För torra trötta armbågar

Jag har jättetorra armbågar och har prövat allt från citronhalvor till krämer men det som fungerat bäst är dessa två i kombination.


Denna stryker jag på ett tunt lager av, väntar en stund och på med nästa...

Locobase Repair. Ett lager av den efter!  Men man får endast använda dem högst en vecka och finns att köpa på Apoteket!!

Nu måste jag fixa iordning mig!!

Salta ♥

Sommarens parfym =D

Njaa... jag kanske inte är så frisk då! =( Typiskt!
Nåja, jag har i alla fall jobbat hos mormor idag och jag fick en parfym av henne.
Jenifer Lopez senaste. Luktar otroligt gott och den får extra plus för den somriga flaskan!

Söt va? Tack mormor!

Ja, vad ska man ha på sig ikväll då?

Salta

friska fisken

Frisk! Frisk, Frisk, Frisk! ! Det är vad jag är, riktigt frisk! Nu ska jag sticka ut och springa lite. Jag har väntat så länge på att bli frisk för att kunna träna och äntligen har denna förbannade förkylning gett sig av! =D Jag är så glad! Nu kan sommaren (våren?) komma på riktigt! Nu när jag är frisk. =P

Salta ♥

Barn

Åh va barn kan vara gulliga!
Vanligtvis brukar inte barn intressera mig så mycket men ibland är de allt gulliga! Som till exempel idag när min tvååraiga kusin var här (återvände =P). Hon är ganska sen med att börja prata men det kommer endel ord och när hon satt i bilden bredvid mormor var hon missnöjd och ville ha godis. Vi sa då att det var "mutgodis" då hon inte gillar att åka bil och därför var missnöjd. Och därefter upprepar hon nöjt just "mutgodis".  Haha, det lät väldigt roligt då hon inte pratar så bra annars.

Salta ♥

Piiinsamt

Titta denna rugbyspelare! Haha, visst kan man göra bort sig men j*vligt pinsamt på denna nivå!
Mohaha.

Salta ♥

SOMMAR NU!

Hur mycket kan man längta till ett lov?
Jag har bara 20 skoldagar kvar. Exkl. sportdagar m.m. Visst är det lite! Om man tänker på att det känndes som om det just var sportlov tycker jag att det är lite men om jag tänker på allt i skolan som måste göras så är det långt kvar och mycket att få ihop. Till exempel ett matteprov, NO-"utställning", svenskaprojekt och det är ett tacktal jag ska redovisa inför klassen och slutligen ett SO-prov. Yes! Sedan sommarlov! Moha! Va härligt det blir men bara inte svinsmittan anfaller. Då blir sommaren bara kaos!

Bild: Sofies blogg.
Titta dessa übercoola solglasögon!


Kusse? =(

Hallåj!
Sista skoldagen klarad! Underbart!
Idag har min kusin varit här och jag har inte fått träffa henne. ='C (Ser ni gubben? Den är mer än ledsen ;)) Hon bor inte i Sverige så jag kan inte träffa henne ofta. Hon kommer dock hit och hämtar en jacka som hon glömt här men då hinner jag knappt säga hej. Ja, hon är två år gammal så hon kommer med mormor, hennes farmor. =P
Nu ska jag fylla på min tekopp!

Don't drink te and run!
Salta

Onsdag

Svejsan!

Onsdag. Vad tänker ni på när ni ser onsdag?
Jag tänker på att jag har klarat halva veckan och att det imorgon, torsdag, bara är två dagar till helg. =D
Imorgon ska jag till mormor och jobba och jag undrar vad det kan bli! Sedan är det Valborgsmässoafton. Jippie! Jag ska till en kompis och gå till brasan som ligger vid en strand. Mysigt va? Och sedan ska jag sova över hos henne så jag hoppas att jag inte tvingas dygna. Jag har alltid så svårt att hålla mig vaken och dagen efter är jag som en zobie! =P
Nåja, en dag kvar att klara av. Vi jobbar med ett stort projekt på NO-lektionerna just nu och några veckor frammåt och det är krångligt kan jag säga!
Nej, ska börja gå till bussen nu.

