Hemma men borta snart

Hejsan!
Jag kom precis hem från skolan och nu ska jag resa iväg. Berlin. :D
Det ska bli superkul!
Jag vet inte om jag kommer kunna blogga men jag skriver när jag kommer hem i så fall.
Ha det så bra här hemma då!
Kram

Hektisk helg

Ja, min helg kommer bli ganska hektisk...
Imorgon åker jag till reser jag bort vilket ska bli otroligt spännande! Vi kommer att vara borta bara över fredag och på lördag åker vi hem. När vi landat ska jag spela fotbollscup. Och det är innte vilken tid som helst..... 00.00 - 07.00. Söndagen räknar jag med att kunna ägna åt en lång, lång välbehövlig sömn och läxor! Läxorna är väl inte så välbehövliga kanske men de måste göras. Jag ska räkna ut hur mycket vatten jag använder under en hel dag... Det kommer inte bli så lätt!
Att helgen blir hektisk sere jag fram emot! Det känns så skönt när man känner att man fått ut mycket av ledigheten och inte bara varit hemma och slöat.

Idag på fysträningen fick jag kramp i baksidalår. Men det gick snabbt över som tur var! Och det är så roligt att känna att jag utvecklas hela tiden. Jag har tagit ett steg längre i min fotboll och utvecklingen går snabbare frammåt än förut. Skojj!
Men nu ska jag hoppa i säng. Det är ganska sent nu och jag som lovat mig själv yoga varje morgon...
Men god natt i alla fall!

Chokolad

Efter skolan gick jag och min kompis till Ica och jag köpte en Mörk choklad, som var jättegod!! Den innehåller bitar av kakaobönor, så att den blir krispig. Extremt god! Ibland känner jag ett sug efter jättemörk choklad och denna var perfekt!
Jag tycker att det känns så lyxigt att äta mörk choklad. Ljus... det är mer som man kan äta jättemycket av medan mörk choklad är så pass stark att man äter lite och sakta. :)







Min underbara lillasyster har gjort pannkakor som jag får smaka.
Det är riktig lyx idag!









Hjärtmacka

Här är en macka jag fick av mamma till frukost. :)
När jag var mindre brukade vi rosta bröd och sedan trycka pepparkaksformar i brödet. Den form jag kommer ihåg är en stjärna.





Yoga

God morgon.
Nu har jag gjort ca två minuter yoga. Riktigt hårdpass. Nej, men bara lite vake up yoga. Det var jätteskönt! Jag har bestämt mig för att göa det på morgonen varje dag. Och det gör jag imorgon också sedan kommer jag inte göra det mer... Jo, jag ska verkligen försöka. Jag körde mycket i sommras och jag märkte enorm skillnad i vighet. Från att först inte kunna nudda fingertopparna i marken när jag böjde mig frammåt, med raka ben, till att kunna lägga hela handflatan i marken. Stor klillnad om ni frågar mig.
Nu måste jag klä på mig men jag har ingen idé om Vad jag ska ta på mig. Jag får klura ut det efter frukosten.
Och måste bara meddela att jag har på mig mina underbara träningskläder nu. Men tyvär kan jag ju inte ha dem i skolan. Det skulle inte se så snyggt ut. Även om de är otroligt snygga så passar det inte att ha dem i skolan. ;)
Jag tycker att det ser väldigt harmoniskt ut att stå så där på stranden.

Lexin - en ordbok på nätet

Jag använder lexin jätteofta. Det är en ordbok på internet som är superenkel och smidig. Det som jag tycker är så bra med den är att det står meningar som visar hur man använder orden. I really recommend it!

Idag har jag varit med pappa på Stadium och köpt jättesnygga träningskläder. Det är så klart fotbollskläder. Mycket, mycket snygga! Det blir ju snyggt när alla har likadana kläder på träningen och jag inte går i någon helt annan färg liksom, liksom, you know. Nu håller jag på att skriva min engelskläxa... på engelska. Helt knäppt!?
Jag ska skriva i racerfart så har jag all tid i världen att översätta den där texten på spanska jag aldrig översatte igår. Klart jag inte hann det. Jag tror hela tiden att jag ska hinna med tusen saker och så hinner jag bara med en.... Men egentligen är det saker som plocka undan på skrivbordet eller liknande. Enkla saker. Men jag är lat och "hinner" inte. ;) Men först av allt ska jag nu äta middag. Se ya soon!

De dör av klimatförändringen

Kollade på dn.se nu och jag läste om Kejsarpingvinen. Ett djur som vandrar en lång väg varje år i hopp om att kunna föda sin unge på isen bland de andra pingvinpappor- och mammorna. Tänk att pingvinerna, med sina korta ben som dessutom nästan sitter ihop, vandrar omkring 50 - 120 km, på is. Men nu hotas pingvinen att minska i antal med dryga 90% till nästa sekelskifte. Jag blev helt facinerad när jag såg en film, för cirka ett år sedan, om dem. Otroliga djur!
Det är sorligt att djur som levt så länge i fred ska behöva döut p.g.a människan. Man kan helt klart säga att vi är det farligaste djuret!



Men vad kan man göra för att bidra till miljön? Dn hade också förslag på vad du kan göra.



Det är inte få punkter att försöka följa men om man väljer några är det ju alltid något!
Jag skulle inte kunna byta ut kött mot bönor men att släcka i rum jag inte är i är ju superenkelt! Ja, alltid kan man ändra på något litet. Bätter lite än inget alls!

