Hur coolt är inte internet

Nu sitter vi i bilen och påväg ner för berget och jag kan sitta och blogga. Är inte det coolt?!
Att jag kan sitta i uppkopplad mellan bergen när vi susar ner. Allt finns på en liten dosa som man kopplar in i datorn och sedan har man tillgång till i princip allt. Det är väldigt coolt! Man kan hitta information om det lilla minsta på internet. Från den minsta fiskarten i djupaste havet till hur man ränkar ett mattetal. Det är lyx skulle jag vilja kalla det! Coolt, fascinerande och häftigt!
Kram
~Salta~

Pin, pin, pinsamt!

Ja, då var sista middagen avklarad. Eller så ska jag inte säga! Avklarad, nej! Det låter fel! Det var absolut jättetrevligt och mysigt! Då var den slut. Det låter betydligt bättre. Vi blev som sagt hämtade med häst och vagn och det var jättemysigt! Stackars hästar bara som måste springa upp och ner för bergsvägarna och hämta tunga turister. Det kan inte vara så kul men fina var de!
Väl inne i restaurangen sitter det en ung kille. Och på andra sidan om mig finns en spegel, väldigt passande eftersom det är framför spegeln jag spenderar en stor del av mitt liv men i alla fall, jag skulle bara kika på honom i spegeln för att se hur han såg ut. Jag tänkte att det skulle vara smidigt. Han skulle ju inte ens märka att jag tittade..... men när jag väl tittade, i spegeln, tittade han tillbaka. VÄLDIGT pinsamt! Jag som skulle vara diskret! Själv skulla jag skrattat för mig själv om det var mig någon tittade på genom spegeln. Visst, han tittade också men det kanske var för att jag tittade?! Ja, ja. Gjort är gjort och jag överlever det!!
Jag fick sallad och det är jag glad för! =D
Nej, nu måste jag börja packa i ordning här. Imorgon bitti åker vi ju. En bilresa till Sverige på ca 24 timmar väntar. Kanske att man får stanna och kissa någon gång? =P


Hästarna hade gulligt knubbiga lårmuskler, men det syns inte på bilden.


Latte... You name it! =)


God natt!
Kram
~Salta~

Suget att bojkotta det söta

Nu växer suget efter att bojkotta sötsaker. Jag har inte ätit en grönsak (i princip) på en hel vecka och jag känner att jag inte vill ha mer sött! Det är konstigt faktiskt men kanske bra så att jag inte äter ihjäl mig på godis. Nej! Det finns ingen risk men jag längtar efter en fiberbomb och en underbar fysträning med fotbollslaget.  =D
Men nu ska jag åka häst och vagn till en rastaurang.
Kram
~Salta~


Skidsemestern över utan allvarligare skador

Huh. Nu är skidresan i Italien över och på ett sätt känns det skönt eftersom man vet att ingen bröt benet eller liknande men det är också tråkigt såklart! En skada alla fått är väl saknaden att åka runt i backarna här men än sen. Vi lever!

Idag solade jag verkligen på som jag skrev att jag skulle göra och huden hettar och svider som f*n. =P Men med min superkräm ska det nog gå bra!
Vi åkte på samma ställer idag som igår. Det var jättehärligt på morgonen men senare mot slutet av dagen, de sista åken, var det puckelpister överallt! Jobbigt men det går!
Vi tog jättecoola bilder idag. Eftersom det är så fint väder var det bra ljus! Själv gillar jag egobilder. Man vet att man fastnar på bild och hur bilden blir tagen. Ett säkert kort!
Bilder från sista dagen:


Min ständiga Latte Macchiato. Me LOVE! Det kommer mer kan jag lova!!!

Nu ska jag duscha!!
Kram
~Salta~

Ingen goggel bränna här inte

Nej! Idag måste jag sola, sola, sola! Igår hade jag 2x25 (solkräm) på ansiktet och blev ändå lite brändare... Idag har det lagt sig och jag kan sola mer idag. Efter som min hud sved igår ville jag vänta med att sola! Dagens väder bjuder dock på mer molninghet men jag ska ta vara på den sol som erbjuds. =P
Ja, då ska jag väl ut i backen nu då. Sista skiddagen. Tråkigt!
Kram
~Salta~

Torsdagkväll

Idag är det redan torsdag. Vi åkte hemifrån för precis en vecka och några timmar sedan. Det känns som om det var igår och ändå har det hänt så otroligt mycket. Allt med att jag har varit sjuk och att vi kommit till ett nytt ställe och så vidare. Jag vill ha en till vecka lov! Det känns alltid så sorligt när ett lov tar slut men ändå längtar jag efter min klass!
Imorgon måste jag bränna på det sista på brännan innan vi åker hem. Jag sörjer redan att den kommer försvinna snart! Hur mycket man än smörjer och återfuktar försvinner den alldeles för fort! Tragiskt! Men det är som sagt en dag imorgon också och den får vi göra till den bästa!
Nu ska jag sova så god natt och "god siesta" för de som har en annan tid på dygnet. =P
Viva la vida amigos!
~Salta~


Min Pago juice jag drack på after ski. =D

Onödigt omiljövänligt

Efter middagen beställer jag såklart en Latte Macchiato. Till den kommer en godisförpackning. Så som man brukar få till kaffet. I denna finns värdens minsta lilla chokladkula i jämförelse med förpackningen. Är inte det onödigt att slösa miljön på det? Jag brukar inte alls tänka på miljön något särskilt, vilket jag borde göra, men den här lilla fjutt saken stör mig! Onödish! Vi måste ändå börja ta miljöhoten på större allvar och lite mer personligt. Små förändringar gör skillnad. Och om man bara tänker på att snön här kanske inte kommer finnas om det fortsätter att bli varmare. Ariel har väl ett tvättmedel som man kör på 30°C och det blir lika rent. Om det nu är sant vet jag ju inte men en sådan liten sak kan kanske rädda en stackar isbjörn eller så.
Jag tog en bild på kulan och förpackningen. =P
Det ser dock inte lika "dramatiskt" ut på bild.
God var kulan inte heller. Men det är en annan historia.Kram
~Salta~

090226

Idag har vi varit på ett helt annat område. Det var ganska platt men bra backar och lite folk. Alltså inte så mycket kö!
Solen lyste hela tiden men jag solade inte så mycket eftersom jag brännde mig ganska mycket igår. Min näsa ser ut som en jordgubbe. Snyggt? Nej! Men det blir förhoppningsvis brunt och fint. =P
Vi kanske ska gå på afterski någonstans men man är så trött efter en dag i backen. Jag skulle kunna somna nu bums. Eller inte riktigt faktiskt.... men nästan! Nu måste jag duscha av mig och sedan blir det nog lite, lite, lite läxor. Jag ser inte det som en jättekul grej att gör på sportlovet men det måste göras!
När jag kommer hem, till Sverige, tänkte jag lägga till ett namn efter min farfar. Det kanske låter konstigt men det är faktiskt Maria. Han kommer ju från början från Spanien och där heter också killar Maria. Efter Jesus mamma antar jag?
Lite kul att faktiskt heta Maria efter farfar! Och som tur passar det mina andra namn! =P
Men nu måste jag duscha som sagt!! =)
Bara några bilder


Ser ni pucklarna?? Hemskt!