Kram
Salta

Fotboll

Vilken match!
Barcelona - Chelsea. Riktig fart hela tiden. En avsvimmad och en med plötslig knäskada. Men... det är smällar man får ta! Själv höll jag på Barca.
Messi!! Vilken spelare! Bäst överallt på planen hela tiden!
Snyggast var Barcelonas målvakt och tränare. Alltså två olika. Det var inte en kille som var både målvakt och tränare. Nej, det skulle blivit lite körigt!
Matchen slutade 0-0 men Barca var värda segern!

Ja, ibland kan fotbollsadrenalinet verkligen förvrida folks ansiktsuttryck och det är lätt att likna dem vid seriefigurer!

Visst är de lika?

Nu ska jag sova. Har sovmorgon till halv åtta. =D
God natt!
Salta


tisdag 28 april

Godagens!
Softish skoldag idag! Det var dock mycket viktiga lektioner efter lunch. Tur att jag var så pass frisk att jag klarade att ta mig dit!


Eh.... jaha?

Svininfluensan. Usch! Det skrämmer mig! Min kompis Juice kom på att det är ju bättre att få den först om det inte finns vaccin till alla. Men om den inte ens kommer till Sverige då? Nej, då är det nog lite onödigt att "bjuda" hit den! Istället får vi göra allt vi kan för att den inte ska komma hit till vårt lilla avlånga land!
Nåja, lite bilder från idag istället!


Finns det något bättre än glass?  Och daimen slår alla!


Jag vet inte, mamma fick någon knäpp... 190 tesmaker? Kanske var det extrapris. Tur att vi dricker som hästar när det gäller te!

Love,
Salta

Varför Monster?

Varför denna Monsterhysteri?
Alla snackar om energidrycken Monster just nu. Jag köpte en sån igår och nej(!), jag tyckte inte att den var god! Min brorsa berättade att när hans kompisar dricker den slår deras hjärta i superspeed. Yeeh right! Superbra att de dricker den då...
Nej, monster är inget för

mig! Jag håller mig till Loka. ^^





Salta


Ledig (grå)morgon

God morgon!
Inatt dog våren. Solen sken igår men icke. Den törs inte hålla sig kvar. Inte ska den ge oss vitaminer och mineraler inte. Nej, vi kan ju bli lite bruna också och då vill solen inte vara kvar längre!
Nåja, jag skulle haft gympa idag men jag tar ledigt första lektionen eftersom jag är rätt sjuk(!) och kommer efter lunch istället.  Plugg, plugg gäller dessa lediga timmar!
Ja, jag får väl sätta igång antar jag.



Kram
Salta


Haiku

Engelskprov imorgon och förra tisdagen arbetade vi med Haiku. Det är som en dikt men det heter Haiku och är på ett speciellt sätt. På första raden är det fem stavelser, andra raden sju stavelser och på tredje raden är det åter fem stavelser. De fångar vardagliga händelser och ska ge läsaren en bild i huvudet. De flesta handlar om naturen. Jag fastnade för en som en känd japan skrivit, översatt till engelska i mitt fall:

By the old tempel
peach blossoms;
a man treating rice.

Är den inte gullig? Jag gillar den i alla fall! Har även SO-läxförhör imorgon på Gamla Testamentet. Gosh... inte min starka sida direkt!                                                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                                                                              
Sweet dreams,                                                                     
Salta

Stress

I morse när jag vaknade klädde jag på mig, sminkade mig, packade väskan och åt frukost. Jag smsade en kompis och  hon sa att hon inte kom till skolan idag. Hon var sjuk och skulle vara hemma. Helt plötsligt slog det mig att jag kanske också skulle vara hemma. Jag var så inställd på att gå till skolan och klara av dagen att jag inte hade en tanke på att stanna hemma. Det är ju faktiskt inte bara för min skull jag är hemma. Jag smittar andra om jag går till skolan. Att jag hade gått till skolan om inte min kompis varit hemma hade berot på att jag är så stressad. Om man kan kalla det för stress. Man måste nog stanna upp ibland och tänka och känna efter hur man egentligen mår och vad som är bäst för att man ska bli frisk! Tur att jag smsade henne, annars hade det blivit en förfärligt jobbig dag i skolan! Något som inte skulle göra mig friskare!