Isbjörnarna påverkas också och här  kan du läsa mer om hur de drabbas.

En irriterande låt

Nu har jag fått en låt på hjärnan som jag sjungit på hela dagen. Men den är bra, när man lyssnar på orginalet. Hehe, dock inte lika bra med mina toner kanske.








Min nya hår inpackning


Nu har jag duchat och gjort en hårinpackning med min nya inpackning som jag skrev om för ett tag sedan, Lee Stafford. Jag köpte den idag och den luktar jättegott! Go fresh blablabla...
Det blir bara till att vänta och se om håret blir så snyggt och långt. Jag tvivlar på att det skulle växer fortare. Men det vore ju skönt! Och om det på samma gång inte blev så slitet är det ju toppen.
Burken ser ganska flummig ut egentligen men.... snygg!
Och som jag skrev om i morse - frukosten - så är det ju bra om man äter nyttigt också, eftersom det påverkar håret.




Och på eftermiddagen tränade jag fotboll. Mycket roligt. I en svettluktande inomhushall. Bra så här på vintern att det finns inomhushallar, även om det bara var andra gången i hallen på hela denna vinter än så länge. Nu ska jag göra klart min matteläxa eftersom jag inte hann det igår. Jag förstod inte men idag frågade jag en underbar mattelärare, som hjälper till med allt åt alla, om hjälp och nu klarar jag av att räkna (lite)algebra... Efter det ska jag översätta en text på spanska med (mycket) hjälp av min pappa som erbjöd sig att hjälpa mig. Snällt!

En bra start på dagen är frukost!

Hejsan! Nu sitter jag och äter frukost. Jättegod!
Det är fullkornsbröd, keso, avocado, paprika och salladskrydda.... tror jag. Och te är aldrig fel! Jag kan dricka te när som helst! Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är! Det är alltid gott! Men bara det inte är någon äcklig smak.... men vem vill ha det?
Jag kan verkligen inte starta min ag utan frukost! Det är det viktigaste målet på dagen. Om jag inte äter frukost kan jag inte koncentrera mig och mår illa. Det kommer man ju inte så långt på. Och med en riktig frukost orkar man ända till lunch hålla sig pigg och glad. Och om man inte har så stor matlust på morgonen tycker jag att det fungerar att äta yoghurt. Man kan också gå upp en stund innan man ska äta för att vakna och sedan kanske bli hungrig. Men för det första ska det ju vara en god frukost. Man vill ju knappast äta något om det inte är gott.




Och här är munkjackan jag fick i lördags. Jag älskar mönstret! Från H&Ms sportavdelning. De har mycket fina sportkläder!
Den ska jag ha idag men nu måste jag tvätta min lugg. Jag tvättade håret senast igår men min lugg har redan blivit fet. Det  jättejobbigt att jag inte ska kunna gå en dag utan att mitt hår blir fett.












Tungvrickare på spanska

Här är en ramsa som min pappa sa till mig när jag var liten men som jag inte kom ihåg nu.... Men pappa letade upp den, så här är den:


 
Trabalenguas

R con R guitarra,
R con R caríll,
rápido ruedan las ruedas del ferrocaril.



Den är rolig att säga om man utalar den rätt! Nej, det är inte lätt! Det är en sådan som till exempel: Sju sjuka sjömän sköljer stjärten i Champang.

Och den här bilden hittade jag på den här sidan. Den ger en lugn och harmonisk kännsla. Hah, men den kan ju faktiskt också ge en kännsla av obehag eftersom spåret slutar helt tvärt. Men färgerna är vackra tillsammans!


Fina och roliga isbitar

Titta så fina isbitar man kan göra på tjejmiddagen. Jag hittade "receptet" på tasteline.com.
Men här är receptet:
Det går även att färga vattnet med karamellfärg. Man kan göra isbitar med två färger genom att fylla formen till hälften med vatten med en färg, låta det frysa och sedan fylla på med ytterligare en färg.
Man kan också använda juicer i olika färger för en effektfull färg på isbitarna. Barnen kan säkert komma
på många ny smaksensationer

Recept: Charlotta Malhotra och Jessica Staël von Holstein
Foto: Matilda Lindblad

Jag tycker att de är jättefina och jag ska göra sådana vid nästa tillfälle som ges! NU måste jag jobba.... ehe.

Algebra.....

Ja, nu sitter jag här och jobbar med algebra. Det är jättesvårt! Jag vill egentligen bara titta på någon bra film och äta godis.
<-- Titta så gott! ;)
Nej men jag måste verkligen försöka göra min mathläxa nu! Om jag ändå hade en inbyggd miniräknare...


Match

Snart ska jag åka till min match och jag vill INTE!!!!!
Men efter kan jag njuta av att jag spelat.
Men nu ska jag äta frukost.
Chai Latte?