Här är mina snygga skidor. Ser ni att det är en tjej?


Äslkade Latte Macchiato. Idag såg jag att det även fanns på hotellet till frukost! =D Önskade att ni fick smaka!


Här var en av de få gånger jag solade. Och då passade det att sitta på stavarna men som på bilden har ramlat ner. =(

Kram
~Salta~


Bloggarnas makt

Tänk hur många det är som läser bloggar. Jag undrar hur många det egentligen finns. I Sverige. Och tänk hur stor påverkan bloggar har. Det är tusentals människor som läser bloggar varje dag och tar in information och  insperation.
Vissa bloggar är bra att läsa och andra inte. Själv gillar jag Isabella Löwengrips, Blondinbellas blogg mycket. Hon skriver om vettiga saker och påverkar enormt många undomar! Men det finns också bloggar som ger negativ insperation. Och det är jättetråkigt! Eftersom de har så enormt stor makt! Jag tycker att det är viktigt att man tar vara på den makten man har och utnyttjar den på ett bra sätt!
Kram
~Salta~


De pratar som Zlatan fast roligare!!

Nu har vi ätit frukost. Jag älskar hotellfrukostar. Man kan ta vad man vill, ingen stress och så är det gott. Oftast. =P
Vi har samma bord hela veckan och bredvid oss sitter några skåningar. De pratar likadant som Zlatan men med något mer inlevelse. Han pratar i en enda ton. Tråkig att lyssna på tycker jag! Men de som satt bredvid oss var inte tråkiga! De Är måste jag ju skriva..... De är ju inte döda precis. Ja, de är i alla fall väldigt gulliga. De ger oss, som inte vet något om byn, tips på olika restauranger och var man kan åka skidor osv. Imorgon kväll ska vi äta på en restaurang utanför byn och vi blir hämtade av häst och vagn. Mysigt att åka upp i bergen när det är mörkt och lite kyligt! Jag ser fram emot det!
Nej, nu måste jag gå och bortsa tänderna för att sedan ge mig ut i backen!!
Kram
~Salta~


Finnar - ständigt pain in the ass

Jag funderade ikväll på ordet finne. Tänk att det är samma ord för de som kommer från Finland och för finnar som alla hatar. Kul att bli förknippad med en jävlig liten, varig böld eller liknande. Ett ständigt pain in the ass som de flesta någon gång tampas med. Men man undrar ju vilken betydelse som var först. Har de någon förknippning med varandra? Ja..... egentligen kan man sitta uppe halva natten och fundera och fundera utan svar. För vem vet egentligen. De som anser sig vara språkexperter anser alla olika. Det är bäst att inte fundera så mycket på sådana onödiga saker. Men saker jag blir tokig av när jag tänker är stjärnor och galaxer etc. Att universum inte har något slut osv. Det är saker som inte går att förstå! Men finnar är en annan sak. Visst..... man förstår inte att de över huvudtaget finns och varför de vill finnas men det kan vi inte gör något åt!!
Nu känner jag hur jag flumskriver så det är bäst att jag går och lägger mig nu!
Sov Gott!
Kram
~Salta~

Bilder


Latte Macchiato är underbart gott! Mest mjölk. =)


Den här korpen skrämde mig! Den stirrade på mig.....


Här är den långa kön där vi valde att gå istället för att stå i.


Ett flygplan som flyger över bergen.


Här är krämen jag fått som är jättebra om man har brännt sig i solen. Då var det bara att ösa på hela kvällen då!

Kram
~Salta~

Gå istället för att åka lift är en lösning på problemet!

Jag ligger på sängen nu efter att ha kommit in från skidåkningen. Det är strålande sol fortfarande vilket det har varit hela dagen. Perfekt! Men bra väder betyder mycket människor. I morse skulle mamma och jag ta oss till en annan del av systemet och här har de ett ganska udda system. Det är samma system som överallt annars men bergsformationerna är ganska annorluda vilket gör att liftarna, hur de är dragna, skiljer sig från där vi brukar vara. Här har de stora kabiner på långa sträckor och de är de enda alternativet och som så klart resulterar i långa köer. Istället för att ha flera olika alternativ och många småliftar. De har också bara fyrstolsliftar och det blir något mindre effektivt än sexstolsliftar. Och som sagt när mamma och jag skulle ta oss till ett annat område i systemet gick det inte på något annat sätt än att stå i en kö som skulle ta ungefär en timme. Vi vägrade och försökte komma på något sätt att ta oss dit på något annat sätt men det gick absolut inte! Ja, vad gör man om inte gå?! Så vi gick upp för backen liften gick över. Det var mer som en transportsträcka än en backe men det gick hur bra som helst och vi sparade dessutom tid genom att gå eftersom liften gick ungefär lika långsamt..... Vi gick på 15 minuter och sedan var det fritt fram att forsätta. Så kan man ju också slippa köer. Men att bli bergsklättrare för att slippa köer är något onödigt tycker jag!
Det har varit en väldigt trevlig dag idag! Solen stekte på ordentligt och det känner jag nu kan jag säga! Men jag har en otroligt bra kräm jag fått av en kompis. Hon fick den i Frankrike som en gåva när hon skulle köpa en annan kräm och så fick jag den. Väldigt gulligt! =) Jag lägger upp bilder senare!

Kram
~Salta~

Citronblekning går bort

Jag provade att blöta en slinga i håret i citronsaft igår men eftersom det sliter på hårets så enormt mycket så kommer jag inte att göra några slingor alls! Jag vill ha långt hår och då är det inte någon strålande idé att börja slita på håret.... Nej! Det får vänta till sommaren då de naturliga slingorna kommer fram! Men citronerna här luktar otroligt gott! Det är sådan skillnad på frukt och grönsaker mellan Sverige och medelhavsländer. Inte för att Dolomiterna ligger onödigt nära Medelhavet men ändå! Närmare än Sverige! =P Tyvär blir det inte så mycket grönt den här veckan. Det blir mest pasta och det finns ju en enda anledning...... Italia! De är ju bra på pasta. Grönsakerna får vänta tills jag kommer hem!
Nu ska jag åka skidor i strålande sol och nypisdade backar. Men det bästa av allt förutom solen är att jag inte har ont i min njure alls idag. DET är en sak jag kan glädja mig riktigt mycket!! =P

Ha en toppendag!
Kram
~Salta~

Slå sönder datorn

Nu har jag lust att slå sönder min j*vla dator! Den skulle sortera om mina mail, vilket den gör ibland, så tar den bort alla mail jag någonsin fått. Jag blir så irriterad! Inkorgen är tom, utkast är tomt. Allt! Den kraschar hela tiden också! Ska man inte kunna ha en dator i mer än ett år? Okej, den var begagnad men den var ju i bra skick! Jag har inte råd med en ny. Och vad ska man säga om man ska lämna in den? Jo..... den kraschar lite när som helst och raderar alla mail när den vill vara jobbig och jävlig......
Maskiner är manicker som är till för att jävlas och gå sönder. Det gäller de flesta manicker och prylar faktiskt! I alla fall ibland!