Kram
~Salta~

Sjuk

Neeeej! Jag är sjuk idag och är hemma från skolan. Det var inte vad som behövdes nu!
Det senaste halvåret har jag varit sjuk jättemycket! Innan var jag aldrig sjuk. Vad kan det bero på?
Nåja, jag är hemma idag och hoppas på att jag kan bli frisk till imorgon! Jag får väl sola eller något sådan jobbigt. =P
Jag ska i alla fall till skolan och hämta mina engelsksaker då jag har prov imorgon. Typiskt!

Kram
~Salta~

Sommar

Vad ska ni göra i sommar?
Jag har bara Gothia Cup planerad och det är en vecka mitt i juli. Inte den bästa tiden på lovet men vad gör man inte. Det är ju Europas största ungdomscup och lag från USA, Brasilien osv. kommer dit. Hur kul blir inte det?!
Idag har jag inte gjort mycket! Solat, ätit glass, pluggat, åkt wave board och bara gått runt i huset. Imorgon drar veckan igång och det är fullt ös i tre dagar sedan ska jag jobba på torsdagen. Har dock inte bestämt ännu men jag får finna något imorgon.
Nu ska jag ta en koppp te. Moah. So delicious!

Kramar på er!
~Salta~

Sleep-over pictures


Våra händer.


Ett klassrum hade vi våra saker i.


Jag la mig i ett fönster. =P


Morgonen efter nöjde man sig med asfalt bara min fick vila...


Och detta var middagen.


Anna i Drottningholm.


Våra fötter...


Och mina kläder.


Mitt hus?

Kram
~Salta~

Söndag

Inatt har jag sovit mer än jag gjort på länge! Ca 12 timmar faktiskt! Jag var som en zombie igår efter att jag dygnat i skolan. Det var superkul och det var full fart hela tiden. Läraren, matteläraren, som anordnade det hela spelade basket med några elever från ca 05:00 - 07:00. Helt sjukt! Jag och Jessica gick ut på skolgården klockan fyra och då höll solen redan på att gå upp. Himmlen var ljusblå i väst och i öst var den mörkblå och det var makalöst vackert!
Igår, efter vi lämnat sovsakerna hemma, gick vi till Drottningholm. Vi köpte varsin glass och sedan dog vi på gräsmattan. Helt slutkörda. Vi sov i ca 1,5 timme och mina vader låg i solen och var ganska brända! Men.... jag tar på lite Aprés Soleil och allt blir bra!

Bilder kommer senare!
Nu ska jag titta på en film jag och en kompis gjort för tre år sedan. Roligt med lite äldre saker att se tillbaka på!

Kram
~Salta~


Fredag

Hejsan!
Jag vet inte hur jag ska beskriva vädret idag. Det är så sjukt underbart att det inte finns ord på det! Det finns verkligen inget bättre väder än detta. Idag när jag skulle hem från skolan och jag satt och väntade på bussen blev det så varmt i solen att mina svarta jeans brändes.
I morse klockan 06:00 gick jag utanför dörren med min hund och sprang bort till idrottsplatsen och tog ett varv där. Solen sken och det var så otroligt härligt. Fåglarna kvittrade, jag var på glatt humör och likaså hunden. Han hittade en papperskartong och rev sönder den i 1000 bitar. Det var en värmande känsla att se på honom, Bruno, att han var så glad att komma ut. Frisk luft och agh..... härligt!


Jag =P


Bruno


Grävde i längdhoppsgropen.


Nya strumpor från Kapahl. Söta va?





Ikväll ska jag sova i skolan. Mina kompisar har inte vetat att jag ska vara med förrän idag. Hur många timmars sömn det kommer bli är jag osäker på. En sak jag kan konstatera är att det inte lär bli många. Men kul ska det bli i alla fall!
Tar bilder under kvällen-natten-morgonen och lägger upp dem imorgon.

