer om klockan till sommartid, det är ljust och varmt och man får sommarlov. Hur skönt är inte det?!
I vissa länder har man inte sommartid. (blå=sommartid används, orange=sommartid används inte längre, röd= sommartid har aldrig använts) Man ställer om klockan för att bättre kunna utnyttja den ljusa delen av dygnet. Mer än hälften av alla länder som använder sommartid ligger i Europa. De som inte använder det behöver det inte eftersom skillnaden på sommar och vinter inte är så stor.
I Nordamerika heter det "Daylight Saving Time".
Men idag är det i alla fall vårdagjämning och det får vi glädja oss med så länge!
Kram
~Salta~

Underbara Odd Molly

Titta på dessa underbara plagg från Odd Molly!
Vilka kombinationer av tyger och material. Det är häftigt och jag älskar kläderna!
Bilder lånade av Odd Molly.

fullsizefullsize

fullsize
fullsize
fullsize
fullsize
fullsize
fullsize



Kläderna är så otroligt snygga att jag inte kan skriva en liten kommentar om alla bilder! Bilder säger mer än tusen ord!
Kram
~Salta~

Vårens sminkmåsten

Här är en artikel om vad man ska använda på sminkfronten i vår.


Till exempel:

Rosigt rouge

Smashbox O-GLOW är rouget som kopierar din ansiktsfärg när du rodnar. Applicera den silikonbaserade formulan lite i taget för bästa resultat.












Fina ögon


Mjuk pastell och fruktiga sorbetfärger - de nyanserna ska ögonlocken ha i vår om du vill vara riktigt trendig. Eye Shadow Palette i Blooming Spring från IsaDora är en prisvärd kvintett. Pris per styck blir 35 kr.


 





Frisyr

Jag funderar på en frisyr jag kan klippa mig i. Något förslag? Jag vill fortfarande ha långt hår men jag vill göra något roligt med det! =)
Kram
~Salta~


En rolig tjejkväll

God morgon!
Inatt har jag inte sovit mycket men jag känner mig frisk ändå.
Idag ska jag följa med min mamma till gymmet hon tränar på. Bara för att prova och det ska bli jättekul! Jag har en jättesöt vattenflaska som jag ska lägga upp senare.

Vi har haft väldigt roligt! Vi började med att bada klockan tio och halv tolv gick vi vidare dit vi skulle sova. Nu ser det ut som om en bomb slagit ner här. Tjejerna kör SingStar med krassliga morgonröster och vid frukosten sjöng de snappsvisor men drack läsk. Själv drack jag bara te. Tycker inte riktigt att det passar med läsk till frukost.....
Kram
~Salta~


Krångel med design!

Förlåt, jag skulle ändra bilden på toppen av bloggen men allt blev fel! Jag ska fixa det senare! Nu har jag bråttom till träning!
Kram
~Salta~

090318

Hej, hej!
Idag var det sista skoldagen för min del den här veckan. Det var en relativt enkel dag. Den kändes inte så lång som dagar kan göra. Tur det!
Det mest underbara idag var så klart solen som kom fram! Jag och en kompis satt ute på matrasten och lyssnade på musik. Underbart att man inte behöver frysa längre men imorgon ska det tydligen bli kallt igen. Typiskt svenskt väder! ´


Solen måste fotograferas!


Så här bar jag mina skor. Sockor i Conversen. Det var oerhört varmt och skönt!

Ikväll ska jag och sju andra sova hos en kompis. Vi ska bada i en liten utomhusjacuzzi. Några har lingonvecka och får sitta på kanten. Stackare! Sista gången jag badade i den badade vi i 2,5 timmar. Gissa om vi såg ut som russin efter det!
Jag bloggar förhoppningsvis mer under kvällen och lägger upp bilder imorgon!
Kram
~Salta~

Inget jag kan köpa

God morgon!
Igår eftermiddag var jag med en kompis och shoppade. Jag köpte ingenting. Jag kunde inte hitta EN sak jag behövde. Det var tråkigt men en skön känsla att jag inte är i behov av någonting. Jag kan sitta och titta i H&M:katalogen och drägla över saker jag vill ha men när jag är i affären inser jag att de kanske inte var så snygga ändå. Det som kändes skönt var att jag då kunde spara mina pengar till något jag behöver senare. Jag var nära att köpa en sjal men nej, den var onödig!
Jag funderar på att köpa ett fint armband eller något. Men det är väl också onödigt om man  tänker efter. Jag väntar tills jag kan köpa sommarkläder. Det är definitivt inte onödigt! Man kan ju inte gå i dunjacka i sommar!

