Lever loppan i Göteborg!

Hej på er!
Nu står jag i ett tält med gratis internet.
Jag är i min hittills livs roligaste vecka i Göteborg! Hur kul som helst!
Men nu måste jag lämna över datorn till andra som väntar!
Ha det super bra!

Kram

Bye bye!

God kväll!
Hoppas allt är bra med er!
Jag vet att jag inte skrivit idag och det kommer jag inte göra igen för än om en vecka.
Ni får ha det superroligt! Jag kommer ha det roligare än någonsin!

- MOT GÖTEBORG!!!

Kram på er!


Den blir inte utskrattad...

" Den blir inte utskrattad
 som först skrattar åt sig själv"

- Veckans ordspråk -

Jag tolkar det som att man måste bjuda på sig själv! Att man ska skratta åt sig själv med gohet för att lindra saker om man gör bort sig! Tänk vad tråkigt om man aldrig skrattade när man gjort fel. Det skulle inte bli särskilt kul! Om man skrattar åt sig själv känner man sig antagligen inte utskrattad. Man skrattar ju faktiskt med vännerna!

Nu måste jag sova!

I Riga. Jag till vänster och kompis till höger!

Allergisk mot gummi

Jag känner mig bra! Även om jag kommer ner till cupen och kommer på 10 saker jag glömt känner jag nu att jag tänker på allt! Det känns riktigt bra och jag är verkligen taggad! Ja, igår fick jag skavsår av mina fotbollsskor. Jag undrar hur det går. Men jag hoppas att det löser sig!

Vet ni? Jag tror att jag är allergisk mot gummi! När jag cyklar en bit svullnar och kliar mina fingrar. Om det beror på gummihandtagen på styret. Idag kliade även fötterna! Kan man vara det? Hm.... tråkigt om det är fallet!

Sista matchen

Hej på er!
Idag är det sista matchen innan cupen. Nervöst!
I eftermiddag ska vi till några kompisar för att umgås med en kompis från Frankrike som är här i några veckor. Men först.... fokus på matchen. Även om det bara är en träningsmatch är den viktig.

Jag har i pricip packat klart för både semester samt cupen. Resväskan jag köpte igår ska lämnas tillbaka, köpa plåster och tejp och lite annat. Annars är jag klar.

Nej, nu måste jag åka!

Kram


Mellanlandning

Nu är jag hemma och mellanlandar för att om bara några minuter åka vidare mot mormor igen.
Vi handlade väldigt mycket. Jag köpte en väska med hjul så att jag slipper bära all packning på cupen och så fick jag bland annat ett tandborstfodral som var väldigt gulligt!
Lägger upp bilder ikväll, efter mormor!


Blåbärsberoende

I höstas var jag verkligen blåbärsberoende! Allt som hade med blåbär att göra var väldigt intressant. Varför vet jag inte men jag köpte en Bluberry mascara, jag hade sett en fisk som såg ut som ett blåbär som jag ville ha, ville köpa blåbärste och fick en handduk av mamma från USA som det står och är bilder på blåbär på.
Haha. Ibland får man sådana perioder när man är helt tokig i något. I alla fall jag!
Samlar ni på något?


Shopping, shopping

Hemma igen! Nu hade jag gärna satt mig med min kopp te och myst men jag måste iväg och handla innan Gothia cup. En gummimadrass att sova på nämligen!
Senare ikväll ska vi ut till mormor och vara med lilla Semlan. Kusinen! Väldigt hålligång när man är med henne kan jag säga! Orkar man inte ut i regnet och ta en joggingrunda kan man passa henne några timmar. Likvärdig träning (OBS! Överdrivet)!
Nej, dags att äta lunch och göra mej iordning för shopping!Match i stormen

God morgon!
Jag är avundsjuk på er läsare som kan ligga kvar i sängen hur länge ni vill och sedan sätta er med en kopp varm te och bara njuta. Själv måste jag
ut i stormen, ut på fotbollsplanen och ändå hålla humöret uppe. Framför allt värmen...
Nej, jag ska inte klaga. Det blir kul ändå! Men när man vaknar och hör regndropparna känner man hur otroligt tung kroppen blir när man ska gå ur sängen.
Efter min match ska jag bara hem, duscha varmt, ta en varm kopp te i myskläder och lyssna på MJ och skåda ruggiga regnet, inifrån. Åh, jag längtar!