Kram
~Salta~

Skiduppvisning utan handling

Nu har jag kommit hem från en skiduppvisning och...... det var faktiskt ingenting! Eller visst, de åkte skidor men det kan väl jag med! De gjorde några carving svängar i tackt och lite sick-sack åkning och juste.... Gustav Vasa var ute och körde. Nej, men de visade hur man bromsade förr i tiden och hur man åker telemark. Det visade de ungefär 570elva gånger. Alltså ganska fantisilöst och framför allt ganska dåligt måste jag säga! Men det fanns några som var duktiga och det var hoppkillarna. De som gjorde volter och trixade med skidor på hopp. Som ni märker är jag inte expert på vad det heter men jag tror ni förstår ändå! =P Tyvär är inte bilderna av bästa kvalitét men det fanns ju inte mycket att fotta! =P


Ja, det här ska föreställa Gustav Vasas fru som åker skoterlift.....


De gjorde faktiskt bort sig med skotrarna som de hade istället för liftar! De slirade i snön och det tog lång tid. Nej! Jag röstar för riktiga liftar istället!


Skidlärarna försökte impa med några svängar och man kan se två, knappt synliga, varelser som drar förbi med skoterlift.

Nu ska jag sova så God Natt!
Kram
~Salta~


En skunk till hund?

Det är nog inte överdrivet många som lekt med en levande skunk! Jag har det och sanningen är den att de är hur gulliga som helst! Jag älskar skunkar! Som ni ser på min header så är det en liten skunk som hette Tuffi i högra hörnet längst ner. Den fanns i Argentina på gården där min farmor och farfar bor. Där växte också min pappa upp innan han kom till Sverige. Han hade också en skunk när han var liten som hette Snuffi. Den hade de från att den var liten unge till att den var fullvuxen. Skunkar är så underbara när man har dem från att de är små. Då blir de som vilka djurungar som helst. Men så klart mycket ovanligar, mer spännande och mycket sötare! =P Ja.... många tror säkert att de sprutar illaluktande vätska men nehe, icke sa Nicke! Bara när de blir rädda. Gulliga är de och nu finns det tydligen radiostyrda skunkar. Hmm.... jag föredrar nog levande men det är ju en smaksak. Smaken är som baken......
Kolla mer om den radiostyrda skunken here...

På skidor

Idag har jag åkt skidor i Dolomiterna för första gången i mitt liv..... tror jag. Jag minns inte om jag gjort det förut i alla fall. =P
Vi åkte den så kallade Sellaronda och det var faktiskt inte kul! Det var fint men man åkte inte skidor. Liftar satt man i mest hela tiden och kö stod man mycket i också! På slutet, runt klockan tre, blev det så pass dimmigt att man inte såg pucklarna som bildats under dagen. Snöade gjorde det också vilket gjorde att man såg ännu minder! Och medan man försiktigt skumpade över alla pucklar kände man hur man blev mer och mer blöt, irriterad och längtade ner till byn och hotellet. Men så vände det! Vi började åka uppför backen istället och då kom solen genast fram och allt blev frid och fröjd. Nej! Så var det inte! Men det var sant att solen kom fram och att allt blev frid och fröjd! För när vi slutligen kom ner strålade solen på berget och vi skyndade oss genast upp med en kabinbana (heter det så?). Väl där uppe, där jag och mamma satt och solade i.... söndags, var det dimmigt och molning så vi gick in, åt lite pizzamellanmål och sedan tog vi kabinen ner igen. För där tog skidsuget slut! Ingen mer dimmgissar åkning tack! Jag åkte faktiskt hit för bra väder! Men solen har dock tagit lite i alla fall. Den sol som fanns imorse! =P Så...... det var faktiskt inte bara pest! I like sun som ni kanske förstått! Imorgon hoppas jag på sol hela dagen och inte ett jävla moln så långt ögat kan nå!
Men jag är glad att jag faktiskt är så bra att jag kan åka skidor en hel dag! Och jag kände att jag började åka mycket bättre dessutom. Det är alltid kul när man känner en positiv utveckling!

Bilder, bilder och åter bilder.... hoppas ni gillar det!


Det här är den största snöslungan jag sett. Rätt maffig bild!


Här är mina älskade Lovika vantar (hur det stavas?). De är stickade av någon mormor i släkten. =P


Som det här berget finns det många av runt omkring.


Det var föst nu jag fattade vad jag gjort. Eller jag menar att jag visste helt klart vad jag gjorde!Okej! Jag har mixat lite med den men visst blev den cool!


Min goda Latte Macciato som jag börjat dricka överallt. Det är kaffe men mest mjölk. Godast så! =P

Kram
~Salta~

Tommy Girl

När vi var i Berlin hittade jag en parfym som luktar otroligt gott och fräscht!
Tommy Hilfiger  - Tommy Girl
Den luktar fräscht med en aning vanille vad jag kommer ihåg.
En klasskompis sa att killar föredrar lukter som lukar friskt och fräscht framför tunga dramatiska dofter. Då tror jag den här går hem!! =)
Jag älskar parfymer och man kan absolut inte få för många. Att gå och lukta gott är något många saknar. Hm.... De som luktar svett kanske behöver denna. Ta en turkdusch och allt är bra igen. =P
Nu ska vi ut och äta. På pizzeria men i Italien fungerar väl det. Även om det stavas pizza.
Kram
~Salta~


Att läkare skriver ut fel medicin hit och dit irriterar mig

Jag kom hem, till hotellet, efter kontrollen och kände mig jättetrött! Jag gick och la mig direkt och somna till lite tror jag.
På sjukhuset gjorde de ultraljud och konstaterade att det var bättre. Jag ska halvera min dos från och med idag men jag får inte åka skidor för än om tre dagar ungefär. Först sa han fem men sedan ändrade han till tre, när jag känner mig bättre.

När jag var hos läkaren i Sverige såg jag en artrikel som satt uppe att läkare skriver ut antibiotika hit och dit. Att det finns för mycket i naturen och att människor får det när de har en liten förkylning vilket gör att det finns många bakterier som är resistenta mot antibiotika. Där med hjälper det inte att äta antibiotika utan man måste äta tyngre mediciner vilket inte är bra för kroppen.
Jag kom där och sa att jag hade urinvägsinfektion, lämnade ett urinprov och sedan fick jag antibiotika. Precis som det stod i artikeln. Han skrev bara ut tabletterna. Frågade inget.
Jag blir irriterad på att mottagningen som ändå uppmärksammat det och skrivit ut en artikel om det gör precis tvärt om. De tabletter som jag fick var för svaga och det var därför det spred sig. När jag kom till Italien hade det spridit sig och de gjorde många undersökningar och jag fick rätt antibiotika som dödar bakterierna. Att de hemma knappt pratar med mig innan han ger medicin irriterar mig något. Och jag får tacka att sportlovet kom så att jag fick åka till Italien men jag hoppas att man kan lita på sjukvården hemma!