Idag är det skolan som gäller!
Kram
~Salta~


Jokk Tranbär

Jag älskar tranbärssaft! Det har en syrlig men söt smak. Det känns fräscht!

Samtidigt som den är otroligt god är det en gammal klassisk huskur mot urinvägsinfektion. Det står även på baksidan av paketet.
God och medicin i en smäll..... kan det bli bättre?



























Här är också en god choklad. Det ser lyxigt ut till skillnad mot Marabou mjölkchoklad!


Alcazar?

Skulle inte Alcazar vunnit istället?!
Låten orkar man lyssna på hela låten till skillnad från Malenas låt La Voix som man inte kan koncentrera sig på hela låten igenom. Jag kan inte det i alla fall. Hoppas att den kommer bra i den Stora tävlingen. Den är ju annorlunda så det kan förhoppningsvis gå hem.
Jag gillar Alcazars låt! Den ger även många minnen från lägret. =D

God morgon tisdag!

God morgon!
Igår fyllde min bror år. Jag hade ingen present men vad ska man köpa? Det är så svårt!
Imorgon är det fredag. Nästan i alla fall. Jag är ledig torsdag-fredag därför att vi har utvecklingssamtal. Det är riktigt skönt att få ledigt då! Man behöver bara gå till skolan tjugo minuter en av dagarna.
Nu måste jag kila. Ikväll är det ingen träning och knappt läxor så jag hoppas kunna lägga mycket tid på bloggen!
Kram
~Salta~


Middag på Vapiano

Hej!
Ikväll var jag ute och åt med min mamma och mina syskon. Trevligt men restaurangen var inte så bra. Maten var god men de tog god tid på sig att laga maten! Vi var på Vapiano vid Stureplan.
När jag har varit där tidigare har det varit jättebra! Men eftersom man står och väntar medan maten lagas tycker jag att det ska gå snabbt! Som tur var för dem var det jättegott! Och bland andra var Darin där.
Det är ett jättemysigt ställe! Trevlig idé!

Vapiano från utsidan.


Bilder från lägret:

Konstgräsplan. Mycket fin faktiskt! =P


Mina älskade Converse! Visst är det snyggt!


Träningsläger

Hejsan!
Jag är hemma från mitt träningsläger som jag varit på i helgen. Det var helt obeskrivligt underbart roligt! Alla är sjukt roliga! Vi åkte 21 st. personer i en minibuss och alla sjöng med i en indisk låt men vi tolkade det som om de sa "din mamma" och alla gick och sjöng på den hela tiden. Hur kul som helst!

Det var en träning på fredagkvällen när vi kom upp och jag trodde allvarligt att jag skulle somna! Jag var så trött efter skolveckan! Som tur klarade jag den träningen men somnade relativt fort när jag väl kom i säng! Lördagen innehöll två träningspass; ett på morgonen och ett på kvällen. Roligt men ganska svårt att koncentrera sig!  Efter det sista träningspasset tittade vi så klart på melodifestivalen. Jag vet ärligt talat inte vem som skulle vunnit. Det var det ända programmet jag såg och jag var inte ens inne i det då heller! Ganska tråkigt om jag får säga men vi hade roligt i alla fall!
Tjejerna gjorde en dans till den indiska -"din mamma"-låten som var jättehäftig och den andra hälften gjorde också en dans men mer som en hejarramsa!
I dag spelade vi träningsmatch mot ett dalalag som hetter Dalakurd. Märkligt namn! Vi vann i alla fall med 6-1 eller något liknande. Kul!

Vi stannade på Godisstoppet i Hummelsta på väg hem. Det är en tradition som måste följas.