Michael Jackson all night long

Medan jag fixar och packar här hela kvällen streamar Michael Jackson-musik ut ur högtalarna. Att han kan göra så mycket bra musik är helt ofattbart! Ja, och till saken hör det att det inte bara var musik han gjorde bra. Det var ju så mycket mer.
Det är först igår när jag såg minnesstunden jag insåg att han var borta, för alltid. Tycker så synd om hans familj, barn, vänner och även fans som får leva med det tunga, tragiska att de aldrig får se honom uppträda igen. En sista gång.

Jag hörde att han höll på med nya låtar när han plötsligt gick bort. Att det ska finnas ca 200 nya låtar. Men det kan mycket väl vara någon som spridit ett skoj rykte. Man kan inte lite på det förän de har kommit på skiva.  Hoppas att han hann göra klart dem!

Vilka är era favoritlåtar?
Min lista kan göras lång men jag är svag för de vackra låtar som t.ex. Heal the world, We are the world, Man in the mirror samt Will you be there. Så bra!
Nej, det går faktiskt inte att göra ens en topp-10 lista. Det finns fler än så som skulle kunna passa på den. Alldeles för många.
Att jag kunnat missa hans musik så pass mycket. Inte för att han var helt okänd för mig men något stort fan har jag aldrig varit men musiken jag kommer lyssna på de närmaste veckorna är The King Of Pop's wonder!

 

God natt på er!

Fast

Visst kan ord vara vackra eller fula, harmoniska eller vulgära men det är sällan jag känner något för ord. Namn tycker jag också är lite svåra att fatta uppfattnig om. Visst, vissa namn är ju helt underbara och det bara pirrar i kroppen när man hör dem. Ni vet vad jag menar! ;) Men ja, det jag skulle komma till var i alla fall ordet fast. Det är verkligen ett ord jag nästan hatar. Jag tycker inte att det är ett fint ord! Det låter så slarvigt och ordfattigt.
T.ex.
- Japp, hon var hemma fast hon satt bara i soffan och surade.
- Ja, fast det är lite skillnad på Bert och Olle.

Ja, ni förstår. Man kan byta ut fast mot men eller även om m.fl.
Ordet fast har ju flera betydelser. I den benämningen ovan låter det fult men om man säger t.ex.:
Fast än de bara var fyra personer hade de väldigt roligt!
Även där kan man byta ut ordet men ser ni skillnaden? Vad tycker ni?

Jag brukar försöka undvika ordet i sammanhang som de första. Jag vet inte varför jag hängt upp mig på detta men jag gillar det verkligen inte!

Vad tycker ni?


Gothia cup

Hejsan!
Nu är det hög tid att börja packa eftersom jag åker mot Gothia på söndag med fotbollslaget. För er som inte har någon aning så ligger det i Göteborg. Det är världens största ungdomscup.
Jag måste köpa en gummimadrass att sova på. Hm....ja. Vi ska bo i en skola med andra lag i samma förening. Hoppas det finns många toaletter så att alla sprider ut sig och alla inte hamnar vid samma. Inte så trevligt antar jag. Nåja, det löser sig! Det ska bli roligt i alla fall!

Från öppningscermonin.... Uuuu.... mycket folk kan man säga!