Fotboll

Ja, nu känns det faktiskt lite bättre än för några timmar sedan! Men.... jag har match imorgon och jag vill inte. Men så tänkte jag såhär..... jag går in och gör mitt bästa, då kan jag inte göra mer. Går det dåligt så går det. Inget jag kan hjälpa! Jag vet inte om jag ska spela fotboll längre. Jag är aldrig sugen på att gå på en träning. Och matcher.... hm. Nej, jag får vänta och se. Kanske det blir roligare när det blir varmare och ljusare och när jag lär känna fler. Det är roligt på träningarna ibland och bra träning också. Men det är jättejobbigt att behöva pressa sig dit varje gång! Och att behöva vara oroad dagen innan därför att jag har träning eller match är inte heller bra! Så det kanske helt enkelt inte är det jag vill göra längre. Men om jag ska sluta har jag inget annat. Då måste jag antingen börja på någon ny sport, som är jobbigt, eller så får jag köra egen träning vilket jag inte tror kommer lyckas! Jaja, jag kör på ett tag till så får jag bestämma senare. Men en sak som är jobbig är att jag måste köpa kläder. De kommenterar ibland att vi inte har lagkläderna men om jag nu funderar på att sluta så är det ju rätt onödigt att köpa.... Jag får inte ihop det. :S Men det är ju faktiskt det jag brunnit för hela mitt liv. Och det är ett stort beslut att fatta. Det som är krångligt är att alla andra tror att jag fortfarande brinner för det. Och jag vill inte sluta helt heller, men ofta vill jag sluta samtidigt som jag är stolt över att spela fotboll. Men som sagt väntar jag med att fatta något beslut. För stunden är väl beslutet att fortsätta ett tag till. Jag menar..... det är ju trots allt kul också!

Livet kunde se ut så här...

 
Jag kunde varit här nu... Det är i alla fall det enda jag vill just nu! Resa.






























Bästa låten någonsin

Det här är den bästa låten jag vet just nu! Jag älskar den!!!!! Vill att den aldrig ska ta slut!


Svart, svart

Så här känns faktiskt mitt liv just nu.
Jag vet inte varför egentligen jag lever. Just nu vill jag bara vara med min hund, men han är inte här för han vill inte vara med mig!

H&M

Jag har inte haft tillgång till en dator på många, många timmar.... Men nu är jag i alla fall hemma. Sov ju hos min kompis igår och idag har jag varit och shoppat med min mamma och lillasyster. Det var väldigt mycket folk trots att det är den 24:e. Många kanske fick sin lön idag eller spenderar de sista slantar de har innan nästa lön. Vem vet?
Jag köpte, eller rättare sagt fick av mamma, en söt blus och en munkjacka som jag, min syster och mamma köpte likadana. Väldigt fina! De påminner om Odd Molly men är från underbara H&M. Jag har nästan bara kläder därifrån. Jag köpte jeans på H&M som gick sönder väldigt fort på knät, men allt annat jag köpt där är bra! Och dessutom har jag fått många ideér från katalogen på hur man kan kombinera tröjor och linnen. Hur bra som hels och jag tittar ganska ofta i katalogen från i höstas, fortfarande.
Nu ska mina föräldrar bort på middag och jag ska vinka av dem så jag lägger upp lite bilder från igår och idag senare!


SUR!

Nej, nu blir jag irriterad!
Jag försöker lägga upp ett videoklipp från YouTube men det går inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Åh, jag blir så irriterad!!!!
Men hoppas att jag kan klura ut det snart!!


Eftermiddag

Nu har jag och min syster ätit mer än en halv limpa. Hur god som helst! Den går inte att beskriva med ord!! ;)
Jaja, snart har jag träning och ja, jag ser inte riktigt fram emot det. Men jag måste göra mitt bästa. Jag har nämnligen missat två träningar bara den här veckan... inte bra alls!
Efter det blir det tidig kväll! Börjar 08.00 imorgon och efter skolan ska jag tillbaka till skolan för "klassmiddag". En fredag går bort men vad gör det? En kväll åt klassen är väl vad som krävs av en. Det är det minsta man kan bjuda på men när jag presenterade det fick jag mycket negativa reaktioner samt kommentarer. Och sen kommer jag vara så trött! 

Tofflor


Ja, det här är mina tofflor som jag bär dagligen.  Jag älskar verlkigen dem allihop! De rosa, som jag fått av mamma, är otroligt mysiga! Men de har jag bara på kvällen. Haha. Nej, jag har inte bestämda tider men då är ju fötterna rena så då blir de inte smutsiga lika snabbt!
De grå med lite ull på är från B&W. Jättemysiga! Det är så skönt att få sticka ner fötterna i mjuka tofflor. Till sist har jag de grå med blommor på. De är inte lika sköna men om man ska känna sig ordentlig och ha tofflor på sig är de underbara. Det är också perfekt om det är kallt på golvet.
Ja, vissa samlar på sockerpåsar och andra på kapsyler men jag har hittat vad jag samlar på, sakta men säkert, samlar jag på tofflor.













Även mitt skrovbord samlar på sig saker.... Kanske är det jag som aldrig städar. Måste ta mig i kragen och rensa undan här. Jag måste skaffa fram lite fler förvarings ytor snarast!!!
Ja, ja. Jag älskar mitt rum och det är här jag spenderar mest tid när jag är hemma.
Men nu MÅSTE jag läsa igenom matten en gång till eftersom jag hade nästan alla fel på matteläxan..... det var något som gick snett helt klart!
Och en sak till bara... jag var hos en tandreglerare idag och jag ska möblera om lite! Redan veckan efter sportlovet slår jag till på en metallräls som kommer fästas på alla vita möbler jag har i en oval halvcirkel. Och om ca 1 - 1,5 år är det skitsnyggt och färdigmöblerat. :D
Förstod ni? Hmm..... kanske lite krångligt skrivet. Jag ska få tandställning kort sagt.

Men nu återgår jag till mitt skolarbete!
Kram


Elevrådsrepresentent = "klasspolis"

Var ute på en kvällspromenad men hunden och min mamma. Väldigt skönt att komma ut!