~Salta~


På kontroll idag

Idag ska jag tillbaka till sjukhuset. =( Det känns bättre men jag är självklart orolig!
Nu ska jag äta frukost sen åker jag till sjukuset som ligger i en annan by. Förhoppningsvis lägger de inte in mig! Men om det beövs är det bra! Då får jag vård men jag känner mig bättre ju så jag håller tummarna ännu hårdare än förut!
Idag ska jag prova att bleka håret.... eller slinga. =P Men det blir när jag kommer tillbaka!
Kram!
~Salta~

Vänskap betyder något enormt

Jag har de bästa kompisarna man skulle kunna önska sig!
Nu, när jag har varit sjuk, allvarlig infektion(!) fakiskt, har de funnits, per sms men ändå, och stöttat och brytt sig mycket. Jag blir så otroligt glad! Att de bryr sig och till och med sover oroligt på natten betyder stor, stark och väldigt viktig vänskap. Det är ganska häftigt, enligt mig, att vi bara känt varandra i drygt 1,5 år och det känns som om de varit självklara för mig hela livet!
Mamma och jag hade en minidisskution idag om vem jag kommer vara kompis med hela livet. Vem från klassen. Man kan aldrig veta. Det kan man faktiskt inte men så som jag känner nu kommer vi ha i alla fall mer eller mindre kontakt hela livet! De kommer alltid stå mig nära! Det är lätt att umgås när man går i samma klass men när vi kommer till gymnasiet och alla väljer olika, det är då tiden kan splittra oss. Man kommer ha för mycket att göra och det är väl inte bara i gymnasiet.... om man ska tänka ett steg längre och tänka på när man börjar jobba och plugga på högskola, det är då vi snackar mycket att göra. Men jag hoppas att jag kommer kunna umgås med dem då också. Än så länga är det lungt! =P Men det jag egentligen ville säga var, istället för att glida iväg på massa annat som jag gjorde, att de betyder så enormt mycket för mig. Vänskap över huvudtaget är en enorm kärlek som alla, alla, alla borde få ta del av!
Utan mina kompisar skulla jag inte vara den jag är idag. I skolan kan jag vara mig själv och alla accepterar det. Alla är sig själva. Tror jag i alla fall. Jag är det och jag hoppas alla andra känner att de vågar vara det! Sen är man självklart annorlunda hemma men det är en annan sak!
Men en sista gång vill jag bara berätta hur mycket mina kompisar hjälper mig genom svåra saker och hur mycket jag uppskattar det!
"Vänskap är något stort, starkt och kärleksfullt man ska ta vara på och inte behandla illa!" - Salta

Kram på er!
~Salta~


Semester i Dolimiterna

Idag började dagen som vanligt med frukost. Jag kände mig inte så jättepigg precis men jag tog mig upp ändå!
Mamma och jag skulle åka till någon annan by och shoppa men planerna ändrades och vå åkte upp på en topp istället. Där sken solen! Det var underbart!! Jag har väntat på att få sola extremt länge! Äntligen har man fått lite, lite färg MEN det är Väldigt ojämnt än så länge! Antingenvar det för att jag tog på solskyddsfaktor ojämnt eller för att det bli ojämnt de första dagarna eller första "bränningen".... Hm, hm. I hope it will jämna ut sig och att jag kan bli snyggt brun! =P Annars är det på med foundation på måndag (v.10). Men nej! Jag tror faktiskt att jag kan bli lite jämnare och brunare brun.
Imorgon ska jag tillbaka till sjukhuset för kontroll av man njure. Jag kan inte beskriva hur mycket jag vill bli frisk! Jag VILL INTE ligga på sjukhus på mitt efterlängtade sportlov! Jag vill inte ligga på sjukhus över huvudtaget men ändå... är det sportlov ska man njuta av lovet och inte vara sjuk!!! Håll tummarna för mig! I need it! Ingen feber i alla fall! Och det bådar ju gott!
Här är lite bilder från var jag håller hus:


Middag igår kväll. Mycket tjusig italiensk pasta. =P


Jag provade att ta en panoramabild men varje gång jag gör det blir mittbilden  mörk.
Det är i alla fall utsikten från vårt rum. Dock finare i verklighet!


Ja.... denna bild är en extremt intressant bild. Nänmligen ett hjul som snurrar. Nej, jag skoja! Det är på väg upp till toppen vi solade på! =D Skojit värre va?


Mina otrligt snygga solglasögon. Tyvär är de snyggare när de inte är på! =P


Är den här bilden bättre?


Ett av många vackra berg.
Men alltså... Italien är ju ett ganska brunt land som ni kanske vet... I alla fall topparna.


Det är väldigt svårt att fånga färg och känsla på bild! Men ännu lite berg. Höjdrädd?


Här kan känslan framträda något bättre!


Imorgon ska jag prova om citron kan bleka håret. Det ska bli väldigt spännande men samtidigt något pinsamt att sitta och blöta hårslingor i citron.... Hm..... många tankar kring hur svenskar beter sig i solen kommer kanske ploppa upp i folks huvud.

Kram på er!
~Salta~


090221

Nu ligger jag i sängen. Jag har sovit ca 1,5 timme efter att ha ätit lunch med mamma. Det var jättemysigt! Solen sken för det mesta och jag hoppas på en solbränna här! Det är ju bland annat därför man åker hit! Eller? Det är det för mig! =P
Mamma är och köper fika på ett konditori eftersom jag inte orkar gå ut. Eller jag får inte för doktorn! Egentligen måste jag ligga i sängen men jag har varit och ätit lunch och åkt bil hit till byn... Jag ska ju tillbaka på måndag, till sjukhuset, för kontroll så då blir det mer bil! Blä, jag vill inte till sjukhuset! Men det är ju jättebra att de gör en kontrolll!
KRAM så länge!

Semestern börjar på sjukhuset

Ja, efter 24 timmars bilresa kommer vi fram till en stad i Italien som vi ska sova i en natt.
När vi skulle sova hade jag så sjukt ont i magen och jag visste att jag hade urinvägsinfektion så det var bara att bege sig till sjukhuset..... I Italien. Det känns inte så jättekul att behöva åka in första dagen på lovet....
Jag hade redan hemma varit hos läkaren och fått antibiotika. Som om de tabletterna hjälpte. I Sverige fick jag 160mg:s tabletter (hur skriver man om medicin??) och här i Italien fick jag, efter många prover och undersökningar, 500mg:s tabletter. Mesiga, mesiga Sverige. Här fick jag i alla fall göra röntgen, ultraljud, blodprov samt urinprov. När jag hemma besökte läkaren frågade han inte någonting medan de här hade som ett förhör. Nästan. Proverna visade på att jag hade en infekterad njure och det är allvarligt! Men jag hoppas på att bli frisk eftersom de ville ha kvar mig på sjukhuset från början. Jag behövde dock inte det som tur var! Tänk..... att besöka sjukhuset en kväll på lovet är hemskt men att behöva ligga över, som läkaren sa;
- Maybe five days.... I don´t know. I can´t tell you.
Det skulle INTE vara kul alltså. När han sa att jag skulle stanna började jag självklart gråta! Jag tänker mig själv ligga i en sjukhussäng på ett relativt öde sjukhus med läkare som tar hand om en som inte ens pratar engelska. Nej, jag blev så glad att jag inte vågade tro på doktorn när han sa att jag fick åka hem. Hem och hem. Till hotellet.
Eftersom vi skulle vidare till orten vi skulle åka skidor till hade jag förstört hela semestern, för hela familjen, om jag behövt stanna. Visst, det är inte mitt fel och jag kan ju inte hjälpa att jag fick urinvägsinfektion men ändå! Man känner sig skylldig!
Nu ska jag inte tråka ut dig med en så lång text....
Ha en toppendag och önska mig krya på mig! =P