Kram
~Salta~

090423

Hejsan svejsan!
Idag har jag varit på Coop Forum och köpt lite saker med en kompis. Jag kan tyvärr inte säga vad då jag vet att mina kompisar läser min blogg. =P Återkommer till det senare i veckan.
Idag fick jag se återstående terminsplanering och det är skönt att se att det bara är ca 2 eller 3 helt vanliga skolveckor kvar. Annars är vi lediga väldigt mycket och det är det som är underbart med vårterminen. Det känns lätt men det kommer bli tressigt då vi ska göra mycket på kort tid. Nåja, snart är det sommarlov och det är bara att kämpa på!

Sol! Visst är sommaren bäst!


Kram
~Salta~

22 april 2009

Hej underbara människor!
Hur har er dag varit?

Min dag har varit bra! Skolan kändes inte farligt jobbig men det kommer en tid nu innan avslutningen då alla uppsamlingsprov ska skrivas och betyg ska sättas osv. Nästa torsdag ska jag jobba ihop minst 150 kronor och sedan ska min skola skänka det eleverna tjänat till vår systerskola i Sydafrika. Förra året skickades två elever som representanter med en check på 70 000 kr som de spenderade på en minibuss att hämta barnen till skolan med. Vissa elever har inga skor och kanske behöver gå flera mil för att komma till skolan. Då känns det bra att få hjälpa till och att pengarna säkerligen kommer framm rakt i händerna på dem!

Jag hade träning idag och det gick galant! Visst är det härligt att träna när man känner att allt bara flyter och det känns skönt!
En rolig sak, eller ska jag säga klantig(?), jag måste berätta att jag glömde min mobil på bussen i tisdags. Jag har ringt och spärrat abonnemanget men idag har jag i alla fall "fått tag på mobilen". Jag ska hämta den imorgon. Jippie!
bb_sony-ericsson-s500.jpg image by jinxyarun
Jag har en sånhär mobil. =)

Kram på er!
~Salta~

Go' morron

God morgon god morgon!
Idag är det en grå himmel man möts av utanför fönstret. Men vad kunde man vänta sig? Det kan ju inte vara sol förevigt här i Sverige.
Jag längtar verkligen till sommarlovet. Att bara kunna gå ut och inte ha några tider alls att passa. Att kunna vara ute på kvällen med kompisarna utan att frysa och kunna bada och sola osv. osv. Jag skulle kunna räkna upp tusen saker men som tur är finns kompisarna i skolan också. =P
Idag är det idrott som första lektion och vi ska springa runt Lillsjön. Det är ca 3 km toltalt och det ska bli så skönt att få röra på sig!
Hörs senare!

Kram
~Salta~

Mysig dag i Gamla Stan

Hallåjsan!
I fredags somnade jag halv sex. Jag sov hos anna med i stort sett alla tjejer från klassen. Det var jättemysig och igår, när alla åkt hem, begav vi oss in till stan. Anna och jag. Det var obeskrivligt mysigt! Vi gick först i lite affärer på drottningatan och sedan vandrade vi vidare till Gamla Stan till Café Kladdkakan. Där köpte vi rysligt goda focaccias med kykling och fetaost. De rekommenderas stark!!! Vi köpte också  med oss té och varsin enorm snoddas och satte oss i solen vid slussen. Så mysigt MEN när vi satt där föll ett antal små snöflingor. Är det inte förfärligt?! Nåja, det blev ju inte vinter direkt och vädret idag är oklanderligt bra!


Efter lunchen gick vi över slussen till Söder och tittade i affärer. Väldigt fina, välskötta och inte mycket folk.  
Idag ska jag träna fys med en kompis på mitt smultronställe IP. Vi har bestämmt med varandra att konditionen och musklerna ska bättras på till skolavslutningen. Varför just då är bara för att ha ett mål och det är ett mycket bra måldatum enligt mig! Kanske ska jag åka till denna galning jag senare ska träna med och titta på hennes fotbollsmatch. Hon tror att hon kommer orka både fysen, match och sedan klättring. Haha, good luck hun!



 


Gamla Stans charmiga gator och gränder.


De rysligt goda focaccias.


I den vita lådan låg våra enorma snoddas.


Och solen lyste såklart på oss. =P


Kram
~Salta~

Mod

Hejsan!
Jag läste en artikel på libresse.se om mod. Den var faktiskt mycket intressant!