Imorgon ska jag vara i skolan 9.00 och jag som inte börjar förän 9.40..... Men vad gör man inte om man är elevrådsrepresentant.
Och min mentor tycker att jag ska vara någon sorts skolpolis i min klass. Det räcker ju med vad jag redan är!!! Aldrig i livet att jag skulle ställa mig upp och skälla ut min klass för att de pratar för mycket eller beter sig illa. Det är ju inte vad elevrådsrepresentanterna ska ha hand om.Och rektorn tycker inte det heller så jag har i alla fall inte den uppgiften! Ha!

Men men, nu ska jag ta en snabb dusch och sedan krypa till sängs eftersom jag ska vara i skolan så himla tidigt.
God bless my bed! I love it!
                                                             









Plugg, plugg

Nu sitter jag och gör läxor. Det blev ganska mycket eftersom jag skjutit fram matteläxan på grund av att jag inte vetat hur jag skulle göra...
Jag som hade tänkt göra iordning mina naglar samt göra en hårinpackning och bara ta det lung måste ägna hela kvällen åt läxor och sånt. Men, jag ska skynda mig så kanske jag hinner med annat också! :)

































Tisdag - skola

En (ett?) hårspray som får allt att lukta illa.... inte bokstavligen men nästan!
Alltså den här hårsprayen luktar så sjukt gott! Den luktar lite som gröna äpplen. Men det är svårt att beskriva! Jag tycker i alla fall att den är jättebra! I love it! 



Okej. Nu på morgonen har vi gympa och vi ska väl få lära känna vår nya gympalärare eftersom det var en danslärare där förra lektionen. Och så ska vi spela fotboll! Me like!
Och efter gympan är det bara tre lektioner kvar så det blir nog inte så jobbigt!
Och efter allt ska jag försöka få tag på hårinpackningen jag skrev om igår.

Ingen hårinpackning idag

Nu är jag hos mormor.
Jag har precis ätit lite mallanmål.... bättre sent än aldrig!! Jag var nämnligen i Solna Centrum med Josefine. Det ända jag köpte var en, väldigt god(!), Chai Latte. Jag sökte egentligen en hårinpackning från Lee Stafford som ska ge näring till håret samt göra att det växer fortare. Ja, jag vill ha långt hår men orkar inte vänta på att det ska växaut i naturlig takt... Om det nu fungerar med den hårinpackningen. Den heterLee Stafford RUTP Hair Growth Treatment Mask Lee Stafford RUTP Hair Growth Treatment Mask och fanns att köpa på eleven.se. Men själv ska jag köpa den på Åhléns! Och om den som sagt nu fungerar är väl 95kr relativt billigt!

Snart ska vi äta middag och jag som inte skulle äta något onyttigt den här veckan måste ju smaka tårtan som mamma bakat till ikväll... Men det är ju morfars födelsedag så, jag tänker äta med gott samvete! ;)




 

Jag läser Bibeln

Ja, jag läser faktiskt Bibeln. Och det som är så bra är att den här Bibeln kan handla om vad som helst. Det är bara att byta ut innehållet. Nej, men det är faktiskt en underbar pärm som det står Bible på som min mamma köpt på Pocket shop på Centralstationen. Man stoppar pocketboken man läser i den så ser det ut som om man läser Bibeln. Ganska kaxigt! En rosa dessutom. Den är ju så grym! Väldigt rolig idé!!

Idag skulle min morfar fyllt 72 år. Och då ska vi eventuellt gå ut och äta.
När han fyller år får man äta sockerbitar. Det var någon gång när han fyllde år som min lillasyster tog en bit och mamma sa att hon inte fick. Men morfar kom fram till att på hans födelsadag då fick man äta sockerbitar!

Nu ska jag gå till skolan. Får se om någon skriker onödiga kommentarer på NO idag...

Skiddag på berget Romme

Idag gick jag upp 5.30 för att ta mig till cityterminalen där bussen avgick mot Romme Alpin. Men som tur var fick jag skjuts av mamma. Tack för det!

Det var hur kul som helst att vara där tillsammans med Anna och Josefine. Och det är ju tur att brorsan kan låna ut skidor till mina kompisar. Han vet dock inte att hans nya stavar var på vift upp till Romme idag...
Jaja, ska sova nu men ser fram emot nästa skidresa!! När nu den blir...

Men en sak jag tänkte på är hur mycket människor det finns överallt... Det är folk i backarna, i stugorna, i liftarna och hemma är det folk. Det finns så mycket människor överallt! När man kör på natten är det människor som är ute och går i stan till exempel men också när man reser. T.ex. i Tyskland, på Autobahn, klockan 5 på morgonen är det massa bilar som är på väg någonstans. Det tycker jag är ganska häftigt! Att människor alltid ska någonstans.

Mina fotbollsskor


Här är mina fotbollsskor. De är så otroligt bra! För att de inte ska börja lukta illa stoppar jag tidningspapper i dem efter varge gång jag använt dem. De luktar som nya! Och om de blir blöta ska man också stoppa tidningpapper i dem! Inget annat. För att göra dem mjuka smöjer man dem bara regelbundet.
Ja, jag älskar verkligen mina skor!!