KRAM ~Salta~

Reser bort

Nu, snart, snart ska vi sätta oss i bilen och börja åka ner mot Europa, Italia. Det ska bli såå himla skönt med lov! Idag, efter matteprovet kände jag hur all stress och allt bara släppte. Jag kände mig så glad och det tror jag de felsta gjorde! Matteprovet är det mest seriösa proven vi har. Man kommer in i aulan där stolarna står en och en. Man får inte ha pennskrin. Bara penna och sudd i handen. Ja, men nu är det över och det är jätteskönt! Bara jag inte behövre göra omprov...
Jag ska försaöka blogga ifrån italen och jag hoppas att det blir fint väder! Men framför allt att jag inte skadar mig! =P
Ha det så bra tills vidare!
KRAM

Skola

Nu är jag klar att ge mig av till skolan. Idag har vi NO prov som sagt men det är efter lunch så jag hinner plugga lite på matrasten också.
Jag sov jättedåligt inatt men det ska nog gå bra. Dock känner jag mig inte frisk någonstans. Varken i kroppen eller hyn.... Jag tjatar så mycket om det men det är något jag inte direkt gillar. =P Min hy alltså.
Nu måste jag gå och ha en toppendag idag!
Kram


090217 22:34

Jag ursäktar mig än en gång för dålig uppdatering!
Idag har jag pluggat NO och matte. Imorgon är det NO prov och på kvällen måste jag eventuellt hoppa över min träning p.g.r. av att jag måste, måste, måste plugga inför matteprovet!!!

Nu ska jag gå och lägga mig i min nybäddade säng men innan det måste jag bara få skriva hur Jävla trött jag är på min hud! Den kommer ALDRIG bli fin! Ja, ja..... det kanske bara är att inse att alla inte ska ha fin hud. Det kommer nog gå över till jag fyller 60 eller något liknande. Innan jag blir 95 för då kommer ju rynkorna dlja det mesta.... eller? Kommer de det?
Sov gott. Endast tiden kan anvgöra.... och lite krämer, mediciner och skit!

Krämer, krämer

Jag har fortfarande inte tid för bloggen. Jag vill så gärna ha det men det går inte. Jag får lägga in snabba korta inlägg så ofta jag kan!
Men nu är det i alla fall så att jag tänkt berätta om min hud som jag skrav var så torr. Den blev så torr att jag fått sår vid mungiporna. Att man går till en specialist inom hud och hudvård kanske inte betyder att man vill få krämer som gör att man bryter ihop och gråter för att man måste hela tiden sminka sig jättemycket eftersom man inte vill gå med stora "sår" ( "" måste jag skriva därför att det inte är helt sår än) och att behöva peela bort den hud som blir torr varje kväll och varje morgon är också en rätt jobbig "process" som jag snart spyr på! Nu har jag i alla fall en ny kräm som är fetare men det känns som om det aldrig kommer vara något som hjälper. Dock finns det starka mediciner som man till och med fjällar av, men där går nog gränsen. Jag går inte runt i skolan med strora hudbitar som ramlar av. Nej! Ne, ne, ne!
Men nu måste jag fortsätta mitt morgonrus och på gy,mpan har vi genomgång inför ett prov v.10. Det kommer vara HLR och liknande.
Kram på er!

Ledsen!

Hejsan! Jag är ledsen att jag inte skrivit på ett tag. Jag har ju varit på fotbollsläger men just nu har jag väldigt mycket i skolan! Jag ska försöka skriva så mycket jag kan! Men som sagt är det mycket och jag kommer troligtvis inte hinna blogga mycket denna vecka! =(
Men kram så länge så gör jag mitt bästa!

090212

Hejsan!
Idag var det spanskprov och det gick ganska bra faktiskt! Det var bara ett ord man skulle översätta som jag inte svarade på...... el cuadro - tavlan. Det hade jag ingen aning om! Men när jag efter provet kollade i boken såg jag uppe i ett litet hör en bild på en tavla och en text som det stod el cuadro på. Ja, det är inte lätt. =P På svenskan började vi med huvudsats och bisats. Som tur förstod jag direkt. Då man tycker synd om de som inte förstår sitter man och glädjer sig åt att man själv förstår. Haha. Nej, det är jobbigt att inte förstå men jag är glad att ja ginte behöver lägga ner mer tid på det så jag har SO-läxförhör imorgon bitti. Skriftligt dessutom. Vi brukar bara ha muntligt och detär mycket lättare! Då kan man räcka upp handen, svara på en fråga och sedan kan man räcka upp handen även på de man inte kan eftersom läraren tar någon anna när man precis svarat. Då framstår man som om man kan precis allt.... även om man i själva verket inte kan precis, precis allt. =)

Min hud som jag jag skrev om igår, att den var så torr, har blivit bättre. När jag surfade runt lite om min nya kräm på internet ser jag att den ska vara extremt fuktbindande och bra. Jag som tänkte sluta använda den för att den gjorde min hud "illa" bla, bla, bla, tänker fortsätta använda den! Nu, efter att jag låtit huden vila några dagar och använt min gamla kräm känns den nya, Propyless, bra igen. Den svider inte alls när jag tar på den och jag hoppas att min hud kan vara ännu bättre imorgon. Hoppas, hoppas, hoppas! =D

Ja, imorgon åker jag på fotbollsläger över fredagkväll och lördag dag och jag kommer INTE ha tillgång till dator! Det kommer vara stenhård träning dels på fredag men framför allt på lördag då vi har två träningspass á 1.5 timme.
 
Men kram så länge!

Hemma

Nu har jag precis kommit hem från skidresan med skolan. Det var superroligt! Tänk att jag kunde suttit på en mattelektion eller en långsam NO men istället fick jag umgås med mina underbara kompisar! =)
Bussresan gick på tre timmar och väl i backen var det perfekt snö och vindstilla. Temperaturen låg på -9 °C. Perfekt! Det blev ganska mycket tid inne i värmen men det var riktigt skönt! Jag är hemma välbehållen och glad och det är ju alltid bra när skolan väntar imorgon.Här är det jag skulle skriva igår men det kommer nu. Lite efter.... men men. Här är det i alla fall. :P

090211

Förlåt att jag inte har skrivit på länge men jag har verkligen inte kunnat! Jag har det jättejobbigt med min hud just nu!!! Jag kan inte beskriva hur trött jag är på att behöva använda olika krämer och skit mot finnar och problemhud.... Den nya krämen jag börjat använda har gjort min hud till ett enda torrt h*lvete. Det är skitjobbigt! Men nu tog jag i alla fall bort allt smink och smöjde mig med min gamla älskade kräm. Det känns betydligt bättre och jag känner nu hur mycket jag gillar den. Men svedan som uppstod när jag hade peelat bort det mesta av det torra och sedan smörjde mig var obeskrivlig!!! Nej, ÄR! Jag smörjde lite till nu och den ÄR obeskrivlig! Aj! Som tur går den in i huden snabbt så att svedan försvinner kvickt! Men jag hoppas att det blir bättre till imorgon med denna.