En tankeställare

Nu har jag varit på min första träning efter några veckors uppehåll. Det känns skönt att vara tillbaka och nästa vecka är det bara Gothia cup som gäller. Det ska bli riktigt kul!
Nu har jag tänkt ge er en tanke som ni kan gå och irritera er över. Det var nämligen så att jag här om kvällen kom på att jag aldrig sett mig själv "live" eller hur man ska kalla det. Jag har bara sett mitt ansikte i en spegel och aldrig så som jag ser alla andra. Det gick jag och irriterade mig över några minuter. Bäst att släppa den tanken för det kommer man ju aldrig kunna ändra på. Men det var i alla fall bara någonting som slog mig, något relativt annorlunda men sant. Är det inte lite märkligt att vi som känner vår kropp så väl aldrig sett vårt ansikte utifrån, endast i speglar....

Nu ska jag jobba i några timmar.  Kram

Minnesstund

Var det någon fler än jag som såg minnesstunden av Michael Jackson? Tårarna forsade ner när hans dotter pressade fram ett par fina ord till hennes pappa. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Stackars barn! Men det var riktigt, riktigt starkt gjort och det tror jag inte att hon kommer ångra! Sorgligt!

Planer är till för att spräckas

Hejsan!
Ändrade planer! Inget jobb, det fanns ingen tid till det! Men imorgon så!
Mamma och jag åkte till Vällingby Centrum och shoppade, mest på Apoteket faktiskt! Haha, ja så kan det gå. Men efter det åkte vi som sagt till en kompis och tittade på hennes nya bebis.

Nu blir det lite middag och sedan en sväng till mormor på kvällsfika.
Kram på er!

Lat, latare, latast

Hej på er!
Jag är nog världens lataste bloggare just nu!
Igår kväll hade jag tänkt skriva ett inlägg men jag vet inte vad har hänt med mig. Jag känner mig handlingsförlamad..
Nu måste jag ta mig i kragen och bättra mig!
Igår hade jag planerat att jag skulle göra så mycket men hann så lite. För visso kom det in ett jobb jag gjorde och det kändes väldigt bra men jag hade planerat så mycket mer. Bio blev det också. Helt oplanerat. Nåja, nu sitter jag här. Jag sov till tolv (vad har hänt med mig?) och ska snart gå iväg och jobba lite. Innan det lunch (frukost?) och efter jobbet ska jag och mamma åka och hälsa på en kompis till mamma och hennes nya bebis.

Jag lovar att skriva mer senare! Jag måste skälla lite på mig själv så att jag skärper mig!

Ha en underbar dag, även en molnig dag kan vara rolig!
Det blir så roligt man gör det! Trust me!
Kram

Sommaren - tiden då dygnet får vara som det vill

Det är en tid på året, så kallad sommar, då vi ungdomar har sommarlov. Det är den tiden då dygnets timmat inte har någon betydelse. De får vara som de kommer och det spelar ingen roll om den är tre på natten eller tolvmitt på dagen, jag bloggar när jag vill, jag får min sömn i alla fall. Man har inga tider att passa.
Dygnet kan vändas bak och fram. Vad har ljuset och den vanliga skoldygns-rytmen för betydelse egentligen?


Politik MUF

Läser på MUFs hemsida om vad som försegår i politiken just nu. Jag är fortfarande inte så insatt men jag försöker. Det är roligt att känna ett intresse för politik! Det kan man gå långt med!
Det är många ord och begrepp jag inte förstår innebörden av och bara att inte förstå det gör att det tar lång tid att läsa artiklar och andra texter. Sakta men säkert blir jag mer och mer lärd. Vem vet var det ska sluta?


Mr. Bean

Ikväll har vi tittat på Mr. Bean tillsammans. Han är ju så störd att man skrattar ihjäl sig. Det skulle inte vara lätt att leva och göra som han gör. Tur att man inte är så komplicerad som Herr Böna!

Idag har vi städat här hemma, jag plockade bl.a. undan i mitt rum och skurade mitt och brorsans badrum. Skönt att få det fräscht och ordningsamt, även i duschen!