Utställningar och åter utställningar

Idag har jag varit så himla trött! Gick och la mig ganska sent igår efter att ha bakat en nattkladdkaka med Anna och Josefine som sov här. Men idag har jag i alla fall varit på en fotoutställning på Kulturhuset. Den var ganska djup och svår att förstå men endel fina bilder! Efter det fikade vi på Muffin Bakery på Drottninggatan. Jättemysigt! 
Vi hann inte med fotoutställningen Mamma Massai på etnografiska museét idag så jag hoppas hinna med den nästa helg! Den är, förhoppningsvis, inte lika djup. 

Imorgon ska jag upp klockan 06.00 och åka skidor. Men först en bussresa. Jag ska åka med Anna och Josefine. Ja, vi umgås mycket!
Men nu måste jag sortera om i alla lådor i hela mitt rum! Stökigt överallt men inte i min säng som jag bytte lakarn i imorse och bäddade fint så det ska bli riktigt häligt att få krypa ner i en ren, mysig, fresh och nybäddad stor säng!!!
Sov gott!

Fredag

Idag är det fredag och jag försov mig imorse. Men som tur var väckte mamma mig och hon undrade om jag inte skulle gå upp snart. Då var klockan 7 och jag började 8.00. Men jag kom i tid!

Idag lästa vi i alla fall om människans utveckling i SO. Dock har vi inte kommit så långt men intressant var det!
I NO pratar vi om atomer m.m. Det är också väldigt intressant..... ibland!
Men det roligaste är i svenska där vi pratar om sagor och fabler. Men nu ska jag äta.
Ses senare!


Gripen genom Facebook

Läste på dn.se ,denna artikel, om en inbrottstjuv som gripits genom identifiering på Facebook. Det är ju jättebra att det kan användas och hjälpa polisen. Det hände något liknande i fjol, att någon greps genom att ha blivit igenkänd på Facbook. Men det handlade om någon som tagit en springnota på en relativt stor summa.

Snart ska jag på träning... kallt blir det men när man väl värmt upp är det okej.

Kedjebrev

Ja, nu när jag lästa mitt mail hade jag fått ett kedjebrev. Jag blir så trött på dem och det som är så konstigt är ju att de som skickar dem går på dem. Annars skickar man ju inte om man inte brys sig. Det tar ju bara tid. Surfade i alla fall på "kedjebrev" i google och fann denna text man skulle skicka till de som skickade kedjebrev;

Älskade medmänniska.


Om du vidarebefordrar detta fina kedjebrev till alla i din adressbok så kommer du att:

Bli rik, vacker, klok ung, Nissanägare och hembjuden till smurfarna på pyjamasparty.
Du kommer även att bli polare med Karlsson på taket samt få gratis milkshake direkt i brevlådan.
Du kommer även att få flera kilo sill hemtransporterat till din dörr flera gånger per dag.

Små feta tomtar kommer att skura ditt badrum varje söndag.
Du kommer att få en tio långfärdsbussar döpta efter dig.
Du kommer att vinna en egen bowlinghall.

John Blund kommer att joddla vackra dikter på tyska för dig.
En mås kommer att bli din bäste vän.
Din granne kommer att fria till dej.


Om du inte vidarebefordrar det här trevliga kedjebrevet så kommer:

Små söta kameler att kissa på din cykel.
Vita lögner att visas på din tv fr.o.m. i dag och i all framtid (dock längst t.o.m. Torsdag).
Folkpartiet att nämna dig i alla politiska anföranden.
En full struts att bajsa i din trappuppgång.

Två elaka ungar att svära åt en katt.
Flingpaketet i ditt skafferi att sakna bifogad leksak.

Riktigt roligt skrivet och jag kommer absolut bomba med dessa mail till de som skickar kedjebrev till mig i framtiden! Förhoppningsvis inser det det onödiga i att skicka runt kedjebrev som handlar om spådom eller dyl. Jag undrar vem som sitter och tänker ut långa meningslösa mail!


 


Kaffe skyddar mot demens

Läste på dn.se idag att kaffe minskar risken för demens. En studie har visat att risken kan minska upp till 70%.
Så alla kaffedrickare kan med gott samvete fortsätta att dricka kaffe! Men när jag dricker kaffe så kan jag inte kalla det kaffe med mjölk utan snarare mjölk med lite kaffe i, och ändå har jag inte lärt mig att gilla den beska smaken eller hur man nu beskriver kaffesmak. Har man socker i är det ju en söt besk smak och det är ännu värre än utan socker, enligt mig. Men inget socker och lite mjölk gör ju att käkmusklerna krampar av beskhet...
Jaja, här är i alla fall artikeln, Kaffe skyddar mot demens.


Sista inlägget

Jaha, detta är det sista inlägget denna onsdag.
Jag hade en fysträning nu på kvällen och det ska bli riktigt skönt att sova! Och veckans sista träning imorgon...

Ja, imorgon tänkte jag ha på mig bombachas... vet inte hur det stavas men det är argentinska byxor och de är jätte snygga! :) Kollade på bilder där ifrån och då ville jag ha såna igen!

Men nu ska jag sova och vila inför en ny jobbig skoldag.... Nej, så ska jag inte tänka! Nu ska jag sova för att orka prestera och göra mitt bästa i skolan och på min träning imorgon. Så ska jag tänka! Och så ska jag också börja med att säga en komplimang tillmig själv framför spegeln varje morgon. Stärka självförtroendet!
God natt!


Han vann titeln som klassens taskigaste

Nu har jag fikat med min mamma, mormor och en kompis samt hennes dotter. Väldigt gullig bebis! Hon åker baklänges ner för trappan och sedan går hon upp igen. Hm.... väldigt roligt.