Det handlade om vad mod faktiskt är och vad vi ser som mod. Att vi kanske faktiskt inte tänker på att det är att stå för sin egen åsikt som är modigt.




Riktiga artikeln finns här.

Kram
~Salta~

Hej hopp!

Hej hopp!
Idag ser det ut att kunna bli finfin väder. Me like!!
Jag ska åka till skolan lite tidigare idag för att se en talangjakt som utförs av eleverna på skolan. Undrar vad de har för talanger.
Måste bara berätta om igårkväll. Jag har ingen mottagning på min telefon i mitt hus mest hela tiden, jag smsade med mina kompisar men ingen svarade så att jag gjorde något annat och så fick jag ett sms och medan jag skrev det smset fick jag tre till och medan jag svarade på de andra kanske jag fick fem till. Haha, det känndes som om min telefon plingade hela tiden. Roligt.

Nu måste jag gå!
Kram
~Salta~

Sov gott!

Hejsan hejsan!
Ikväll har jag varit på kostföreläsning som var mycket bra! Efter det gick jag till en idrottsplats nära mig och tittade när några gamla klasskompisar spelade match. Kul!
Nästa onsdag ska jag spänna min tandställning igen. Usch! Inte roligt! Tänderna ömmar i en hel vecka efteråt. ='(
Men nu ska  jag gå och lägga mig!

Kram
~Salta~

090414

Hejsan!
Hoppas att ni sovit gott!
Jag sitter här nu och tvättmaskinen skakar och låter så att hela huset vibrerar. Irriterande!!!
Jag har spillt te i tangentbordet så att jag ska lägga det upp och ner när jag skrivit klart det här inlägget.
Idag är det skola igen och första lektionen är gympa. Efter lunch är det engelska och då är alla jättetrötta pga. gympan men det är bara att keep up the good work för två lektioner till. Jippi!
Nu ska jag.... hm.... jag har mycket tid över så jag tittar väl på TV då. =D

Kram
~Salta~

090413

Hejsan!
Idag har jag haft picknick med några kompisar i Rålambshovsparken. Det var väldans trevligt som jag gärna gör om!
Jag har varit ute och sprungit ikväll. Mina fötter är ovana och gör ont eftersom jag varit borta från all träning i två och en halv vecka snart men det kändes redan bättre än det gjorde igår. Imorgon kväll är det kostföreläsning med fotbollslaget. Det är alltid bra men vi hade det med mitt förra lag så det känns mer lockande att spela fotboll nu!
Min påsk har i alla fall varit jätterolig! Hur har er varit?

Kram
~Salta~

Glad påsk!

Hejsan!
Jag måste börja med att kommentera vilken fin påsk det blev! Solen strålar och det är bara underbart!
Jag har ju varit i Björnrike på skidsemester men sammanlagt åkte jag fyra-fem åk. Ja, jag är nöjd med det faktiskt! Det är inte min grej just nu att åka skidor! Jag kanske upptäcker att det roliga igen om några år.  Igår var det superbra väder och solen fräste på brännan så nu är der bara att fortsätta sola i vårsolen.
Idag har jag varit ute och sprungit och nu har jag precis gjort en hårinpackning, ansiktsmask och filat fötterna med mera. Härligt att ta hand om sig själv ibland!
Jag väntar på Anna som är på väg hem från Ramenberget och hon ska sova här. Imorgon ska vi ha picknick med några andra tjejer från klassen. Mysigt va?
Nu ska jag ut i vårsolen!

Kram
~Salta~

Björnrike

Hej bloggen!
Nu är jag i Björnrike. Ja, vädret är dimmigt och blött så mamma, jag och min lillasyster har åkt längdskidor. Det var inte min grej kan jag säga! Jag åkte tre kilometer och sedan gick jag med stavar två kilometer när mamma och syrran fortsatte på skidor.
De har en shop intill skiduthyrningen och mamma bad mig prova ett par rejält tajta svarta byxor, nästan jeanstyg. Jag funderar på att köpa dem... kanske. De var billiga i alla fall! De är mer som leggings än jeans men snygga var de!

Jag har försökt att mobilblogga men det har bara gått en gång och det inlägget tog jag bort. =P
Jag ska fortsätta försöka få det att fungera!