Ikväll kommer pappa hem efter att ha seglat Gotland runt med några vänner. Och ja, vad ska man säga. Vädret var väl kanske inte det bästa för en segeltävling men trevligt lär de haft då de hade med sig hemlagad husmanskost och hemlagade bullar, varsin säng att sova i och en båt med mycket möbler. Inte en lättseglare med andra ord då de kanske inte sattsade på att vinna. Men titeln "most relaxed" lär de vara värda. Eller vad tror ni? Kul låter det som de har haft i alla fall. Det jag hört än så länge....


Bad day

Aldrig har jag sovit så länge som jag gjorde idag. Inte på mycket, mycket länge i alla fall!
Jag somnade inte speciellt sent igår. Runt två någon gång men det är inte senare än andra kvällar då jag vaknat mycket tidigare. Nåja, det kanske också berodde på att det skulle bli en dålig dag idag. Det är inte min bästa dag idag men jag måste acceptera att de kommer de också. Men som tur är kommer en ny dag imorgon och jag hoppas att den blir bättre!

Åh, tänkte lägga in en låt.... men som självklart är hittar jag inte den version jag letar efter på youtube! My bad day is proved!

Bad day av Daniel Powter

Komfirmation och sedan mottagning

Ja, dagens höjdpunkt var då min pappas kusins konfirmation. I kyrkan var ceremonin i drygt två timmar men det var faktiskt okej ändå! Visst kliade det i benen men det gick bra!
Alltid när vi träffar fars-släkten blir det till en början väldigt tystlåtet och bara artigt snack, man checkar lite lätt om allt står bra till med alla. Efter ett tag slappnar alla av och stämningen blir livlig och mycket trevlig!

Efter mottagningsmiddagen gick vi till några närstående kompisar ett fåtal hus bort.  Vi tog en promenad ner till s.k. Grodsjön och kollade läget. Det finns skumma människor alltså! Skönt att det finns vuxna människor som är måna om barnen och gärna tar en extrapromenad för att allt ska vara lugnt i området!


Konfirmationståget.


Gå-på-konfirmation-fin

God morgon!
Idag vaknade jag upp, duschade och klädde på mig. Jag prövade 5 olika blusar men tillslut tog jag på mig klänningen jag sytt.
Det blev bra, till slut!

Hela morgonen har jag lyssnat på kärlekslåtar, omedvetet, på spotify och tankarna bara vimmlar runt i huvudet.

Nu är jag i alla fall klar och sitter och äter frukost.


Grodsjön

Dagen tillbringades till stor del vid Kysksjön. Det är så mycket grodor där att man knappt kan gå men ack så gulliga de är! När jag i morse sprang där var jag tvungen att trippa på tå ibland för att inte mosa allt för många grodor. När man sedan cyklar blir det också lite svårt att inte bli en omedveten massmördare.
Jossan snackade om att grodorna var värda lika mycket som mina hårstrån..... (alltså mycket) men jag vet inte. Jag förstod inte riktigt. Hon har så många olika teorier om allting. Väldigt underhållande att lyssna på faktiskt. Speciellt när de spårar ur och hon glider in på helt osammanhängande saker! Jag älskar dina teorier, Joss! De är underbara!

Imorgon ska jag på min pappas kusins konfirmation. Upp tidigt alltså, duscha, sminka mig, klä på mig fina kläder....
Kanske ska ta mig i säng i natt också ändå! Kan vara trevligt att inte se ut som ett lik imorgon på grund av en-lat-tonåring-som-inte-orkar-gå-och-lägga-sig-sömnbrist. Inte helt snyggt!


Me like this right now.... tired!

Sov gott people!


Sommaren tar över livet

Nu är jag tillbaka från Riga. Vi kom hem inatt runt halv två.
Idag börjar det ständiga badandet i Kyrksjön igen. Obeskrivligt skönt!
Jossan sitter bredvid mig nu. Vi har precis ätit lunch och nu ska vi åter igen traska mot nu så kallad Grodsjön.


Kram

RSS 2.0