Imorgon har jag spanskprov och jag måste plugga ikväll. Jag och min kompis provade men..... ja, vad ska man säga? Det lilla godiset vi hade framme för att belöna oss medan vi pluggade slutade i våra öron. Mm.... då kanske man inte pluggar så effektivt om man ligger med Ahlgrens bliar i öronen och gapskrattar så att man nästan kissar på sig.

Igår efter skidresan skulle jag skriva men när jag var klar kraschade datorn och jag blev jätteledsen. Det är alrdig kul att skriva om ett inlägg om samma sak därför att det första är precis vad man känner i samma stund och då kan man inte skriva samma sak lite senare en andra gång. Till min glädje såg jag nu när jag skulle skriva detta inlägg att det fanns kvar, det jag skulle skriva igår. Så jag publicerar det efter detta. =) Men nog om det! Jag ska försöka plugga lite i alla fall. Att sattsa på höga betyg Är inte lätt!
Kram

Tisdag 05:15

God morgon! Eller ska jag säga natt? Klockan är ju faktiskt bara kvart över fem.
Ja, då kan man ju undra varför jag är uppe denna tid men det är för att jag ska åka skidor med skolan. Roligt!
Igår var jag i stan med en kompis och åt en svindyr macka för 59 kr. Först när jag skulle betala såg jag vad den kosta. Till saken hör det att den inte var speciellt god. Hur vågar man ta då mycket för en liten macka?! Skämmigt!
Men nu ska jag i alla fall gör mackor till idag. =)
Kram!

God morgon måndag

Go' morron, go' morron!
Sovit gott? Det har jag. Det blev lite sent igår men jag känner mig pigg ändå! =D
Jag vet inte vad jag ska ha på mig idag men nu har jag i alla fall jeans och en rosa långarmad tröja... men jag kanske byter snart. Idag är det kort dag. Skönt! Men de lektioner som är är ganska krävande ändå.
Ja, nu ska jag sminka mig och sedan äta frukost..... och vi har ingen mjölk. Oupps!
Och kom ihåg att äta mÜsli.
Kram!

Tips mot finnar

Ja, jag hade mycket finnar men det har blivit betydligt bättre när jag äter medicin och använder speciella salvor.
Jag äter antibiotika: Tetralysal vilket hjälper mig eftersom jag också hade finnar på bröst och rygg. Men det är mycket bättre nu! Man kan dock inte sola när man äter Tetralysal då det kan ge utslag men det är inga problem nu på vintern! Och ska man bort till solen slutar man bara att äta det 1 vecka innan så kan man sola! =) Mina krämer jag använder är också bra. Dock svider det som tusan nu i början av behandlingen med dessa men det ska gå över snart!  (Det är de på bilden under)
Jag passar även på att tipsa om att använda en epilator istället för en farlig rakhyvel! Den ger fula ärr och stubb. Nej, med epilator växer det ut som det såg ut innan och inga ärr kan heller bli. Det gör ont men efter några gånger vänjer man sig och sedan går det bra! Me like!
Nu, nu, nu ska jag sova!
Kram!


Rastlöshet har en enda lösning

Att vara rastlös är hemskt! Jag blev helt fylld av energi på eftermiddagen idag och jag kände ett enormt sug efter att få träna. Jag gjorde ett styrkepass men det känns som om jag har energi kvar.... Den får jag göra av med imorgon.  Att träna är ganska tråkigt om man inte har musik. Och den bästa takten att träna till är som jag har skrivit förrut till radio 107 5. I love it! Nu ska jag gå och duscha och sedan blir det lite, pyttelite, plugg och sedan ska jag sova!!! Sova ut och samla kraft inför en vecka med viktigt prov...
Imorgon har jag fotbollsträning men jag tror att det blir ändrat till fys som är superroligt! Jag älskar lokalen vi tränar i! Och på tisdag är det skidresa med skolan som gäller. Det är underbara människor som ska följa med från min klass så det ska bli riktigt roligt! =)

Som jag skrev tidigare idag så är här en bild på mitt Chai te á la Vanilla! Gott!
Jag tycker burken är så fin!
090208 söndag

Ja, idag är det söndag. Vi hade besök av några kompisar som lånat skidor av oss. De hade med sina hundar som är av rasen Amstaff. De är verkligen jättefina! En av dem har något smalare och längre nos och huvud än vad rasen egentligen ska ha vilket gör henne mycket sötare! Och så har hon ett stiligt "sköld"märke på rumpan. Vitt på svart.
I morse gjorde jag mina läxor och pluggade lite inför prov i kommande veckan. Jobbigt men det måste göras!
Senare ska jag visa ett te som jag köpte i Berlin. Det är jättefint!
Kramar!!

Favoritlåt

Nu har jag en ny favoritlåt!!! =) Den är helt sjuk bra! Jag älskar den!


Lördag

Nu är det lördag och jag har redan tränat. Det var väldigt skönt efter!
Igår hade jag några kompisar här. Vi promenarede i hel området och det var väldigt mysigt!
Ikväll ska också några kompisar vara här. Roligt! =)
Men nu måste jag duscha! Jag tar alltid lång tid på mig att komma in i duschen. Hm..... jag ska(!) bättra mig!
Jag lägger senare in tips som hjälper mot finnar som jag använder!! =)

Müsli till frukost gör dig smartare


Titta på bilden. Vilka färger! Den är från en artikel på dn.se.
Ja, lite insperation till den tråkiga frukosten kanske. Att liva upp med vindruvor, jordgubbar, kiwi, persika eller päron. Eller varför inte en god fruktsmoothie?
Jag tycker att bilden är underbart vacker! Och här är artikeln som handlar om att müsli till frukost gör dig smartare. Hur nu det går till..... Jaja, jag går väl och äter müsli nu i så fall. =)
Kram

Bila

Gog morgon!
Visste ni att jag gillar att bila till olika länder? Jag tycker att det är så mysigt! Man åker och åker och man somnar och sedan när man vaknar är man i ett annat land. Det är roligt! Och när man åker på vägen stannar man och köper godis, tankar, äter mat eller bara sträcker på sig. Jag tycker att resan till dit man ska är roligast. Då vet man att man har något roligt framför sig. Men när man åker hem vet man att skolan, läxor, kanske regn och grått väder väntar. Jag gillar att vara hemma också men att resa och få uppleva nya saker i nya länder slår det mesta!Gångtrafikanterna prioriteras först! Självklart! Söta är de också! =)

Sova

Nu har jag varit och tränat. Det var 5 cm snö på planen och under skorna bildades stora klumpar. Det kändes som att man hade högklackat på planen ibland. Och ja, det känndes lite märkligt! Men nu vill jag bara sova! Jag är jättetrött och i slutet av träningen mådde jag illa. Det var inte kul! Men det gick bra ändå!
Imorgon är det fredag.... Skönt! Men.... på lördag klockan 08.00 är det träning igen. Ja.... vad kan man göra på fredagkvällen om inte sova. Skoj... Nej, jag vill inte gå och lägga mig tidigt då men det blir bara till att göra det! Men nu vill jag faktiskt det så god natt! =)


Min räddare i nöden

Jag måste tipsa om Locobase Repair! Det är en kräm man kan ha nästan var som helst där huden är jättetorr. Krämen inehåller 63% fett och är hur bra som helst. Jag var jättetorr under ögonen och ingen kräm hjälpte men när jag senare tog Locobase Repair över en natt var problemet borta. Men det var bara en gång under ögonen därför att den egentligen är för fet som ögonkräm. Men en gång var bra! Och den är perfekt till läpparna eller spruckna händer nu på vintern. Jag tycker att den är ett måste i handväskan!
Den luktar fet, läkande kräm men jag gillar det den luktar. =)

Stjärnorna lyser än

Nu har även jag sett I taket lyser stjärnorna. Den var sjukt bra! Jag grät men gentligen inte för att filmen var sorlig utan för att den rörde fram många kännslor! Jag kan inte jämföra med boken. Det är som två helt olika berättelser men med på samma grund.  Jag gillade den jättemycket och den var rolig också!! Men jag rekommenderar också boken! Det är en av de bästa böcker jag läst!