Nu måste jag plugga vidare.
Kram
~Salta~

Motto

Ja, mitt motto är att man måste tro på sig själv. Du är inte stark nog att klara av saker om du inte tror att du kan göra det.
Igår på träningen märkte jag att så fort jag sa till mig själv att nu måste du skärpa dig och göra detta bra, trodde på mig själv, så gick det mycket lättare!
En kille sa till mig en gång när det gick dåligt för mig under en fotbollsmatch: - Du måste tro på dig själv. Jag vet att du kan!
Som tur var var matchen en skojmatch på ett fotbollsläger och betydde inte så mycket men det han sa till mig kommer jag ALDRIG glömma! Du måste tro på dig själv!

0903012

God morgon!
Idag är det torsdag. Näst sista dagen på veckan. Huh. Måste, måste, måste kämpa de sista dagarna!
SOprov på tisdag nästa vecka. Träning ikväll och träningsläger fredag eftermiddag, lördag-söndag. Jag måste helt enkelt plugga på rasterna i skolan. =D
Skolan går bra just nu! Det känns som om jag har ganska mycket energi och jag orkar vara aktiv på lektionerna. Men inte på NO. Det orkar man aldrig! Kan det bero på läraren? Han sätt att undervisa? Ja, jag är alltid trött på NO-lektionerna i alla fall.
Måste gå till skolan snart.
Kram
~Salta~


onsdag 11 mars

Hejsan!
Idag är det onsdag, mitten av veckan. Jag har träning på kvällen och det ska bli jättekul!
Nästa torsdag-fredag är jag ledig. Det ska bli så skönt! Det är alltid uppiggande med en långhelg!

Mamma städar ett skåp i köket och hon hittade en gammal spanskbok från när jag läste hemspråk. Det var roligt att kolla i den men tyvärr har vi inte kvar resten av böckerna. Lite tråkigt men så är det.

Nu måste jag iväg till skolan. Elevrådsmöte som sagt så jag får komma på något att ta upp där. Min klass tycker inte så mycket. De har aldrig något jag ska ta upp. Men det kanske kommer.
Vi som är elevråd skulle få biobiljetter av rektorn men vi har inte fått det än. Inte jag i alla fall. Ska fråga om det idag!! =)

Kram
~Salta~


Gamla inlägg

Ser nu att jag har varit dålig på att uppdatera! Jag ser att det finns inlägg från sportlovsveckan. Måste bli bättre på det. Det är ju en och en halv vecka sedan sportlovet slutade. Ungefär.
Nej, fler inlägg från och med idag. I helgen blir det dock dåligt med det eftersom jag ska på träningsläger och ej kommer ha någon dator alls. Men efter det! Då!

Kram
~Salta~


Torrschampo och nagelolja

Jag fick som sagt torrschampo idag av min "moster". Jag fick också det när jag fyllde år. Superbra!
Lee Stafford har ett både snyggt och bra! Lätt att spaya i håret och luktar ganska gott!

Och nagelojla.
Superbra till naglarna! Gör dem starkare samt nagelbanden fina!



God natt
Kram
~Salta~

Leklandet

Efter skolan åkte jag, min mamma och mina syskon till Leklandet för att träffa min kusin. Hon är 1,5 år så det var perfekt. Det var superkul! De hade en jätteläskig ruschkana som jag vågade åka. Det jag tycker var konstigt var att de har den på en lekplats med barn som är ett år och uppåt. De var som en kant och sedan en lång ruschkana nedanför som man kan ramla ner från. Alltså från kanten. Barnen försår ju inte att det är läskigt men ändå, det kan vara farligt!
Kul var det i alla fall!

Skolan gick också bra! Sista lektionen, matte, var långsam Jag och en klasskompis satt och ritade på provet vi gick igenom. Men det var ju skönt eftersom det var sista lektionen och man är trött.

Imorgon är det elevrådsmöte så jag missar matten men jag hoppas att lektionen kan vara lika värdelös som de två senaste varit! De har de verkligen. Jag har inte lärt mig mycket matte denna vecka men det kommer väl. Antagligen imorgon när jag är borta.