Kram
~Salta~

090408

God morgon!
I natt har jag inte sovit så mycket. Inte sovit så tungt i alla fall.
Idag åker jag bort och nu kommer jag på många saker som är i flytande form som jag vill ta med mig som inte går då jag ska flyga. Mina krämer till exempel som jag måste ha till min hud. Nåja, det är ju bara några dagar. Kanske att vi ska checka in en väska.
Jag hoppas på sol och att jag kan blogga där ifrån!

Kram
~Salta~

090407

Hejsan!
Idag var det ännu en dag i solsken som jag tillbringade tillsammans med Mattias och Julia. Vi hoppade studsmatta, gjorde smoothies, spelade Wii och hade väldigt roligt! Mattias läste min blogg och såg att jag skrivit att jag ska åka skidor på trosdag. Ja, jag undrar också vad det är för dag men det är en dag jag har uppfunnit faktiskt. Det är en hemlig dag som kan vara vilken dag som helst. Det kan man skriva om man inte har bestämmt sig. Nej, seröst så var det ett slarvfel. Men det blev roligt!
Imorgon bitti ska jag åka iväg till en Gina Tricot, vet inte vilken, och införskaffa ett par ljusa jeans. Om de passar vill säga men det hoppas jag att de gör! Imorgon åker jag också till Björnrike för att åka skidor vilket jag inte tycker ska bli så kul. Det är ju vår och jag vill stanna med den! Men.... den lär bli längre än bara under påsklovet!

Sov Gott!
Kram
~Salta~


Tillbaka på träning innan jag vrickade foten

Hallå!
Tidigare ikväll var jag på min första träning sedan två veckor tillbaka. Skönt att vara tillbaka efter att jag varit sjuk tänkte jag och sedan vrickade jag foten. Rejält! Jag känner mig handikappad nu. Som jag skrivit förrut är det när man är sjuk/skadad som man känner hur skönt det är att vara frisk! Foten är lindad så jag hoppas att det ska gå över om några dagar. Jag som ska åka skidor på trosdag, får se hur det går!
Imorgon var det tänkt att jag och mina kompisar skulle träna men det går ju inte så jag bjöd hit dem istället. Enklare så då jag knappt kan gå.

Sov gott!
Kram
~Salta~


Nya jeans och våren är tillbaka

D.Brand Cali

D.Brand Cali

Jag måste köpa ett par nya jeans! Mina börjar rasa sönder helt och det är inte snyggt! Inte för trasiga! Jag ska i alla fall satsa på ett par ljusa jeans nu i vår! Det är så snyggt och passar till vårens färger! Julia, min kompis, hade ett par skitsnygga från Gina Tricot som jag ska prova! Dessa jeans på bilderna är också snygga men lite för grå!
Nu har våren i alla fall kommit tillbaka och jag ska till Gammla stan och leka turist och sedan fika på ett café med Jossan och Julia.  Roligt va?!
Blooggar senare!

Kram
~Salta~

090305 - tänk världen utan jeans

Hejsan!
Nu tittade solen fram en stund och det återger hoppet om ett fint påsklov och famför allt en solig påsk!
Jag ska snart ge mig ut med hunden men jag måste nog byta byxor för det ser inte alls roligt ut med mjukisbyxor!
Tänk att jeans alltid passar och undra hur världen hade sett ut utan jeans. Då kanske vi hade haft ett annat basplagg. Nåja, tur att vi fått jeans och inte täckbyxor eller liknande.

Kram
~Salta~

God morgon?

God morgon!
Eller, kan man kalla det morgon?!
Jag har nästan pjamas på mig fortfarande. Idag är ingen finkläddag! Bara en slappdag framför TVn.
Jossan gick precis hem och nu är bara Julia kvar. De har sovit här och det har varit jättemysigt! Vi låg ute igår på studsmattan och tittade på stjärnorna när det plötsligt prasslade i buskarna och helt plötsligt sprängdes en smällare precis bredvid oss. Gissa om vi blev rädda! Alla tre skrek och min brorsa och en killkompis till mig stod bara och skrattade. Kul, kul. Efter en stund kännde jag på mig att de skulle göra det en gång till men jag tänkte att då kommer jag ju inte bli rädd. Haha, visst. Jag skrek lika mycket den gången också! Men roligt var det!
Mamma kom ut med nybakade bullar och det var ju inte fel!
Igår gick jag i shorts och T-shirt. Kan det bli bättre i april tro?! Nja, tydligen inte. Idag klan man ju inte säga att vädret är bra!
Nu måste jag vara lite social igen så ha en bra grå dag!