Ja, nu har jag i alla fall gjort mina läxor. Mycket skönt! Och jag måste kolla om jag har lite slantar på kontot till en relativt dyr men söt kofta som jag provade på Gina tricot idag. Den är supersnygg nu men blir ännusnyggare med en gyllenbrun, fräsh solbränna och en vit T-Shirt till. Ja, jag älskar att vara brun! Det är så snyggt. Men.... det kan faktiskt vara snyggt att vara blek! Men åter till min blivande kofta.... jag brukar inte ta outfit bilder men jag måste nog gör det när jag köpt den! =) We´ll see!
Men kram på er så länge!

Kvinnlig rösträtt

Visste ni att kvinnor fick rösträtt 1921 i Sverige? Det kan vara väldigt bra att veta. Ett sätt att memorisera det är att det faktiskt rimmar. "1921 fick kvinnor rösträtt". Är det inte bra?
Kvinnor hade rösträtt innan men 1921 fick de rätt att rösta till val av riksdag. Vill någon veta exakt datum var det den  29 januari 1921.
I Finland införde det 1906, Norge 1913 och Danmark och Island 1915. Redan 1869 i USA fick kvinnor rösta.  Så sent som1944 fick kvinnor rösta i Frankrike och 1946 i Italien. De två sist nänmda var ju verkligen efter. Ja.... det kan ju vara lite kul att veta ungefär när länderna införde detta. =)
Nu, snart ska jag kila iväg till skolan och lära mig mer intressanta saker.
Kram på er!

Bilden lånad av spray.

Jag älskar att blogga

Jag är så glad att jag gjorde min blogg! Det här så himla kul!! =) Jag älskar verkligen att blogga! Jag hoppas ni tycker att det är lika kul att läsa den. Ja, det är roligt att dela med sig till så många människor vad man tycker och gör. 
Jag sitter här och ska börja sminka mig. Och efter skolan ska jag gå på bio med en kompis, I taket lyser stjärnorna. Jag har läst boken fem gånger så det ska bli kul att se den!
Jag fortsätter senare för nu måste jag göra lite saker, sminka mig och äta frukost.... jag är jättehungrig!
Kram

Avskaffa hemtelefonen

Bilden lånad av bloggen sassycoona.blogg.se.
Vi har haft en diskussion om vi ska avskaffa vår hemtelefon här i familjen. Om man behöver ringa 112 då? Ja, det är det som gör att den fortfarande är kvar. Men man kan väl ringa från mobilen även om den inte har ett sim-kort?! Då kan man ha en mobil utan simkort om man inte vill betala en månadskostnad ifall man behöver ringa 112 men ändå inte pratar i den annars. Om man bara håller den laddad så fungerar det ju.... Vi har ju alla mobiler ändå så det går alltid att nå en även om man inte har en hemtelefon. Ja..... det blir något att fundera över ett tag. 
Men om jag haft en kobratelefon hade jag stridit för att få ha kvar den! Jag älskar sådana och jag har faktiskt målat av en när jag gick på konstkurs på Nationalmuseum. Men den var sådär "gammalvit". Den var riktigt snygg!

Nu ska jag läsa igenom en text på spanska. Det är nya ord i varje text jag läser men jag är glad över att jag kan lite spanska så att jag förstår vad det handlar om i alla fall. Jag har mycket att lära (!!!!!) och det ser jag fram emot. Jag gillar när man lär sig en sak som löser mycket. Så att man ser att man faktiskt kan säga 20 meningar istället för bara en. I like! =) 
Ses!

Underbara människor

Nu är jag hemma efter min träning och det känndes så himla bra! Jag har blivit jättebra kompis med speciellt två tjejer. De är underbara! =)
Idag hade vi ju konditionstest på idrotten som gick bra. Jag hade dock försämrat mitt resultat men jag är nöjd! Jag gjorde mitt bästa.
I alla fall så hade vi idrottsskador också. Det var väldigt lärorikt! Nu när jag vet hur man ska göra när man vrickar foten är det bara att vricka på! Nej! Jag har inte räknat med några skador inte! Jag ska skippa det, vara frisk och kry. Men nu ska jag få i mig mat så att musklerna kan byggas upp och inte ner...
Kram

Träning

Nu ska jag byta om inför min träning. Det blir fys idag med. Dock inte lika länge och hårt. =)
Efter min träning måste jag fixa mina naglar som blivit jättesköra. Konstigt! Jag måste införskaffa en nagelstärkare.
Men nu måste jag skynda mig. Börjar få bråttom.... hoppas på skjuts!! ;)

Stå för det man tycker!

Man ska stå för det man tycker och gör!
Jag förstår inte de som blir arga för att man säger att de skolkade från en lektion. De gjorde ett val att inte gå på lektionen och då måste de stå för att de tog det valet! Att de blir arga för att någon sa att de gick hem när läraren frågade var de var för att de är rädda att få en utskällning är ju löjligt! De kunde ha gått på lektionen och sluppit tjaffs.
Om man gör något som andra ifrågasätter är det bra om man vågar stå för det man säger, tycker och gör. Dels blir diskutionerna i kompisgänget mycket intressantare när man vågar säga vad man tycker och inte bara håller med de andra men ibland måste man förstås inse att man gjort fel eller gjort något dumt. Man kan ju inte alltid tjaffsa emot och anse att det man tycker eller gjort är rätt. Och om man byter åsikter ändrar man sig ju från det man tyckt men då står man för att man ändrat åsikt för självklart ändrar man sig! =)
Att stå för det man tycker och vågar säga till om mycket tror jag ger respekt. Man kommer självklart möta problem men med det kommer man att växa som människa och bli starkare.