Jag fick lite reklamsaker av min moster. En jättebra borste, torrschampo och en liten naturkaka. En perfekt förpackning på torrschampot! Som en minihårspraysflaska. Utmärkt storlek att ha i väskan om det skulle krisa. =D

Spanska, spanska. Enda läxan till imorgon om ens det. Jag gör den i alla fall nu!
Kram
~Salta~


tisdag 10 mars 2009

Go morron! =P

Idag har jag vaknat före min väckarklocka. Hm.... konstigt tänkte jag men det var för att familjen började röra sig tidigare än vanligt eftersom det brukar bli lite stressigt på morgonarna. Jag hade i alla fall en timme på mig när jag packat klart alla gympa kläder. Det är bara en påse som saknas till mina skor och handduken som inte fick plats i väskan. Det är alltid så att jag inte får plats med mina saker i min väska. Alla andra, som jag upplever det, har sina saker i sina väskor. Alltså vanliga handväskor. Dock inte såndana små som inte slukar någonting.
Ja, första lektion som sagt gympa.
Det är så skönt, jag har inga prov eller läxförhör denna vecka. Men nu ska jag kila iväg till min skola.
Ska direkt efter skolan träffa min kusin, knappt 2 år. Vi ska till något lekland. Ja! Äntligen får jag leka av mig!! =P

Kram
~Salta~

Cuper, cuper hela sommaren

Nu läser jag min mail och inser hur dyrt det är att spela fotboll. Laget ska i sommar till Göteborg för Gothia Cup och bara cupavgiften är 2000 kr/person. Plus det kräver de kläder eftersom det ska vara snyggt. Hm. Fleece och tjocktröjor.... mitt i sommaren. Det är väl ganska onödigt om man tänker på vad man förväntar sig av sommaren. Men det kan också bli mycket användbart! Jag menar Sveriges sommarväder är inte något man skryter med utomlands. Det kan bli några få dagar som det är mycket varmt men sannolikheten är väl att de kalla dagar då det kanske till och med regnar blir fler. Nej. Mitt förtroende för svensk sommar är inte särslikt stor! Jag åker mycket mer gärna utomlands till solsäkra länder.
Tillbaka till min handling. Ja, laget är också inbjudna till en cup i Malmö i slutet av juli början av augusti. Kanske att jag måste prioritera! Jag kan ju inte springa på olika cuper i Skåne hela sommaren. Dags att börja planera planerna med familjen. Visst älskar jag att spela fotboll men ska man inte ha något lov alls på sommaren? Det känns som om familjen kommer få offra mycket för att jag ska hinna med min fotboll.
Men nu är det träning.

Kram
~Salta~

Salta

Varför heter bloggen salta?

Min pappa kommer från Argentina och jag känner ett starkt band med landet. Eftersom Salta är en provins i Argentina tyckte jag att det passade så bra! Jag har dock aldrig varit där men jag skulle väldigt gärna åka dit. Nästa jul ska vi dit men hinner dock inte besöka Salta. Att åka till Argentina är väldigt, väldigt härligt men man hinner inte med allt man vill göra. Min pappas faster jobbar med indianer. Lila heter hon. Visst är det fint namn! Dit skulle jag också vilja åka och det blir i ett annat inlägg, om indianerna. =D
Salta sägs i alla fall vara fint. Och det är väl det man kan säga om bilderna...
Bilden lånad av flikr.com
Bilden lånad av Travel guide Argentina.

Salta är som sagt en provins som ligger i norra Argentina. Eftersom de har sommar när vi har vinter är det väldigt varmt där. Salta gränsar till Bolivia, Paraguay och Chile. Ja, en trevlig provins tycker jag att det verkar som. De har vitvin som specialitet.
Huvudstaden i provinsen heter Ciudad de Salta och har 400 000 invånare och ligger 150 mil från landets huvudstad Buenos Aires. Det är väl ungefär avståndet mellan Skåne och Kiruna. Ja, Argentina är ett stort land för avståndet mellan  Salta och Buenos Aires är inte jättestort i jämförelse med landets storlek.
Ja, det blir till att lägga Salta på reseönskelistan.
Kram
Just ~Salta~