Men i skolan idag kom kuratorn till vår svenskalektion. Vi pratade om mobbning.
Det fanns en kille i klassen som sa lite klantiga kommentarer så att några tjejer blev ledsna. En dag kom rektorn till vårat klassrum och bad oss skriva på en lapp namnet på den person som störde mest och var dummast. Innan hade hon pratat om att alla ska känna att det ska vara roligt att komma till skolan och att alla ska känna sig trygga.
Ja, och han då som fick flest lappar slutade ett kort tag efter. Det kan man ju verkligen förstå! Vem vill komma till skolan och veta att man blivit framröstad som klassens taskigaste? Ingen antar jag. Att rektorn gör en sån sak är katasrof! Många gamla har sagt att man gjorde så när de gick i skolan och det var länge sedan! Jag tror att hon blir anmäld och det kanske är lika bra. Så att inte någon annan också blir framröstad som klassens taskigaste.


Bjud mer på dig själv!

God morgon!
Lyssnar på The Voice medan jag äter en underbar frukost som mamma kom med till mig.
Ja, igår var det dans på gympan. Paso Doble. Det var Peter som var med i Let´s Dance som lärare som ja, var lärare. När jag gick i tvåan var han också i min skola. Jag kommer ihåg det som kul men igår var det inte så roligt ärligt talat. Att dansa med killarna som bara tittar ner i marken eller glommer dansen, inte vill dansa o.s.v. är inte speciellt roliga! Det blir ju så konstigt om jag ska "föra" och killarna följer mig som är tjej.... Nej, jag föredrar att dansa med killar som bjuder på sig själva och verkligen försöker!
Man måste börja bjuda på sig själv mer! Alla ska alltid spela någon annan, vara cool eller dum/korkad. Och till exempel på gympan. Alla dansar samma dans. Det är ett måste och då är det ju inte pinsamt! Alla gör samma sak. Så jag råder alla att inte tänka så mycket på vad anrdra tycker, tänker och säger om än själv.


ingen städning

Jag har inte städat..... Det är ju så svart att veta var man ska börja! Jag får göra det imorgon efter min träning. Ren fys. Jätte skojs. Jag ska redan gå och lägga mig. Eller kan man säga redan, hm...? Hoppas jag kan vara pigg och glad ändå!!
Ja, ja. Sov gott då!

storstädning på en och en halv timme

Nu ska jag försöka städa igenom hela mitt rum! Och jag ska försöka göra det på en och en halv timme!!

Jag har köpt ett mobilsmycket som föreställer en elefant, från Indiska. Supergulligt.
Jag vill jättegärna åka till Indien! Varmt, skönt, billigt och häftigt. 70% blir magsjuka men om man inte blir det, aktar sig för vad man äter, tvättar händerna så ofta det går och inte dricker kranvatten kan man kanske klara sig någorlunda och då är det nog underbart! Jag skulle också gärna båtluffa i Grekland, åka till Afrika, Vietnamn och Zanzibar. Men man kan ju inte gör allt så man får prioritera efter vad som kan vara möjligt... Jag antar att det är att båtluffa i Grekland och det skulle vara riktigt härligt! Sol, bad, hav, vita hus, historia, naturupplevelser,  god mat, umgås och semestra. Eller varför inte hyra en segelbåt?!  Ja, det hamnar längst upp på min reseönskelista!




















Bild: Vindcharter

Men nu ska jag städa! Ses senare!


Sveriges smartaste kvinna

Isabella Löwengrip, Blondinbella, måste vara en av Sveriges mest framgångrika kvinnor i Sverige just nu.
Jag tycker att hon är häftig som vågar driva Sveriges största blogg samt dansa i Let´s Dance ,vara aktiv i MUF och mycket mer! Hon måste vara en av de smartaste affärskvinnorna just nu.
Hon har gjort sin blogg, från att ha skapat den med inte många besökare alls till en halv million läsare i veckan.
Att våga skriva sånt som provocerar folk är väldigt starkt! Folk skriver så elaka kommentarer, men hon tacklar dem. Det är starkt! Att också ha ett privatliv som fungerar (?) är skickligt.
Hon är aktiv inom politik och det beundrar jag! Hon har påverkat många människor i Sverige. Till exempel FFRI, Fina Flickor Röker Inte. Det har nog påverkat så att många unga tjejer aldrig börjat röka, eller tjejer slutat. Det såldes knappar där det stod FFRI.
2009 kommer nog bli ett stressigt år för Isabella (och många andra såklart!) och framgången kan man verkligen unna henne!

Irritation

Har ätit kvällmål efter en hård träning. Rolig men jobbig. Hm... ser fram emot att få gå och lägga mig!
Imorgon ska vi få träffa vår nya gympalärare och det ska bli jätteroligt. Ordinarie läraren är pappaledig. Gör inget!! Nästa vecka ska vi också få ny engelsklärare. Det är synd och den nya kommer tillbaka från pappaledighet men sägs vara mycket bra. Så det ska okså bli lite roligt.

Men jag blir så trött på alla onödiga kommentarer i klassrummet under dagarna. Till exempel idag sa läraren att alla som inte hade skrivit upp det som stod på tavlan skulle göra det. Då är det någon som frågar, högt över hela rummet, - Men om man redan gjort det då? Finns det någon enklare intruktion som behövs kommenteras? Om fler som skrivit upp det som stod skulle kommentera att de redan gjort det skulle det bli kaos ju!
Kanske att jag irriterar mig över fel saker och gör livet jobbigt för mig själv? Men det är ju samtidigt skönt att få irritera sig på någonting. Tänk om alla var perfekta hela tiden. Skulle inte vara så kul kanske. Men just för stunden kan man ju skratta av irritation, när lektionen redan var jobbig, och någon fäller en sådan kommentar.