Kram
~Salta~

Vi behöver det dåliga för att uppskatta det bra

Idag på lästimmen läste jag i min bok, Sofies värld, några meingar som handlade om att vi behöver dåliga saker för att upskatta det bra. Till exempel behöver vi vara sjuka för att kunna glädjas när vi är friska, vi behöver vintern för att känna när våren kommer och vi behöver krig för att kunna uppskatta fred. Visst låter det vettigt?! Jag vet att det är många som hatar vintern osv. men tänk om vi bara hade sommar året runt.... tråkigt det kulle vara efter några år, eller hur? Det som är det bästa med sommaren är att man väntar på den efter jul, man upplever den och sedan kan man se tillbaka på den med glädje och börja längta till nästa. Men om vi däremot inte hade någon vinter skulle vi antagligen bli lite irriterade på att det var likadant väder varje dag hela tiden. I Sverige är det såklart inte samma väder hela sommaren men jag tänker på sydligare länder där det är mer stabilt. Ja, jag gillar vintern då man kan ha på sig tjocka jackan och bara njuta över att man inte fryser men sommaren har sin charm också! Bada, sola äta glass, shoppa och mycket, mycket mer! Utan vintern ingen sommar!

Kram
~Salta~

090403

Hejsan!
Idag var det ingen jobbig skoldag! Lektionerna gick snabbt och dagen känndes kort. Perfekt sista skoldag enligt mig! Att kunna gå ut på rasten och sitta i solen är underbart. Jag tar med jackan fast det är varmt men det är bara för att kunna smuggla med kameran och mobilen då vi inte får ha dem i skolan.
Ikväll ska jag till en kompis och sedan ska Anna sova här. Jättemysigt!


Kram
~Salta~

090402

Hallå!
Idag VAR der vår! Solen sken och jag ville bara ut hela dagen!
Imorgon är det fredag, sista dagen innan påsklov. Helt underbart och jag har hela lovet bokat. På onsdag åker pappa jag till Björnrike och ska vara där till söndag. Mamma och mina syskon är då redan där. De återstående dagarna ska jag tillbringa med kompisar. Vi ska t.ex. sporta, spaa, vårpicknick, filmmarathon, shoppa och fika. Är det inte underbart?!


Efter skolan idag hade jag kompisar hemma och vi hoppade studsmatta. Jag hade klänning och strumpbyxor men var ändå tvungen att ta av mig min kofta för att det var så varmt ute! Det gör man ju gärna, vad som helst för att känna att det snart är sommar!! Vi gjorde jättegoda smoothies och promenerade med hunden i vårsolen. Det kan inte bli bättre!

Nu ska jag gå och lägga mig! Vill att det ska bli fredag så jag kan träffa mina underbara kompisar!!! Men först måste jag ju handla kom jag på! Imorgon tänkte jag antingen göra Kokospannkakor eller Vaniljpannacotta. Fira fredagen och våren!



Kram
~Salta~

April April

Hallå!
Efter skolan åkte jag hem till en kompis. Mycket trevligt!
När vi åt mellanmål satt jag och bläddrade i tidningen NyTeknik och läste dagens bästa aprilskämt! Det handlade om att kunna få 3D på platt-TVn i vardagsrummet. Man ska ta en persienn och fästa den på TVns vänstra sida och dra den mot den högra, fästa den på några puknter och sedan skulle man reglera läget med reglerstången tills det blev bra där du satt. Så rolig idé! Dock tror jag inte att det kommer vara lika många som prövade att sätta en nylonstrumpa över skärmen som provar dettta. Men kul låter det!


Bild: NyTeknik.se - Artikeln om du klickar på länken.

Kram
~Salta~

RSS 2.0