Trafficking över hela världen

Idag är det Internationella kvinnodagen. Ja, inget man firar kanske men jag var i alla fall med familjen på Etnografiska museét. Där hade de en utställning om trafficking. Jag blev riktigt paff. Vi åkte dit för att se utställningen Mamma Massai men den var endast några tavlor i hallen där man kom in. Visst var de fina men det var inte många. Jag hade väntat mig mer och det blev klart en besvikelse. Eftersom den var så liten tittade jag istället på Trafficking utställningen och jag blev som sagt paff över vad jag läste och såg. Jag hade aldrig tänkt på det på det sättet jag såg det på utställningen. Man kunde läsa om människor nära mitt område som blivit utsatta för människohandel. Människor i länder som säljs som prostituerade vid 13 års ålder eller ännu yngre.
De flesta länder är involverade i trafficking. Det är otäcka siffror man ser. Varje år utsätts mellan 600 000 och 4 miljoner människor för trafficking. Och 1,2 miljoner barn utsätts varje år. Men eftersom trafficking sker i hemlighet är siffrorna inte exakta utan uppskattningar.
Det väcker mycket känslor när man läser om det. Man tänker hur de har det efter livet som prostituerad, om de någonsin kommer ur det.
I Kina kan människohandlare dömas till dödsstraff. Är det rätt? Det är ju inte bara de som gör något illegalt. Det är ju också kunderna det hänger på. Om det inte fanns kunder skulle det inte finnas någon marknad.
Om man tittar på hur Ryssland, gällande var de skickar människor, till vilka länder, häpnar man. Det är enorma områden. Kvinnor säljs till över 50 länder.
  http://www.trafficking.nu/
I USA är trafficking ännu större. Människor kommer från över 50 länder och USA är det största destinationslandet för trafficking i världen. Här häpnar man!
http://www.trafficking.nu/

Människor lovas jobb, tjäna pengar och blir smugglade över alla världens hörn och kanter. De kan bli erbjudna jobb som barnflicka, restaurangjobb eller hembiträden.
Människohandel förekommer också i Sverige. I närområden man aldrig kunde tänka sig att sådant förekom. Kvinnor från Baltiska staterna, Östeuropa och Ryssland förs med båt till Sverige och ungefär hälften kommer till huvudstadsområdet där de tvingas till prostitution. Rikskriminalpolisen uppskattar att ungefär 400-600 kvinnor utsätts för sexuella ändamål i Sverige varje år.
Vem är sexhandlare då? Genomsnittligt är det en gift, stadgad man i tretti- fyrtioårsåldern.
I slutändan är det hans efterfrågan som människohandlarna tillmötesgår, utan kunden skulle det helt enkelt inte finnas någon marknad.
De är ofta kopplade till andra kriminella brott. I Sverige är det endast ett fåtal som dömts för människohandel med sexuella ändamål. Att det endast är ett fåtal som dömts beror på de höga kraven på bevismaterial samt att verksamheten är extremt flexibel och anpassningsbar för att undvika upptäckt.

Av alla som traffickeras är 85% kvinnor och 15% män, 50% är under 18 år.

Vad kan man göra? Man känner att man vill göra något men det är så stort problem och svårt att förstå. Man vet inte ens vad hjälpen skulle röra sig om. Vad det över huvudtaget skulle vara.
Efter utställningen känner jag hur mycket jag har lärt mig. Jag vill gå vidare och lära mig mer.
Och jag kan rekommendera att gå dit och se den!

Jag har också hittat mycket info på hemsidan till de som ställde ut på museét och där finns otroligt mycket viktig information. Här kan du läsa mer om det. Världskulturmuseét.

Kram
~Salta~

090308

Hejsan bloggen!
Idag har jag provat igenom min garderob. Inte bokstavligen men jag provade många olika klädkombinationer. Men det blev en relativt "vanlig" kombination. Men jag gillar den!
Jag skulle träffat några kompisar idag men det verkar inte bli av. Jättetråkigt men det blir förhoppningsvis en annan gång.

Har jag berättat att vi har speciella id-brickor i skolan? Det är nämligen så att skolan vill skydda oss så att det inte kommer in någon främling. Det är lite väl överdrivet tycker jag men samtidigt är det skönt att det är för säkerheten. Än så länge behöver vi bara ha dem på oss så att man kan visa den på begäran men nästa termin ska den, för all del vara annorlunda konstruerad men vi kommer vara tvungna att bära den hela tiden på något sett. Eftersom de inte vet hur den kommer se ut vet jag inte var man ska ha den..... Om det är med nål man sätter fast den blir ju kläderna förstörda. Ja, ja. Det blir väl bra antar jag.
Nu ska jag hitta på något. Vill komma ut från huset!
Kram
~Salta~