I-sprikit

Hijsin!
Idig hir jig ich Jisifini pritit i-sprikit.
Hmm... inte så viktigt! Men Josefine och jag har i alla fall pratat i-språket samt p-språket.
Idag var det första dagen i skolan efter helgen som ni alla förstår, hoppas jag, eftersom det är måndag. Inte så jobbig dag men jag gick och la mig jättesent igår och på grund av det så var även jag väldigt trött. Jag var inte ensam dock. Men eftersom det var en väldigt intressant dokumentär, som var orsaken, gjorde det inte så mycket.... tycker jag! ;)

Jag lämnade över en mycket försenad present nu, till Josefine. En bra present enligt mig! Bubble bath, pear and lime samt en ansiktsmask... Bubbelskummet luktar farligt gott!
Nu ska jag sparka ut henne så att hon går snart!!! ;)


Söndag

Jaha, då var det söndag igen.
Det var ju sista dagen för utställningen Lura ögat på National museét och det var så mycket folk! Det var proppat med folk både utanför, när man kommit in samt på utställningen. Men den var värd att se!
Nästa helg ska jag försöka se Mamma Massai på Etnografiska museét. Det ser jag verkligen fram emot!
Vi åt i alla fall på Friday´s, Kungsträdgården. Mycket bra!!

I morgon börjar allvaret i skolan.....
Nu fick jag precis en smaskig fruktsallad av min mor.
Ska smaska vidare på den så hörs vi senare!! :)

Lura Ögat

Ja, nu har jag ätit frukost och ska snart åka till Solna för att hämta upp Josefine, min kompis. Vi ska å på en utställning på National museét, Lura ögat. Det ska bli jätteroligt!!

Graderna stiger och snön smällter bort... tråkigt! Och nu är det ju bara 7 veckor kvar till sportlovet. :)

Kram

Kusin

Nu är jag hemma från mormor. Hon är barnvakt till min kusin på cirka ett år och hon är så gullig! Mormor har en klocka med en gök som säger koko en gång i haltimmen och varge gång blir hon lika förvånad. Hon är otroligt gullig!! I vanliga fall bor hon på Malta och därför träffar jag henne ytterst sällan. Ja, det är en liten bit men resten av kusinerna, de andra 4 bor i Argentina och det är ju förstås något längre!!

Imorgon var det planerat att åka skidor men det blir framskjutet till antagligen nästa söndag. Skoj enligt mig!!
Nej, nu ska jag gå och kolla var mitt te tog vägen! :)

Frukost på skrivbordet

God morgon!
Nu sitter jag och äter frukost. Mamma kom med frukost vid skrivbordet. ;) Väldigt fin frukost!!
Jag har match idag. En träningsmatch som tur är! Jag har tidigare bara spelat en match med laget och det gick ganska bra! :)
Matchen ska spelas på en uppvärmd plan. Alltså ingen snöfotboll idag! Hu,tur! Att spela på snö är Inte lätt!
Efter matchen har jag lite läxor som väntar och jag bara längtar efter att få göra dem..... (?)

Jag har äntligen kommit på hur jag ska göra för att få den design jag vill ha,men jag har inte bestämt vilka färgen det ska vara men det fixar jag snart.

Fredag, me like!

.
Jaa! Äntligen fredag! Jag har gått i skolan i tre dagar nu och ja, är redan trött på det! ;)

Jag är helt ömm i fötterna efter att ha gått runt i Gamla Stan.
Det var jättefint väder och lagom kallt, så ja, det var jättemysigt!
Det lilla jag skulle redovisa gick bra. Haha, men inte mer än bra! ;)
Vi åt på ett jättemysigt ställe, Kladdkakan, jag och Anna. En het kopp te efter en runtur i kylan var inte fel! :P
Nej, men Anna och jag kom en halvtimme tidigare än vi började så vi hann med en promenad innan de andra i vår grupp men också innan det blev mycket människor på stan och det var verkligen mysigt.

Tittar på Let´s Dance och visst är de duktiga!
Men nu ska jag måla mina naaglar. :)








För lång tid

Jag går upp jättelång tid innan jag ska gå till skolan. Det kanske är onödigt men jag måste gör det. Jag måste sminka mig, välja kläder o.s.v. Det tar tid! Och då är det ju skönt att jag inte börjar så tidigt! :D

Idag ska jag vara 10 i Gamla Stan.
Det är inte så kallt idag men jag har underställ, sockor och benvärmare. Bra att vara förberedd!! :D
Nu ska jag äta frukost!

Jag älskar att träna!

Det var så himla roligt på träningen ikväll!!
Först sprang vi och sedan spelade vi match. Det var sjukt roligt! Mats, en av tränarna "mobbade" mitt lag och den andra tränaren som stod i mål för blått lag, mitt lag.
Jag har precis bytt lag men känner att jag kommit in bra i det nya! Alla tjejer är så snälla och tar emot mig och de andra som började varmt.

Nu ska jag ducha och sedan sova. Imorgon ska jag till Gamla Stan och redovisa om Järntorget tillsammans med Anna.
God natt!