Konditionstest

God morgon!
Nu har jag suttit och skrivit in alla träningar jag har. Det var fyra denna vecka men bara två om tre veckor . Jaja, det är väl skönt med lite vila nån vecka! Eller vänta... det var ju på sportlovet... Ja, inte så konstigt att de inte kör många! Hehe.
Snart ska vi åka skidor med skolan. Det ska bli jätteroligt! Sen ska jag snart åka till Italien på sportlovet. Och för att inte tala om hur skönt det ska bli! En vecka med sol!! OM det blir sol vill säga... Man kan ju hoppas! =)

Nu ska jag, som jag skrev igår, ladda inför konditionstest. Det brukar vara många sjuka Just denna dag då det är kondistest. Mycket märkligt egentligen. Ja... det kanske bara är slumpen. Eller? Men de får de själva avgöra hur skjuka de är. Samtidigt som en del är "sjuka" på så vis att de egentligen kan springa så finns det de som är sjuka att de mår ännu sämmre efter. De som får astma och Det är inte bra! Man måste ju kunna avgöra hur sjuk man är och sedan avstå om man är för sjuk. Det är ens egen hälsa och den ansvarar man för själv, i skolan i alla fall. Jag har turen att få vara frisk nästan jämt och astma har jag inte heller. Jag hade astma ett tag och fick medicin men efter några veckor hade jag inte astma mer. Väldigt skönt! Jag tycker verkligen synd om dem som har det!!! Att inte kunna andas är väl inte specielt behagligt. Och då de måste avstå från att göra saker som kan framkalla astma är nog jobbigt men är ett måste.
Ja, önska mig nu lycka till!


Kram

Fyyyys

Nu ska jag sova efter min jobbigaste träning någonsin! Vi hade fys. En timme och femtio minuter, MEN.... det var hur kul som helst! När jag var klar var det så otroligt skönt! Min tränare är så rolig.... han säger att vi ska bli bäst på planen och snyggast på stranden! Gärna för mig!  Det ska jag kämpa för! Men nu måste jag sova för att orka konditionstestet imorgon på gympan. Jag håller tummarna så hårt jag kan att det går bra och att jag förbättrar mitt resultat från förra terminen. Jag känner att jag har fått bättre kondition i mitt nya lag. Det återstår att se imorgon! Vi ska också få lära oss att linda och vårda idrottsskador. Det ska bli både nyttigt och himla intressant. Det är ju sjukt bra att kunna när man sportar och idrottar! Imorgon ska jag också ta hand om min enorma klädhög som väntar på sängen. Skoj!

Nej, sov gott nu!

En riktigt bra kanal att träna till är 107.5. Härliga takter! Längtar till nästa fysträning nu!
=) GOD NATT på riktigt!


Tärningsgubbe

Nu är jag hemma efter skolan. Jag har ätit mellis med min kompis och hon gjorde en fin tärningsgubbe.

Snart har jag träning. Inomhus som tur är!


Är inte den här låten bra?!
Men nu ska jag följa my friend till the buss! =)

Let´s Dance går för hårt ut

Att två deltagare har tvingats hoppa av Let´s Dance efter fyra veckor kan väl tyda på att de går alldeles för hårt ut. Deltagarna klarar inte av att träna så hårt. Att Mojje fick en hjärtattack redan första programet och Magdalena Graaf fått en hjärnblödning vecka fyra är läskigt. Kommer andra att vilja delta? Man får hoppas att Magdalenas hjärnblödning inte påverkar hennes utseende eftersom det är en del av det hon är känd för lite....
Ja, alla är duktiga och de löste det bra när ett par lämnade tävlingen utan röstning, att inget par åkte ut i fradags förra veckan.
Jag tror att Morgan Alling vinner allt. Att han fick 40 poäng förra veckan gör mig inte förvånad. Redan första programet rörde han sig som en proffsdansare! Jag följer inte programet särskilt noga men det blir spännande att se vem som faktiskt tar hem allt!! =) Och det är bara att hålla tumarna att ingen fler blir skadad och tvingas lämna Let´s Dance.

Måndag morgon

Ja, nu är det måndag och en ny dag och en ny vecka väntar. Än så länge har den varit bra! Jag är så glad därför att min hud ser ovanligt bra ut. Jag har haft en period nu när den inte sätt något vidare ut, men.... nu har den "frisknat till". =)
Idag är det en relativt kort dag och det är alltid skönt på måndagar! Jag ser fram emot att få träffa alla efter denna långa helg. Hela tre dagar lång....
Efter skolan har jag träning men nu ska jag få i mig frukost! Och kom ihåg att det är det viktigaste målet på dagen. En bra dag är grundad med en bra frukost!
Kram på er!

Kall duch?

I morse när jag kom hem från cupen hade vår värmepanna stannat. Den gör det när det är kallt. Jättebra.....
Så, jag hoppas att vattnet blivit varmt tills nu. Vilket jag tror men man vet ju aldrig. ;) Jag ska använda min nya tvättkräm, tvätta håret och göra en inpackaning med min växafortinpackning. Ska blir härligt att få ta en lång, varm duch!!

Och titta vilken maffig bild! Jag älskar bilder med vattendroppar och så.... ni vet! ;)
Nej, nu måste jag ducha!


I hate mornings!

Jag fick en underbar tröja av en vän till min mormor när hon var här i sommras om jag inte minns fel. Hon bor på Rhodos i Grekland och därför kommer också tröjan därifrån. Jag älskar den och sover i den! Och ja, I hate mornings när man tvingas gå upp ur sin varma säng. Men som tur är det bara hemskt en stund. :D


Hemma efter helgens strapatser

Ja. Nu är jag hemma igen. I och för sig kom jag hem imorse..... Men jag har bara slöat hela dagen. Jag har gjort läxor men det gick dock inte så fort. Men nu är de avklarade och nu ska jag sova ut.... snart.
Det var superroligt att vara i Berlin! Det var kallt men jag hade mycket kläder på mig och då är det ju inte något problem. Vi köpte en kopp på Starbucks Coffee som det stod Berlin på. Jag köpte nämnligen en sådan i Prag och jag ska göra det i nästa stad jag kommer till. Det är jätteroligt! En användbar souvenir! Men Berlin är en stad med så mycket saker att göra och titta på att man inte hinner se allt på två dagar. Det jag tyckte var mest intressant  av det vi hann var att titta på Berlinmuren! Det var jätteintressant och skrämmande! Att de kan göra något sådant. Ja, det är ju en lång historia men en sak som har fastnat är ett citat ungefär så här: "Vår demokrati har sina fel och brister, men vi behöver i alla fall inte stänga in människor för att hålla dem kvar." Och det låter ju helt rätt! Att man vill stänga in människor och tvinga dem till att bli kommunister. Kan man låta människor få tycka som de vill! Men i år är det 20 år sedan muren föll. Natten den 9 november -89 började man riva den.


Här är en bit av muren som är sparad mitt på ett torg. Precis där den stod 61-89.

Dessa stenblock är resta för alla judar som dödades.

Tittar man riktigt noga på denna brunn ser man att det är de viktigaste byggnader i Berlin. Snygg för att vara en gatubrunn!

Starbucks. Men bara två fika faktiskt. Och muggarna är bättre än fikat!

Här är en hel avdelning med teér på Tyskland största varuhus. Ka De We. Man kan hitta allt....

.... ja, allt från komage till tunga och tarmar.

Choklad hade de hur mycket som helst.....

Och då menr jag verkligen smaker för alla! Det var en av de största avdelningarna.

Frukt så att det stod härliga till!!!

Här är den godaste Kaffe Latten jag druckit i hela mitt liv. Det var för visso bara mjölk men självklart lite kaffe också. Men jag föredrar det!

Och så min vän Alfred. Vi var på Madame Tussauds. :)Ja, och efter denna resa åkte jag direkt, ca 23.40 till cupen som slutade 06.00. Det gick inte så värst bra men kul var det!

RSS 2.0