God Natt

Nu ska jag gå och lägga mig.
Tänkte bara berätta om igår. Vi såg filmen "Borta bra, hemma värst." Den var inte bra men det är ju alltid kul att umgås med kompisarna! Väl hemma hos Loppan var det mycket trevligt! Jag somnade först som vanligt när vi tittar på film men vadå..... man är ju helt slut på fredagkvällar! I alla fall jag!
Idag har jag spelat match på Bosön. En gigantisk träningsanläggning med hur många olika hallar som helst. Planen vi spelade på var också stor och jättebra! Jag tänkte ta ett kort men det blev aldrig läge tyvärr. Men stor var den! =P
Nej, nu ska jag sova. Imorgon tar jag det lugnt. Skönt att inte ha något planerat tycker jag. Ska läsa lite läxor, träna lite och kanske gå på museum eller liknande. Härligt enligt mig!

Sov gott!
Kram
~Salta~


Lördag

Nu är det lördag. Det är så skönt!
Jag hade vädligt kul igår kväll. Bion var super dålig men vi hade trevligt ändå!!
Nu ska jag titta på film. Amadeus. Handlar om Mozart. Väldigt bra!
Hörs senare!
Kram
~Salta~

Lazy, lazy, lazy... jag vet

Ja, nu har jag varit så där lat igen. Jag har ju inte skrivit på flera dagar men, men, fyller man år har man mycket att göra!
Jag hade världens bästa födelsedag. Jag har aldrig kännt mig så uppvaktad! Helt otroligt underbart! Jag fick så fina hälsningar, mottaganden, födelsedagssånger samt presenter hela dagen och även några grattulationer idag på träningen. Jag såg på min mail att jag fått grattulationer på facebook som jag ska läsa imorgon. Man blir så glad och det kan ju behövas efter en hel, lång skolvecka! Jättehärligt!

Tänderna börja kännas okej och det känns mer okej att bära tandställningen än vad det känndes i början av veckan. Nej, då kändes det hemskt. Men nu ska jag sluta klaga på ett par veckor och sedan, när de spänner den, kommer jag skriva och oja mig.... Ni får stå ut! =P

Idag hade jag svenskprov och jag hade inte läst på en ända gång och jag kunde allt. Så himla härligt! Det är så man ska behöva plugga inför ett prov. Men med tanke på att vi har jobbat med satsdelar, det provet var på, är det inte så konstigt att man faktiskt inte behöver plugga. Jag borde kunna det vid det här laget.
Men imorgon väntar ett so-läxförhör. Skoj, skoj. Jag har pluggat sida efter sida ikväll och det känns rätt okej. Det är ett G-förhör så det kommer antagligen att vara lätt. =)
Nu måste jag sova. Jag ska på bio imorgon med tjejkompisarna och sedan ska vi sova hos en av oss.  Köpa Ben 'n' Jerry's och enjoy the fredag!!
Kram
~Salta~

Kind of tandställnings PMS

Jag känner att jag irriterar mig på det mesta nu. Och ja, det beror på att det känns väldigt jobbigt med tanställningen just nu. Kan man kalla det tandställnings PMS eller?! Det tar ju ett tag att vänja sig men just nu är det skit jobbigt! Det känns konstigt i munnen, det är svårt att äta, det skaver och gör ont. Men jag Vet att det kommer bli bättre!
Jag hoppar över styrketräning idag och hoppar direkt in i duschen nu. Jag känner mig inte på topp idag och en ta-hand-om-mig-själv-kväll är vad jag behöver just, precis NU.
Jag har städat mitt rum och det gick på 5 min. Jag har dock inte packat upp resväskan men det planerar jag att göra senare. Jag klara inte det ikväll!

Ja, ha en bra kväll!
Kram
~Salta~


Egokväll i kväll

Ja, kväll ska jag ha en egokväll! Ta en lång dusch, lägga en ansiktsmask, måla naglarna och krypa till sängs tidigt. Egentligen borde jag städa upp efter semesterhemkomsten om man kan skylla på det. Det ligger småsaker precis överallt och jag får ångest bara jag ser det! Nej! Det kanske blir till att städa lite innan och också köra lite styrketräning innan s.k. egostunden eftersom det inte blev någon på träningen igår vilket jag hade förväntat mig. Men det blir en kortisstyrka om man kan kalla det så.
Man vill ju vara fräsch imorgon när man faktiskt blir ett år äldre. Dock kan jag inte kalla det gammalt än! Tyvärr ibland och skönt ibland.