Elevensval

Ja, idag hade jag ju då elevensval och vi bakade sockerkaka. Hmm.... inte så jättegott, smakade mest ägg. Men, men alltid bättre än en NO till exempel!

Ikväll har jag träning, något jag inte ser fram emot.....
Nu ska jag till Vällingby centrum och kolla på lampor med mamma. :D

Prag

Jag var i Prag över jul. En jättemysig stad!
Det var kanske speciellt mysigt över jul med julmarknader lite här och var där de sålde många olika saker. De sålde till exempel en sorts mandelbrödrullar, jättegoda(!), och glögg sålde de, kastanjer och mycket mer! Jättemysigt!
Det finns jätte många kyrkor och också, världen störta gammla slott.
För oss från Sverige är mat och shopping samt muséinträde billigare än här. Och det är ju bra! Och god mat var det.
Vi, min familj och jag, bodde ganska centralt och det är att rekommendera! Att bara kunna ta en sväng på stan när det passar är ju jätteskönt!
Jaja, rekommenderar verkligen Prag, men nu måste jag sminka mig!


Här, en känd klocka i Prag. (Kommer inte ihåg vad den heter :S)

Ingen vanlig skoldag.

Ja, idag har vi elevensdag. Jag ska vara i skolan idag men imorgon ska jag åka till Gamla Stan.  Huuuu, kallt!!!!
Men, bara att klä sig varmt så ska jag klara det!

Bra med rea!

Just kommit hem från vällingby centrum och köpt ett par skitsnygga stövlar. Jättesnygga och halva priset, då är det ju bara att slå till. De är svarta och då kan det ju nästan inte bli fel! ;) De passar till i stort sett allt. Jag är jättenöjd! :)

Är ganska trött efter en inte så jobbig första skoldag.... Men vad ska man varar efter ett jullov där man inte gjort mycket?

Nu ska jag äta middag och sedan blir det väl tidig kväll.

Lov för alltid!

Jag har inte gått upp såhär tidigt på två och en halv vecka. Hu, men ända så var det inte så farligt!
Alltså, nu känner jag hur jag skulle kunna sova hela mitt liv och ha lov för alltid! Då skulle man ju inte vilja ha det, men ändå, det känns så nu!! ;)

Ska äta lite frukost och sedan åka till skolan, där det tydligen är en vanllig skoldag...


Natt och sedan skola.

Ja, natten närmar sig och det är ju inget fel med det egentligen men det är det att skolan väntar imorgon! Ush! Men det är bara att försöka vara glad och, som var ett av mina nyårslöften, vara positiv. Blir nog inte speciellt jobbigt de första dagarna, förhoppningsvis. :D

Innan jullovet längtade jag till jul och nu, när jullovet är slut längtar jag till sommaren när man ser alla vårkläder som kommer i affärerna nu.
Ska försöka fynda lite på slutrean imorgon efter skolan.
Och våren är också ganska mysig! Med alla fåglar och träd o.s.v., som vaknar och blommar efter vintern...


Pepparkakor är väl ändå så mycket jul det kan bli!!! :)

Hundvakt

Ja, är ju hundvakt till en hund och min lilla vovve stod i fönstret och inbillade sig att han hörde något medan den andra hunden låg i soffan. Och så började min hund med ett skall var på svea, hunden jag vaktar, svarar med ett skall och sedan fortsatte de så.... och efter ett tag skällde jag också för att trigga dem så att de skällde ännu mer och det blev som en hel hundkör eller vad man nu kallar det...

Sista lovdagen

Idag är det sista lovdagen och jag har inte gjort mycket på lovet... Över jul så var jag i Prag men sedan, hemma, har jag bara slappat och latat mig. Jätteskönt! Känner mig utvilad och pigg! :)
Det ska bli lite skönt att få vara nyttig igen!

Jag måste planera resa till Argentina nästa jul. Det kommer bli så himla skönt! Men det är ju om ett helt år. Hur ska jag kunna vänta?!


Mmm, solen, det är aldrig fel att vara brun!
Nej, ska kolla över terminsplaneringen nu...


Lång kväll framför datorn

Det har blivit en lång kväll framför datorn ikväll!
Jag har försökt fixatill bloggens uttseende lite och jag hittade Trixie´s blogg, Det var verkligen superbra tips ang. design.

Ska bli skönt med en nattpromenad med hundarna hem senare. Det är så skönt när man klätt sig riktigt varmt!!!

Nej, jag får fixa vidare med layouten...

sov gott!!


Kall fotbollsträning.

Ja, nu har jag börjat om på det här inlägget ungefär 5 gånger. Jag har tagit bort alla. Pappa har trixat med internet och allt har hela tiden blivit fel så ja, nu blir det en blandning av alla inlägg jag skrivit...

Men i alla fall så var det årets första fotbollstränning idag, -9°C och snö.
Det finns en sån härligt känsla efter en avslutad träning. Ha varit ute i snön och motionerat efter allt julgodis och röda kinder när man är klar så känner i alla fall jag mig stolt! Ja, det är härligt att komma ut och röra på sig efter allt jul- och nyårsgodis man unnat sig helt enkelt!!!

Nu ska jag bort till några kompisar med katt tillsammans med två hundar... får se hur länge katten är kvar.
Det återstår att se....

Jag, som många andra...

Jaha, då börjar jag, som många andra, att blogga.
Jag har tänkt på det länge och nu skapar jag mitt första inlägg!

Jag tycker att det ska bli superoligt! :D

RSS 2.0