Nu ska jag sätta igång med städningen. Ja får lyssna på radio eller något medan så går det nog bättre!!
Kram
~Salta~

090303

Gääääsp!
Jag är sjukligt trött! Tänderna gör ont, jag ska ta en alvedon, jag vet, och snart är det prov. Men jag känner mig konstigt nog ganska förberedd. Jag har läst det ett antal gånger och ska nog göra det en gång till. Det är ca tre papper, fram och baksida, med text om skador, HRL etc. Usch! Jag orkar inte plugga in en massa text. Det är dock väldigt bra att kunna allt såndant! Man vet då vad man ska göra om man hamnar i en sådan situation.

Imorgon fyller jag år. Det är några kompisar som ska komma hit på middag och tjejkompisarna i skolan och jag då ska troligtvis gå på bio på fredag. =D Ja, vad ska man se? Kul blir det i alla fall!

Nu måste jag göra mig iordning.
Kram
~Salta~


Träningssvacka

Sitter nu i soffan efter min träning. Det jag kan konstatera är att det inte var min bästa träning! Men man måste ju acceptera det också! Annars kan det ju vara svårt att uppskatta de som går bra....
Imorgon har jag idrottsprov på skador, HRL samt första hjälpen. Jag har inte haft kraft att plugga på lovet och det är hög tid nu att plugga in det. Jag och Loppan ska träffas tidigare imorgon för att plugga in det sista. Men för henne var det tydligen den ända plugg tiden. Jag antar att hon läst på lite. Om inte fixar hon det galant ändå! =P
För övrigt fick jag tandställning idag. Tänderna ömmar som tusan och jag kan inte tugga. Det känns jättekonstigt! Det är först nu jag insett hur tragiskt det är att ha det. Men ska man vara fin så får man lida pin!
God natt!
Kram
~Salta~


090302

God morgon!
Sitter här och smuttar på mitt te medan jag funderar över hur jag kommer att se ut i tandställning. Jag ska som sagt till tandreglering idag klockan 10.30. De ska också slipa på mina tänder lite längre bak in i munnen för att få plats till de två som ska flyttas fram brevid framtänderna. Det är jättespännande tycker jag!

Det känns som om jag bara blir brunare och brunare tills igår kväll. Det var nog att det inte hade lagt sig. Att jag fortfarande var lite,lite bränd i huden. Men nu går det nog tyvär åt andra hållet. Det blir ljusare och ljusare. Typiskt!

Igår kväll var mamma, jag och min lillasyster på mammas kompis lab. Hon jobbar med tänder och hon gjorde en modell av mina tänder före tandställningen och sedan ska vi göra en efter. Men det lär dröja. Jag ska ju ha den i 1,5 år tror jag. Det blir förstås bökigt men det SKA gå bra! =P

Nu måste jag fixa iordning mig och sedan dra mig till bussen.
Kram
~Salta~

Stadsflicka

Idag har jag varit med en kompis i stan och jag känner mig så hemma bland alla affärer. I byn vi bodde , i Italien, hade de som sagt två mataffärer och det var allt! Hur överlever de?
Jag känner mig bekväm när man går och dregglar över saker man vill ha. Jag föredrar det framför att ligga och fantisera om att det skulle finnas affärer. =P
Men i stan köpte jag bara en Chai Latte på Espresso House. Det finns faktiskt ingen godare än just de från Espresso House! Eftersom att jag fyller år på onsdag kan jag ju inte köpa det jag vill ha idag. Jag måste kunna önska mig saker också! Men nu måste jag kolla igenom läxorna. Jag har tyvär två prov och ett läxförhör nästa vecka. Blä, blä! Och imorgon ska jag få tandställning. =D Mycket, mycket spännande! Ska man ha färg eller inte?
Nej, nu flummar jag runt och har ingen riktig mening.....
Kram!
~Salta~


RSS 2.0